Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magie svíček

29. 9. 2010

 

Magie svíček

Svíčky jsou odpradávna nepostradatelnou součástí magie. Zastupují všechny živly. Svíčka sama nezapálená představuje živel Země, při hoření představuje živel Ohně, jakmile začne vosk tát, zastupuje živel Vody a vycházející dým představuje živel Vzduchu. Svíčky svým teplem a světlem  navozují stavy klidu, míru, harmonie, lásky a ochrany.

Magie zapalování svící účinkuje za pomoci všech živlů a barev. Jednotlivé barvy jsou spojeny s určitými druhy magických sil. Svíčky přijímají osobní sílu a zatímco hoří, uvolňují svou energii. Změna, která nastane, když knot začne hořet je naprosto neobyčejná. Barvy svící se vybírají tak, aby co nejlépe korespondovaly s naším magickým záměrem (cílem). Základem úspěchu je správná volba barvy. Pokud má mít kouzlo například uklidňující efekt a vy by jste si vybrali doporučenou barvu svíce, která vás však neuklidňuje, pak toto kouzlo pravděpodobně plně nesplní požadovaný účel. Samozřejmě vhodné kombinovat s příslušným vykuřovadlem.

Magický význam svíček podle jednotlivých barev:

Černá - pohlcuje a odnímá negativní vliv a vše zlé. Očišťuje negativní energie. V magii se černou barvou většinou vyjadřuje vnější svět. Černá svíčka se zapaluje pro pozitivní cíle jako je vyhnání zla, vyléčení nemocí, zlozvyků, návyků apod. Rituály s černou svící jsou také určeny k odpuzení negativního vlivu určité osoby, ke zpětnému zaslání zpětné vibrace k původci.

Černá svíčka pro nastolení pozitivit: odolnost, důstojnost, schopnost obnovy, návrat.

Černá svíčka pro odstraněná negativit: násilí, strach, temnota.

 

Bílá - neutrální barva, vhodná pro všechny účely. Je barvou korunní čakry a spojena s Měsícem. Bílou svíčku zapalujeme zejména při ochranných a očistných kouzlech, ale lze ji s úspěchem použít i pro všechna ostatní kouzla.

Bílá svíčka pro nastolení pozitivit: ochrana, očista, dokonalost, pravda, čisté svědomí,  kódnevinnost, spolehlivost.

Bílá svíčka pro odstranění negativit: chladnost, nedostatek energie a životní síly, slabost, zranitelnost.

 

Červená - používá se magicky v rituálech lásky, vášně, síly, sexuální touhy, moci, zvýšení charisma, hněvu, rychlých akcí, energie, odvahy, obrany a ochrany.  Červená je barvou kořenové čakry a živlu Ohně. Červená svíčka často představuje v magickém kruhu jižní bod. Červenou svíčku zapalujeme, chceme-li zvýšit fyzickou sílu, odvahu či doplnit energii. Jako barva krve je spojována se životem i smrtí.

Červená svíčka pro nastolení pozitivit:  láska, vášeň, sexuální přitažlivost, plodnost, síla, moc, charisma, energie, odvaha, obrana, ochrana.

Červená svíčka pro odstranění negativit: vztek, hněv, nenávist, pomsta, násilí.

 

Žlutá - magicky funguje nejlépe v záležitostech spojených s moudrostí, znalostmi, mentálními tématy, radostí, smíchem a pamětí. Žlutá je barvou čakry solar plexu, zastupuje živel Vzduch. V magickém kruhu zastupuje žlutá svíce východní bod. Žlutou svíčku zapalujeme, chceme-li zlepšit svou představivost, naše studijní schopnosti, sebedůvěru a výmluvnost či jen tak navodit pocit klidu a relaxace. Žluté svíce také umožňují věštby a proroctví.

Žlutá svíce pro nastolení pozitivit: slunce, radost, smích, osvobození, touha po svobodě, intelekt, důvěra, prozření, komunikace, řečnické nadání, cestování, pohyb, jasnozřivost, věštění, studium, učení, mysl, klid, moudrost, harmonie.

Žlutá svíce pro odstranění negativit: povrchnost, závist, konkurence, deprese, náladovost, sklíčenost, nechuť, disharmonie.

 

Modrá - používá se magicky v rituálech zdraví, ochrany, inspirace, zklidnění, míru, uvolnění, jistoty, vytrvalosti, léčení, meditace a klidu. Modrá je barvou krční čakry. Přísluší živlu Vody. V magickém kruhu zastupuje západní bod. Modré svíčky zapalujeme zejména pro pevné zdraví, klidný spánek nebo k probuzení duchovního vědomí. Chrání před nežádoucími vlivy a vyvolávají věštecké sny.

Modrá svíce pro nastolení pozitivit: zdraví, léčení, ochrana, inspirace, zklidnění, klidný spánek, uvolnění, jistota, vytrvalost,  meditace, klid a mír.

Modrá svíce pro odstranění negativit: nuda, prázdnota, starosti, smutek, žal.

 

Zelená - působí magicky v rituálech peněz, hojnosti, štěstí, prosperity, blahobytu, plodnosti, růstu, přírody, uzdravení, zaměstnání, naděje, stálosti, života. Zelená je barvou úrodné půdy, živlem Země. Přísluší srdeční čakře. V magickém kruhu zastupuje zelená svíce severní bod. Zelenou svíčku zapalujeme k získání a udržení peněz, k hledání zaměstnání nebo pokud chceme dostat přidáno. Hodí se i k rituálům plodnosti a růstu obecně, léčení a štěstí.

Zelená svíce pro nastolení pozitivit: peníze, hojnost, blahobyt, prosperita, obchody, štěstí, plodnost, růst, příroda, léčení, uzdravení, zaměstnání, naděje, stálost, život.

Zelená svíce pro odstranění negativit: netečnost, moc, závist, zbabělost, nedůvěra, nemoc.

 

Hnědá -  magicky působí hnědá svíce nejlépe při uzemňování, budování pevných základů, upevňování zálib, pro léčení zvířat. Hnědá svíčka pomáhá zejména při rituálech spojených se zvířaty, domácností, útulností a bezpečím.

Hnědá svíce pro nastolení pozitivit: uzemnění, pevné základy, stabilita, rovnováha, bezpečí, domov, léčení zvířat.

Hnědá svíce pro odtranění negativit: sebetrýznění, nedostatek vůle.

 

Oranžová - magicky působí oranžová svíce v rituálech zdraví, elánu, síly, odvahy, energie, přitažlivosti, úspěchu a štěstí. Oranžová je barvou sakrální čakry. Oranžovou svíci zapalujeme chceme-li najít ztracené předměty. Je v ní magnetismus a přitažlivost.

Oranžová svíce pro nastolení pozitivit: zdraví, životní síla, elán, energie, odvaha, odhodlání, přitažlivost, úspěch, štěstí, ambice, autorita.

Oranžová svíce pro odstranění negativit: lehkomyslnost, strach, zbabělost, žárlivost.

 

Fialová - magicky působí v rituálech spojených se sílou, uzdravením nepříjemných nemocí, duchovna, meditací, intuicí, mystikou, magií, proměnou, citlivostí a mocí. Je barvou korunní čakry. Fialovou svíčku používáme, abychom probudili duchovní síly či zvýšili své magické schopnosti. Fialová svíčka zesiluje kouzlo, které vykonáváme. Společně s modrými svíčkami se používají ke zvýšení účinnosti léčebných kouzel.

Fialová svíce pro nastolení pozitivit: síla, uzdravení, duchovno, meditace, intuice, mystika, magie, proměna, citlivost, moc.

Fialová svíce pro odstranění negativit: žal, pokání, odpor, touha po moci.

 

Růžová - magicky působí v rituálech lásky, krásy, přátelství, harmonie, manželství, milostných vztahů, mládí, romantiky a relaxace. Růžová je barvou štěstí. Růžové svíčky zapalujeme v průběhu rituálů zaměřených na sebepřijetí a zvýšení lásky sami k sobě. Růžové svíčky posilují vztahy, harmonii, upevňují přátelství.

Růžová svíce pro nastolení pozitivit: láska, štěstí, krása, manželství, vztahy, přátelství, jemnost, něha, romantika, mládí, relaxace, harmonie.

Růžová svíce pro odstranění negativit: bezbrannost, zoufalství, únik před realitou, melancholie, sentimentálnost.

 

Tyrkysová - magicky působí  tyrkysová svíce nejlépe v rituálech spojených s komunikací, půvabem, přátelstvím, družností a humoru.

Tyrkysová svíce pro nastolení pozitivit: komunikace, půvab, přátelství, družnost, humor.

Tyrkysová svíce pro odstranění negativit: přehnaná ctižádostivost.

 

Šedá -  šedá svíčka se magicky používá zejména v rituálech spojených s právními záležitostmi. Je barvou neutrality, přizpůsobivosti a naděje.

 

Barvy svíček a astrologická znamení (znamení zvěrokruhu):

 

Kozoroh

21. 12. - 19. 1.

modrofialová, hnědá

Vodnář

20. 1.   - 18. 2.

fialová, tmavě modrá

Ryby 

19. 2.  -  20. 3.

fialová, fialově červená, bílá

Skopec

21. 3.  - 19. 4.

červená

Býk

20. 4.  - 19. 5.

červenooranžová, růžová

Blíženci

20. 5.  - 21. 6.

oranžová, šedá

Rak

22. 6.  - 23. 7.

žlutooranžová, stříbrná

Lev

24. 7.  - 22. 8.

žlutá, zlatá

Panna

23. 8.  - 21. 9.

žlutozelená, zelená

Váhy

22. 9.  - 21. 10.

zelená, modrá

Štír

22. 10. - 20. 11.

zelenomodrá, indigo

Střelec

21. 11. - 20. 12.

modrá, oranžová

 Dny v týdnu, vládnoucí planeta a jejich barvy:

Pondělí             bílá, stříbrná                        Měsíc

Úterý                červená                              Mars

Středa              fialová                                Merkur

Čtvrtek             modrá                                Jupiter

Pátek               zelená                                Venuše

Sobota             černá, tmavě modrá             Saturn

Neděle             žlutá, zlatá                          Slunce

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář