Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vkládání energie do předmětu

29. 9. 2010

V následujícím praktickém návodu se dozvíte nejen jak vkládat energii do předmětů, ale také jak změnit její typ a které předměty jsou vhodné pro které druhy energií. Než se do čehokoli pustíte, nezapomeňte se ujistit, že máte dobře vštípené základy magické .


 

Jak vkládat?

 

Než se vůbec rozhodnete, že do nějakého předmětu vložíte energii, ujistěte se, že s ní umíte pracovat. Je koncipován jako úvod do živlové magie, ale samozřejmě se nevztahuje jen k ní, ale k jakékoli práci s energií.

Pokud tyhle základy máte za sebou, můžeme přistoupit k samotnému vkládání energie do předmětu. K tomuto účelu nikdy nevyužívejte svou vlastní energii a to ani když si myslíte, že jí máte dost. Nikdy nevíte, kolik energie bude potřeba a i malý úbytek vám může rozházet celý energetický systém a vést k únavě, ale i k nemoci či kolapsu. Jediný případ, kdy je vhodné použít vlastní energii, je pokud vytváříme "zářič lásky", prostě předmět, který má někomu připomínat, že ho milujeme. S takovými předměty ale neplýtvejte, netvořte je pro nic za nic a nerozdávejte na potkání. Při vkládání energie se postupuje stejně, s tím rozdílem, že neprosíme Vesmír, ale čerpáme lásku ze sebe.

Při vkládání energie do předmětu se usaďte do sedu kdy buď nic nekřížíte anebo je přijatelný i tzv. turecký sed, tato pozice neovlivňuje křížení energetických drah. Předmět, do něhož chcete vložit energii vložíte do jedné dlaně a druhou dlaní jej přiklopte, čímž vytvoříte takovou "schránku" mezi dlaněmi.

Poté se napojte na Vesmírný tok energie a požádejte Vesmír o proud energie, který přijímáte svou korunní čakrou a vedete jej skrz tělo do dlaní, kterými předáváte energii předmětu. Během energetického vedení postupně můžete cítit v dlaních šimrání, lechtání, vibrace, teplo apod. a většinou ucítíte, jak se předmět ve vašich dlaních ohřívá.

Než začnete sami cokoli vkládat, ujistěte se, že je předmět prázdný a žádnou jinou energii neobsahuje. Pokud máte pocit, že je kontaminovaný (buď prostě budete vědět, že je, nebo bude studit, chvět se apod., popř. uvidíte jeho naplnění svým vnitřním zrakem), očištěte jej Vesmírnou energií dříve, než ho jí začnete naplňovat. Jakmile ucítíte, že do předmětu proudí energie, nejprve ji pomocí vizualizace jakoby "promíchejte" a nechejte odtéct skrz vaše tělo do země.

Pak teprve začněte předmět naplňovat energií. Během tohoto procesu si vizualizujte druh energie a pronášejte prosby (viz níže), pokud tvoříte jen energetický zářič bez nějakého zvláštního účelu, nechejte proudit nevyhraněnou energii z Vesmíru.

Jakmile ucítíte, že je energie dost a předmět je naplněný, jak je to jen možné, poděkujte za přijatou energii a krátkým stisknutím dlaní blíže k sobě "uzamkněte" energii v předmětu, aby samovolně neodcházela.

Čerstvě po nabití (dle množství a druhu energie mohou stačit minuty, ale někdy je třeba i celý den) pokud možno nenechávejte předmět ležet v blízkosti jiných odlišně nabitých předmětů, v blízkosti elektromagnetických zářičů (mobily, elektrické spotřebiče obecně), na přímém slunečním nebo měsíčním světle a v blízkosti energetických zřídel.

dívka se džbánem

Co vkládat?

 

Samozřejmě, že energii:) Kromě čiré a neutrální energie z Vesmíru se dá použít jakkoli "zabarvená" energie, která specializuje zářič na určité vyzařování - může se pak použít jako talisman na dodání odvahy, na očistu, ochranu, na získání majetku apod. Možností je nepřeberně, uvádím jen ty nejčastější a sami si můžete domyslet jakýkoli druh a účel energie, jaký vás napadne.

Energii upravujeme pomocí vizualizace ve chvíli, kdy ji vkládáme do předmětu - v mysli měníme její barvu a snažíme si představit si detailně její účel. Trojí zopakování přání či účelu také není na škodu.

ochrana - jeden z nejčastějších druhů energií, vkládaných do předmětů. Při vkládání proneste třikrát nahlas nebo v duchu větu: "ať tento předmět ochraňuje svého nositele před vším zlým", popřípadě něco podobného, co vám v tu chvíli bude nejlépe vyhovovat:) Můžete vložit i přání na ochranu místnosti, auta, domu, co jen budete chtít nechat strážit:) Ochranné energie mají většinou bílou, stříbrnou nebo zlatavou barvu, podle specifického druhu ochrany ji můžete i zabarvit - fialová pro duchovní ochranu, zelená pro ochranu srdce a tak dále.

očista - pokud vkládáte do předmětu očistné energie, ten pak kolem sebe přeměňuje negativní energie na pozitivní a jako takový je nejvíce náchylný ke kontaminaci těsně po nabití. Nechejte ho nějakou dobu ležet v blízkosti zapálených svíček, aby se ustálil. Při vkládání třikrát v duchu nebo nahlas proneste něco na způsob věty: "Ať tento předmět očišťuje vše, co se k němu přiblíží a šíří kolem sebe harmonii a lásku."

Očistné energie mívají většinou bílou barvu, opět je ale můžete zabarvit podle účelu - růžové na láskyplnou očistu, modré na očistu mysli apod. Dají se také zabrvit podle živlu, za jehož pomoci očista probíhá (zelená, hnědá- země; červená, žlutá, oranžová - oheň; tmavomodrá, zelená, stříbrná, tmavě fialová - voda; světle modrá, šedá, světle fialová - vzduch). Tady už si můžete hrát:)

vlastnost - do předmětů se dají vkládat energie na podporu a probuzení různých vlastností. Odvaha, tvořivost, inteligence, zdraví, síla, rozhodnost, pokora...to jsou jen příklady z tisíce možností. Při vkládání energie opět použijte modifikaci následující věty, kterou třikrát zopakujte: "Vkládám do tohoto předmětu sílu/vyrovnanost/jakoukoli vlastnost vás napadne, ať dobře slouží svému nositeli a dodává mu onu vlastnost, kdykoli ji bude potřebovat."

Při vkládání si vlastnost pokuste co nejvíce sami prožít, podpořit to samozřejmě můžete výběrem předmětu a zabarvením energie, se kterým se dá krásně vyhrát: odvaha - červená; rozhodnost - oranžová; laskavost - růžová a tak dále.

přání - když chcete něčeho dosáhnout a chybí vám víra, vložte ji do předmětu, který pak noste u sebe a kdykoli jej uvidíte, připomene vám vaše přání, které se pomalu ale jistě zhmotňuje. Při vkládání energie si vizualizujte situaci, kdy se plní vaše přání - platíte dluhy, kupujete si nové auto, potkáváte úžasného partnera, dáváte do harmonie vztah s určitým člověkem atd. Třikrát zopakujte jeho znění a víru v naplnění (např.: "Vkládám do tohoto předmětu pevnou víru a přesvědčení, že platím své závazky a nemám dluhy." - vždy používejte přítomný čas!) Předmět naplněný energií vám nesplní přání, pouze vám pomůže udržet si víru, že se vaše cíle splní.

 

Do čeho vkládat?

 

Vkládat můžete do čehokoli - sošek, misek, kamenů, přírodnin, přívěšků, dárků, také ale do svíček a jejich plamenů, do vody, do jídla, polštářů, talismanů, šperků...možností je nepřeberně. Důležité ale je vybrat správný předmět pro správný účel, tady shrnu jen základní věci, na většinu asi přijdete intuitivně sami.

- pokud vkládáte do přírodnin (dřevo, květiny, oblázky, kůra...) přemýšlejte, zda vámi vytvořená energie s energií původní přírodniny koresponduje. Ve dřevě dubu se bude lépe a déle držet odvaha, bříza zase lépe bude fungovat jako čistič atd.

- u kamenů platí v podstatě totéž, každý kámen má své specifické vibrace, které vaše vložená energie většinou změní jen dočasně, částečně a nebo vůbec ne. S vibracemi je na tom podobně i barva, růžová moc nepodpoří rozhodnost, černá neočistí.

- předměty složitější povahy, jako jsou přívěšky se symboly, obrazy nebo sošky, podrobte raději podrobnému zkoumání a zjistěte si, co symbol nebo vyobrazený výjev značí, jak působí sám o sobě a jaké má atributy. Kupříkladu sova je odpradávna symbolem moudrosti a použít ji na podporu síly je přinejlepším nevhodné. Vždy pracujte spolu s energií předmětu, nikoli proti ní, to je zbytečné a ve výsledku kontraproduktivní. Vibrace předmětu či symbolu nejsou totéž jako jeho naplnění energií, jde spíše o "dojem" z té určité věci, který je s ní spjatý díky kolektivnímu nevědomí už tisíce let. Kočka, drak, ankh, kříž...každý z těchto archetypů má ve všech kulturách podobný nebo stejný základ přisuzovaných atributů, vkládejte do takovýchto předmětů energii s ohledem na ně.

- pokud předmět sami vyrábíte, můžete do něj energii vkládat přímo při procesu výroby, lépe se ukotví, opět nezapomeňte uvažovat v kontextu materiál - barva - tvar.

Pokud vkládáte univerzální energii, je to samozřejmě jedno, ale i tak je lepší vyhýbat se na pohled ošklivým, nepříjemným nebo děsivým předmětům, energetickým pohlcovačům (pentagram na špici, levotočivá spirála apod.) a věcem s pohnutou či nepříjemnou historií.

Vkládat se dají i jiné energie, jako například energie živlů nebo stromů, energie míst apod., v takovém případě postupujte stejně jako u předávání energie z Vesmíru, ale o energetický proud žádejte vždy příslušné místo, živel či bytost a nezapomeňte za vše, co dostanete patřičně poděkovat. Nikdy si neberte energii bez souhlasu toho, kdo vám ji poskytuje, v konečném důsledku se to nakonec nikdy nevyplatí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář