Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 11. 2018

Ježíškova vnoučata jako inspirace

Ježíškova vnoučata jako inspirace

Možná už jste slyšeli o tomto projektu, který spustila jedna novinářka, poté co dělala rozhovor s  babičkou v Domově důchodců, která už několik let nedostala žádný vánoční dárek. Novinářka se  rozhodla tuto situaci změnit a rozjela akci pod názvem Ježíškova vnoučata, kde si na webu www.jeziskovavnoucata.cz můžete vybrat kohokoli, kdo umístí požadavek na dárek a splnit mu jeho  vánoční přání. Tento projekt podpořil Radiožurnál a tak vešel ve známost velmi rychle a je o něj nebývalý zájem. Během jednoho dne jsou většinou rezervována všechna obyčejná přání. Zapojil se do něj i Slevomat, kam mohou lidé přispívat na větší dárky, jakým je např. invalidní vozík.

Mohou se zapojit také organizace nebo třídy studentů. Napadlo mě, že bychom mohli podpořit naše seniory jako naše Jóga pro všechny. Na poslední józe v Rychnově jsem zařadila tuto myšlenku do meditace a po jejím skončení za mnou přišla Evička Formanová a Vendulka, že je to dobrý nápad a že by se rády zapojily. Nabyla jsem tak dojmu, že by tento projekt mohl zaujmout více lidí.

Navštívila jsem tedy paní ředitelku Skořepovou a popovídala si s ní, jak bychom mohli zrealizovat společný vánoční dárek, kdybychom nashromáždili nějaké peníze. Paní Skořepová mi oznámila, že bychom museli něco koupit sami. Když uslyšela, že vedu jógu, tak mi navrhla, abych zkusila ukázkovou lekci jógy pro seniory, že něco takového tam ještě neměli. Řekla jsem jí, že mě to napadlo, ale že jsem si netroufla s tím přijít a přeci jen, že jsem si myslela, že bychom nastřádali nějaké koruny a koupili dárek.

Když jsem přišla domů, tak se mi v hlavě zrodil nápad jak bychom to mohli zorganizovat.:))

Spojíme cvičení jógy s rozdáním vánočních dárků pro cvičící.:))

Vybrali jsme datum 20.12, což je čtvrtek od 14:00 do 15:00 hod. V té době prý jsou senioři nejčilejší. Dříve už měli vše obsazeno.

 Lekce bude trvat hodinu a bude probíhat v jídelním sále nové budovy Domů s pečovatelskou službou. Kdo z vás by chtěl jít se mnou, může buď cvičit vedle mně, nebo fotit, nebo se jen dívat. Nakonec rozdáme dárky a můžeme si všichni popovídat.:))

S Janičkou jsme připravily letáčky, které paní Boštíková rozdá mezi pohyblivé seniory, ty kteří bydlí sami ve svých bytech a zatímco se budou senioři přihlašovat, my bychom zrealizovali sbírku našich příspěvků. J)

Každý, kdo bude chtít přispět , otevře si adresu Doodle , zapíše svoje jméno a odfajfkne, že chce přispět a libovolnou částku pošle na můj účet, nebo mi ji dá osobně. Částku si zvolte každý sám, podle svého uvážení a chuti.:))

Celkovou vybranou sumu pak vydělíme počtem zájemců o cvičení a budeme mít hodnotu vánočního balíčku. O celkové sumě a hodnotě balíčku vás budu informovat. Prosím o zasílání příspěvků nejdéle do 10. 12.2018.

Zbývá otázka, co koupit. Myslím, že bychom mohli zakoupit nějaké medové produkty nebo zdravou výživu, což souvisí s naším životním stylem. Naďa měla návrh koupit jemňounké, teplé, barevné ponožky. Ty každý v zimě ocení. Můžete přicházet sami se svými nápady a můžeme je zvážit. Nakonec někdo může i něco zajímavého vyrobit, nebo nabídnout nějakou službu. Fantazii se meze nekladou.:))

Takže přihlašovací adresa Doodle je tato :
https://doodle.com/poll/y8qxgasa84t8pb9q /nutno zkopírovat./

Číslo mého účtu je: 2860341103/0800

Předem vám děkuji za spolupráci na tomto charitativním projektu, který má svoji premiéru.:))) Věřím, že potěšíme a rozzáříme oči nejedné babičce a možná i dědečkovi a zažijeme hřejivý pocit uspokojení z toho, že uděláme něco hezkého pro druhé.:))

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář