Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zde sice není možnost donést květinové koše, nebo mne zavalit dary, nicméně i povídáníčko  mne od vás, přátelé, též poteší a předem za něj děkuji !!! Franta H.

Pokud budete potřebovat přímý kontakt, pak použijte interní poštu naší galerie a nebo pište na fhmb@seznam.cz  a nebo hormandl.f@email.cz díky Franta.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Setkani na Jestedu

(Jan Celikovsky, 8. 10. 2014 14:13)

Dobry den,

Potkali jsme se dnes 29.09.2014 na Jestedu. Byl jste tak hodny a vyfotil nas s moji dievcicou. Fotky nam muzete poslat na tento email: jan.celikovsky@gmail.com. Navstivili jsme i Vase stranky, mate je moc povedene!

Jeste jednou Vam velmi dekujeme a prejeme mnoho fotografickych uspechu a zazitku!

S pozdravem Jan Celikovsky

Odesláno z iPhonu

Sraz VČE Opatovice - červen 2013

(Karel Boháč, 7. 4. 2014 17:05)

Ahoj,
kde najdu odkaz na fotky ze setkání na Obořišti?

mariana - david

(mariana gorolova, 13. 1. 2014 10:33)

Webové stránky pana Františka Hormandla.

(Dana Šumová, 23. 11. 2013 22:12)

Milí čtenáři komentářů, na tomto pozoruhodném webu. Ráda bych se s Vámi podělila o dojmy z těchto stránek. Dostala jsem se k nim zcela náhodně, jednoho rána ze zcela běžné internetové pošty, z odkazu u zajímavostí, kterých koluje na netu spousta. Ihned mne zaujaly. Vzhledem k portrétu autora v levém horním rohu za foťákem jsem usoudila, že autor je patrně fotograf a tak jsem se zprvu podívala na galerii. Teprve poté jsem začala postupně pronikat do tajů webových stránek. Autor je mimořádně citlivý a zároveń systematický člověk. Jeho fotky mají vždy promyšlenou kompozici, správnou perspektivu, skoro bych řekla děj a ze všeho čiší snaha o technickou dokonalost (mimochodem ve většině případů je kvalita profesionální). Všimla jsem si Františkova smyslu pro detail. Často obloha dotváří krajinu nečekaně - např. mraky vypadají, jako když je krajinné útvary dští do nebe, anebo zvláštní odrazy oblohy, lidí, květin ve vodních hladinách či něčem tak prozaickém, jako jsou okna automobilu zvenčí. Fotky květin a zvířat jsou kapitola sama pro sebe. Zde je znát snaha o dokonalost nejvíce. A jsou většinou úchvatné. Věrnou barevnost si Fanda hlídá, jako máloco. Je vidět, že se opravdu umí dívat na svět. A čím více se nořím do stránek, tím více oceňuji ještě další aspekty. Zejména důkladnost, s jakou jsou stránky postaveny a vedeny. Každá fotka je opatřena podrobnou technickou informací o jejím vzniku a většina i komentáři autora. Oboje zajímá diváky, kteří také fotografují. Na bloku o Kanárských ostrovech a sopce Teide jsem si napřed pustila fotky a potom komentáře. Udělala jsem dobře. Při čtení komentářů se mi fotky rovnou vybavovaly. A důkladnost, s jakou jsou tyto komentáře pořízeny mně velmi zaujala. Jsem profesí účetní a tak o preciznosti něco vím. Ráda bych Vám, Františku, poděkovala za Vaše dílo a všem, kteří toto čtou a stránky ještě zcela neznají vzkázala: "Objevujte je, prokousávejte se jednotlivými tématickými celky a užívejte si to postupně aspoň tak, jako si to užívám já." Františku, je mi jasné, že budete pokračovat v tomto duchu i nadále. Od takto započaté práce se prostě neodchází a Vy tuhle práci milujete. Je to opravdu vidět z každé řádky i obrázku. Moc fandím a zdravím. Dana.

moře v Polsku s krajany

(Iva, 4. 7. 2012 0:08)

ahojky lidičky jsme od Mladé Boleslavy a na konci července se chystáme k moři u našich severních sousedu, je li někdo kdo by se přidal určitě ho uvítáme.

Pozdrav

(Romana, 30. 1. 2012 1:19)

Ahoj Františku, moc hezké fotky, jak tady, tak i na rajčeti. Zrovna náhodou jsem narazila na album: Jak za 8 hod k moři z M. Boleslavi (dovolená Polsko 2004) Tam se letos chystáme někam s přítelem na tuning sraz, tak o to se tam těším ještě více po shlédnutí Tvých fotek :) Romča Müllerová z Tylovky

Zdravím Vás

(Iveta, 5. 8. 2011 21:47)

Děkuji za pozvání na stránky, setkání s Vámi bylo náhodné, ale přineslo mi něco milého do života. Doufám, že z těch švestek vypálíte výbornou slivovici. Hezký víkend.

STUDÁNKA-BOŽÍ VODA

(TUREK JOSEF JAN, 1. 8. 2011 18:11)

AHOJ FANDO- CO STÁLE DĚLÁŠ? PEPE JAN.

BOŽÍ VODA-STUDÁNKA

(TUREK JOSEF JAN, 24. 7. 2011 21:44)

ZDRAVÍM VÁS- PROSÍMVVÁS HLEDÁM FOTKY, ALE JEŠTĚ JE TAM ASI NEMÁTE-ŽE? NEBO TO NEMŮŽU NAJÍT.

DĚKUJI VÁM TUREK J.J.

lokomotiva

(mentor, 29. 8. 2010 21:41)

Dobrý den
Sháním foto lokomotivy umístěné kdysi na místním nádraží MB. Nemáte náhodou nějakou fotku k dispozici? Stránky se mi velice líbí.
Díky za odpověď

příjemný den všem

Fotky

(Jirka, 1. 2. 2010 8:46)

Milý Franto, prohlížel jsem si opět Tvoje stránky, protože to není nikdy ztráta času. Fotky jsou nádherné. Tvoje novinka - pohlednice MB mě potěšila, i když je taky sbírám některé jsem ještě neviděl. Přeji hodně další inspirace. Ahoj

pohlednice M:B:

(adam, 30. 1. 2010 8:39)

Dobré a záslužné Fando.Zvláště hodnotím odkaz na Ivu.
Iva bude pokračovat.Projevuje značný zájem.Ahoj.

Fotky

(Eliška, 20. 1. 2010 22:26)

Dobrý večer, náhodou jsem Vás našla, Vaše fotky jsou opravdu moc krásné,pohladí po duši, pěkně se na ně dívá. Také fotím, ale mám se co učit, přeji ať se daří

dík

(tonda, 28. 12. 2009 18:42)

Milí pane,dnes jsem se náhodou dostal na Vaše stránky a mohu říci,že jsem velice mile překvapen jejich úrovní-tím nechci říci,že jsem nějaký odborník-.Přeji další úspěchy a krásný Nový rok.

Pozvaný host-poděkování

(Zdeněk MAKAČ, 11. 12. 2009 9:11)

Milý Fando,
Prohlédl jsem si tvoje hezky udělané, přehledné, aktualizované a pravidelně doplňované krásné webovky. Zvedám ti paleček, raději tři :-) a jsem velmi potěšen, že nás osud svedl dohromady.
Nevím, jak dlouhou a jak náročnou „Ódu na radost“ byl měl napsat, abych vyjádřil všechny ty laviny emocí, které mě při prohlížení těchto stránek zaplavují. Proto své poděkování pojmu
„Od umělých složitostí k přirozené jednoduchosti“.

Děkuji ti Fando,
děkuji svým předkům fotografům.
Děkuji vám všem, moji milí předkové. Dali jste život mým rodičům a ti dali život mně. Jsem hrdý na to, z jaké rodiny pocházím. Bez vás by můj fotografický strom neměl kořeny a nevěděl bych, odkud a z čeho vyrůstám.
Odvolávám se na vás, paní a páni fotografové.

Od Jabkenické obory

(Michal, 31. 10. 2009 20:12)

Tak tomu říkám opravdové a zejména příjemné překvapení. Fotogalerie i ostatní budu navštěvovat moc rád, bezva relaxace , poučení i inspirace. Moc děkuji a zdravím i s manželkou. Možná se v Jabkenicích nebo na podobných výletech (třeba i na Šumavě) někdy potkáme.

Tak trzymaj !!!!

(Robert, 19. 9. 2009 21:17)

Zdravim Franto! super stranka fotki taky 100% satysfakcji!!
Pozdrawiam!! Robert

Re pozdrav

(danger, 21. 6. 2009 20:49)

Ahojky! Tak vida, jsem moc rada, ze jsi se ozval a taky jsem si trochu pocetla jak se mas :-) Preji ti, aby se webstranky i nadale pekne rozvijely a dobre se ti darilo nejen pri foceni :-)
Petule

děkuji

(Ivana, 11. 6. 2009 11:01)

Chtěla bych vám moc poděkovat za komentář k mým fotkám :) velmi mě potěšil :)Budu moc ráda když zase někdy na mé stránky zavítáte :)Vaše stránky jsem si dala do oblíbených odkazů na mých stránkách :)Přeji hodně fotografických úspěchů :)

Dobrý večer

(Ivana, 17. 5. 2009 21:29)

Máte tady vážně moc zajímavé fotky.Hodně mě zaujaly :)Taky ráda fotím.Mám své webové stránky,kdyby jste se chtěl někdy podívat budu moc ráda :) http://jasminna.svet-stranek.cz/uvodni-stranka/


1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »