Jdi na obsah Jdi na menu
 


KURZY REIKI

 

K U R Z Y  v Českých Budějovicích

Kdy a kde: každý měsíc v Suchém Vrbném

přihlášky předem na: okozdravi@volny.cz, mob: 724 509 664 

 

Na setkání s Vámi se těší Petra Randáková v těchto termínech:

REIKI 1.stupně REIKI 2.stupně
so 6. 4. 2024 od 11 hod  po domluvě 
so 20. 4. 2024 od 11 hod  po domluvě
so 27. 4. 2024 od 11 hod  4. 5.  2024 od 11 hod 

TERMÍN LZE DOMLUVIT I INDIVIDUÁLNĚ!

 

"USUI REIKI RYOHO"

JDE O ALTERNATIVNÍ (PŘIRODNÍ) LÉČEBNÝ SYSTÉM, KTERÝ VRACÍ ČLOVĚKA DO JEHO PŘIROZENÉHO (HARMONICKÉHO) STAVU. DO STAVU KLIDU A ŠTĚSTÍ. STARÝ SYMBOL "REI" (Tamashi) znamená DUŠE a "KI"  je energie.

Je to předávání duchovní energie (léčivého světla) duši i tělu léčeného. Energie se předává přikládáním rukou - klient je vždy oblečený. Léčivé světlo se posílá také na dálku - tedy lze léčit i bez doteků. 

V dnešní době je to velmi cenná a hlavně okamžitá možnost, jak pomáhat na blízko i na dálku své rodině a přátelům. Když byl manžel v nemocnici, nebyla jsem bezmocná. Teď (25. 10. 2020) mohu na dálku pomáhat babičce, která je v nemocnici a rodina za ní nemůže. Posílám jí sílu, lásku, klid, lehkost. Ať se lidé uzdravují, ať se vrací do svého přirozeného stavu!

 Reiki je jemná metoda praktického uzdravování. Zvyšuje energii, zmírňuje bolest, umožňuje hlubokou relaxaci a navozuje pocit harmonie. Aktivuje samoléčebný mechanismus člověka a zlepšuje též mimosmyslové vnímání. Reiki působí nejen na fyzické úrovni, ale i na úrovni duševní a duchovní. 

Reiki Energy medicine Healing Alternative Health Services, kanji, text,  logo png | PNGEgg 

KURZY REIKI v Českých Budějovicích:

SHODEN - REIKI 1. stupně: učení začátečníkazasvěcení do předávání Reiki

sobota (viz tabulka) od 11.00 hod. Cena: 2 500 Kč. Na přání práce s Reiki také v neděli. 

S vegan obědem, délka trvání kurzu 8 hodin, účastník obdrží skripta a potvrzení o zasvěcení (certifikát). Dále poskytováno individuální poradenství, organizuji reiki setkávání zasvěcených + reiju, setkáváme se také na cvičeních jógy a čchi-kungu.

OKUDEN - REIKI 2. stupně: znalost byosen, zasvěcení do předávání Reiki na dálku, 3 symboly

sobota (viz tabulka) od 11.00 hod. Cena: 2 500 Kč

S vegan obědem, délka trvání kurzu 8 hodin, účastník obdrží skripta a potvrzení o zasvěcení (certifikát). Dál  poskytováno individuální poradenství, organizuji reiki setkávání zasvěcených + reiju, setkáváme se také na cvičeních jógy a čchi-kungu.

SHINPIDEN - REIKI 3. stupně:

Shihan Kaku - Mistr (harmonizační cvičení, další symboly a mistrovský symbol) jednodenní, po domluvě

a Shihan - Mistr Učitel:  (vyučuje Reiki a zasvěcuje do Reiki),  po domluvě, vícedenní 

Cena: 7 000 Kč a 13 000 Kč (možnost splátek)

Byla jsem zasvěcena Mistrem Ing. Petrem Chmelíkem - v letech 2009 - 2015.  Petře moc děkuji za zasvěcení i přátelství. Opravdu pořád předávám Reiki - prosvětluji - léčím, jak kdysi předpověděl Leoš.    Petra

 

Mari Hall

"Tvé ruce se mohou stát nástrojem, jenž přinese klid a zdraví

Tvé rodině, přátelům, Tobě samotnému

i celému světu."

 

Léčení rukama existuje už mnoho tisíc let. Rukama uzdravovali Buddha i Ježíš. Odkazy na léčení lze najít v Tibetu a v Indii, se Světlem pracovali kněží v Egyptě i Poslové Boží v Atlantidě.

Systém uzdravování Reiki byl vytvořen v roce 1922 Dr. Mikao Usuim v Japonsku. Usui měl rozsáhlé znalosti v oblasti buddhismu, šintoismu, taoismu i v oblasti japonské magie Shugendó. V roce 1922 prožil na hoře Kurama Anjin Ryumei (osvícení).

Následně Mikao Usui vytvořil svůj vlastní druh duchovního systému pro výuku léčebných technik, známý jako „Usui Shiki Ryoho“ neboli „Usuiho tradiční metoda léčení těla a duše“

Mikao Usui  臼井甕男  15. srpna 1865 – 9. března 1926, buddhista - bódhisattva, z rodu samurajů - aiki 合氣術.

