Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 1. 2010

Zájezd do divadla v Praze

JD: Ano, některé knihy pro mě znamenaly a znamenají mnoho. A je jich poměrně slušná řádka. Proto jsme s Pjérem la Šézem přijali nabídku rádia Kiss, kde od května denně doporučíme námi prověřenou knížku. A jak si o tom povídáme, zjišťujeme, že jich je opravdu dost. A tak mi nezbývá, než se při této odpovědi řídit čistě intuicí. A intuice mi říká, že kromě knih Dona Miguela Ruize (Čtyři dohody; Láska, vztahy a přátelství; Přestaň se bát; Hlas poznání a další) pro mě hodně znamenaly knihy Thorwalda Dethlefsena (Osud jako šance; Nemoc jako cesta), knihy Anick de Souzenelle (Symbolismus lidského těla; Slovo v našem nitru) a knihy Khalila Gibrana (Prorok - Zahrada prorokova). Ale vzpomínám v dobrém i na dobu, kdy mě ovlivňoval svými knihami Jaroslav Foglar či Jules Verne. Také na mě kdysi mocně zapůsobil Hvízdavý Dan, jehož autor zmizel někde v mé nepaměti. A včera jsem zalistoval ve znamenité Oshově knize O zenu. Doufám, že dnes ji přelousknu. Jistě, knihy jsou dobré, ale nesmí se jim propadnout. Pro všechny ty knihy nesmí člověk zapomínat na svou vlastní, ve vlastním těle ukrytou, tak často přehlíženou a přitom k četbě vždy připravenou Knihu. Tak divadlo máme za sebou a mám velkou radost, že jsme tuto akci uspořádali, protože to opravdu stálo za to. Jaroslav Dušek byl naprosto úžasný. Člověk má chut' si na totéž představení zajít ještě jednou, aby všechny ty rady vstřebal a mohl je aplikovat v životě. Mělo to švih, vtip a zárověň vážné poselství. Na internetu jsem našla knihy, které J.D. doporučuje čtenářům.Je mezi nimi i ta, o které se mi zmińoval." Láska, vztahy, přátelství". Viz text příspěvku.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dáše

Hana Kos., 8. 3. 2010 16:39

Dášo napsala jsi to moc hezky. Každý si z toho odnesl to svoje. V pátek mi jedna známá řekla, že má za sebou hezčí týden s dětmi na mateřské než obvykle. Dávala si pozor na to, aby byla trpělivější a laskavější a děti byly najednou hodnější. Tak to pak akce jistě splnila svůj účel.

nasdělitelné

dáška Z., 6. 3. 2010 22:59

mnoho odpovědí na otázky které ani nevyřkneme protože jsou moc hluboko,
že je nevyslovíme,
mnoho přímejch zážitků avýjevů v okamžiku mého dospělého života,
nevím co dodat jen že děkuji za to co pánové dělají a nabízejí ,
pro uzdravení mého a vašeho vnitřního dítěte,
protože dítě je opravdu tím ..podstatným,přichází a celý život nás doprovází,
tak všem fandím,najít ho pofoukat mu bolístky a každý další dítě objevovat jako zázrak.je to nesdělitelné, ale myslím, že šťastné vnitřní dítě je ten zázrak kterej hledáme aby jsme mohli dospět a naplnit svůj život.
pro mě to byl krásne zážitek, a prakticky konkrétní, perly slov a s krásnou písničkou, co chtít od divadla víc...díky moc všem kdo v tom měly prsty...

zážitky z představení

Hana K., 26. 2. 2010 22:19

ahojte, už předem se těším na Vaše zážitky z představení, tedy na sdělení nesdělitelného. Dášo, hlavně na Tebe spoléhám!!!