Jdi na obsah Jdi na menu
 

srdicka-5.gif 

 Jak to začalo

 

wachdobis_rechts.gif

 V roce 1991 mi přivezli čtyřletého dobrmana - psa s PP, pán mu zemřel a panička se ho bála. Byl to velmi krásný a sebevědomý pes, bohužel měl i velmi špatné návyky - strašně rád se toulal (plot  byl pro něj trénink pro přeskok),nedůvěřoval lidem a všem dával najevo,že vůdcem smečky jsem já. Neměla jsem s dobrmany žádné zkušennosti, doma dvě malé děti a tak jsme mu našli nový domov,kde využili jeho povahových vlastností a všichni byli spokojeni.                                                                                                                          

 Ale dobrman mě od té doby úplně nadchnul, ta jeho rychlost,mrštnost,stálá ochota pracovat, to elegantní osvalené tělo a krásná hlava. (to jsem tenkrát nevěděla,že jednoho dne bude vypadatwachdobis_links.gif úplně jinak - škoda )

 A tak jsem si přivezla na jaře 1992 svou první fenku dobrmánka CIZU GUJAR od pana Gudase z Liberce.Byla to vynikající fena - výborná, vítěz třídy pracovní,RTG neg.,vítězka mnoha závodů. Složila jsem s ní zkoušky - ZM, ZVV1, ZVV2, ZVV3, OP1, OP2, - všechny do 2,5 let!.Měla jsem s ní velké plány - chystali jsme se na IPA, ale člověk míní a pánbu mění. Ciza zemřele ve věku nedožitých 3-í let na rakovinu. Byla to pro mne velká rána - ani mi nestihla dát potomka. Cizo nikdy na tebe nezapomenu.

Pak přišli další dobrmanky, ale to nebylo ono,bud neměli povahu nebo zuby. až jsem si přivezla fenečku PERI BOBRAVA od Mirka Řepy z Brna, která pocházela ze spojení HETTY Bobrava a HASAN Bobrava.

Mnoho lidí za toto spojení Mirka odsuzovalo, ale já moc dobře věděla, co Mirek chce - zachovat tu pravou povahu dobrmana - tvrdost,bojovnost,neúplatnost a přitom zvíře, které miluje svého pána a jeho rodinu. A taková PERI neboli PEŘINA byla, tvrdá - někdy až moc, neúplatná - s cizími se nekamarádila, ale nenapadala - ovšem své si dovedla ubránit,byla výborná v obraně a milující mé dvě děti Mirka a Tomáše, vždy je svědomitě hlídala,nedej bože, aby se něco stalo, po svých by neodešel.  Ano, taková byla matka jednoho  nejúspěšnějšího pracovního psa na světě  AGIRA Miss Jakoso. Jeho otec byl vynikající GABOR von Castell a děda JUDIFAX Fantomas.  

 srdicka-5.gif

 Mirku, to spojení Hasan - Hetty stálo za to!!!!!!!!!!!!!!!!              

ruze.gif

DíKY 

 

 

bobrava.jpg