Ryba v parmezánu s dušenými brambory s hráškem
Potřebuji
4 porce (filety) bílé ryby; použila jsem panguse
hrnek čerstvé strouhanky
45g strouhaného parmezánu
2 vajíčka
hrnek mouky
2 lžíce olivového oleje
25 g másla (na smažení)
5-6 brambor, oloupaných a uvařených
1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
hrnek mraženého hrášku
1/4 l kuřecího vývaru
Uvařené brambory nakrájím na čtvrtky. Do vyšší pánve dám 1 lžíci oleje a osmažím na kroužky nakrájenou cibuli až zesklovatí. Trvá to asi 5 minut. Přidám hrášek, dobře zamíchám. Naliji kuřecí vývar a všechno dalších pět minut vařím. Přidávám brambory, nakrájené a uvařené a vařím další 2 minuty. A příloha je hotová.Udržuji ji v teple.
Mezitím smíchám strouhanku s parmezánem, dám do misky. Do druhém misky dám vejce, rozkvedlám je, do třetí misky dám mouku. Obaluji kousky ryby v mouce, pak ve vajíčku, nakonec ve strouhance s parmezánem. (Obalené kousky si mohu připravit i dvě hodiny napřed a odložím je do lednice. ) V pánvi si rozehřeji 1 lžíci olivového oleje společně s máslem, smažím na středním stupni. Ryba potřebuje tak asi dvě minuty z každé strany na usmažení.
Servíruji.
Recept jsem objevila na webu. Autorkou je Suzie, Australanka žijící v Sydney. Vaří ráda a z jejích receptů je to vidět. Chcete-li odkaz, napište mi, ráda přepošlu.
Parmezán by mohl být (takřka) plnohodnotně nahrazen sýrem Gran Moravia.
V originál receptu byl uvedený cejn s dodatkem, že se dá použít jakákoli bílá ryba. Pangus byl jako náhražka bezvadný.
Dobrou rybí australskou chuť přeje
Iwka