Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaký si mám koupit fotoaparát /hromadná odpověď/

10. 3. 2010

Jaký si mám koupit fotoaparát na výtvarnou fotografii ?

  Dostávám od vás velmi mnoho mailů s prosbou o radu jaký koupit fotoaparát na pořizování výtvarné fotografie a za kolik? Berte prosím tento článek, jako hromadnou odpověď. Toto je moje zkušenost a můj osobní názor.
   Technické vybavení fotografové většinou nesmyslně přeceňují. Uvědomme si, že fotografie vzniká v duši a v hlavě a musí to nejdříve vidět oči, to je podstatné! Ani ten nejdražší přístroj to za vás nedokáže udělat! Nicméně, bez základního vybavení to opravdu nejde, ale v podstatě na to stačí každý přístroj, který je schopen věrně zaznamenat informaci a spolehlivě ji dotransportovat domů. Ze všeho nejvíc je totiž nesmírně důležité, jak fotograf získaná data zpracuje v počítači, to znamená, jak dokáže tvořit v dnešní fotokomoře!
  Vybírejte tedy v klidu a ve vaší cenové hladině, hlavně tak, aby vyhovoval vašim zvykům v ovládání a svými parametry splňoval vaše hlavní zaměření (krajina, makro, sport, apod.) Uvědomte si, kam se nás snaží nacpat komerční reklama a nesnažte se kupovat to poslední a určitě nepřekonatelné. Každým dnem výrobci chrlí nové a lepší (tedy za pár dní to vaše právě nejlepší je už vlastně staré) - ale ani jeden přístroj, neumí a nebude umět přemýšlet a tvořit „výtvarné fotografie“ za vás .

 

                              FOTOGRAFIE VYTVÁŘÍTE VY !!!

Na mých stránkách, v informačním servisu, najdete v rubrice Čtení pro muže, úplný a podrobný katalog všech digitálních fotoaparátů i s možností porovnávání všech parametrů.