4552510943-1-.jpg

ZASVĚCENÍ DO REIKI

Reiki se předává adeptovi Reiki Mistrem Učitelem během tzv. iniciace neboli zasvěcení. Během zasvěcení se provádí vyladění energetických center a drah, aby byly schopny přijímat a předávat Reiki. Adept je napojen na zdroj Reiki. Zasvěcení je jemným spirituálním zážitkem, spojuje s čistou láskou, jemností i krásou. Napojení i schopnost Reiki předávat jsou trvalé. Po iniciaci stačí přiložit ruce s úmyslem předávat energii. Reiki začne proudit automaticky. Reiki má svou inteligencí - ví, kde a jak pracovat. Mnoho lidí projde kurzy Reiki, aby se naučili navodit si pocit vyrovnanosti a klidu. Je pro ně pak přirozené tuto vyrovnanost a klid předávat druhým. Vyzařují mír, důvěru, úctu i pokoru - pokud na sobě pracují a dělají věci čistě.

 

dr-mikao-usui-1-.jpg

 

R E I K I  1. s t u p n ě

Jsou iniciována 4 energetická centra: korunní, třetí oko,  krční a srdeční. Reiki začne proudit tělem a rukama. Zasvěcení je celoživotní.

Získání 5 schopností: 1. Zasvěcený se stává kanálem pro Reiki. Může tuto sílu kdykoliv přivést na zem a předávat jí dál rukama tam, kde je jí potřeba. 2. Vytváří se určitý druh ochrany, který zabraňuje přenosu osobní energie a ztrátám energie. 3. Zvýší se citlivost vůči jemnohmotným energiím. 4. Dochází k odstraňování jedů a uvolnění emocionálních a mentálních bloků, čištění a harmonizaci. 5. Přísun vitální energie (léčivé životní síly), zvýšení vibrace životní energie. Duchovní růst.

Rei v překladu znamená duchovní, univerzální životní, posvátná a Ki znamená energie. Reiki je jemná metoda praktického uzdravování. Zvyšuje energii, zmírňuje bolest, umožňuje hlubokou relaxaci a navozuje pocit harmonie. Aktivuje samoléčebný mechanismus člověka a zlepšuje též mimosmyslové vnímání. Reiki působí nejen na fyzické úrovni, ale i na úrovni duševní a duchovní. Reiki energii může přijímat každý, vědomě s ní pracuje člověk, zasvěcený do určitého stupně Reiki od Reiki Učitele (Shihan). Při zasvěcení jsou také předána pravidla osobního a duchovního růstu, je velmi důležité na sobě pracovat a rozvíjet čistotu vnímání a jednání, soucit svého srdce, jednotu srdce a mysli.

Praktikující Reiki dodržují 5 základních duchovních pravidel. Podstatou je: čistě žít, neubližovat, nekrást, nehněvat se, pomáhat, žít beze strachů a úzkostí, nepít alkohol, neužívat drogy!

Reiki je vhodnou doplňkovou terapií k lékařské péči.

 

R E I K I  2. s t u p n ě

Přenos energie je intenzivnější, její použití je koncentrovanější, hlubší a vyžaduje kratší čas. Práce se 3 symboly a mantrami, přenos energie na dálku, mentální léčení a emocionální léčení, posílání energie do minulosti, budoucnosti. Zasvěcení do druhého stupně umožňuje provádět dálkové terapie, pomáhat planetě Zemi, lidem, přírodě. Nedílnou součástí semináře je soubor harmonizačních cvičení. Provádění těchto cvičení na sobě umožňuje praktikantovi postupné nastolení harmonie a rovnováhy.

 

imagesca42j36j.jpg

 

R E I K I  3. s t u p n ě

Reiki Mistr a Reiki Mistr Učitel

Reiki Mistr je zasvěcen do 4. symbolu - mistrovského a do dalších symbolů. Zasvěcení přináší velké změny v životě - rozvíjí čistou lásku a oddanost Reiki, spojení s Bohem a Mistry a Strážci Reiki. Současně s vyladěním na mistrovskou energii je předáno umění zasvěcovat druhé do jednotlivých stupňů Reiki.

k10007718-1-.jpg

Těším se na společnou práci s Reiki

Reiki Učitel Petra Randáková

 

Při předávání reiki se dá změřit značná pulsace biomagnetického pole, protože se pulsy pohybují v podobných frekvencích jako mozkové vlny (0,3 - 30 Hz). Nezávislý výzkum doktorů Roberta Beckera a Johna Zimmermana se zabýval tím, co se děje při praktikování reiki. Vědci zjistili, že nejenže křivka mozkové aktivity předávajícího a přijímajícího se synchronizují ve stavu alfa, ale že se jejich puls sjednotil s magnetickým polem země, známým jako "Schumanova rezonance". Během předávání reiki je biomagnetické pole předávajícího 1000 krát větší než za normálních okolností.

Energie reiki proudí sama do nejvíce poškozených míst. Tedy tam, kde je jí momentálně nejméně. Je to podobné jako s vodou. Ta také teče do nejnižšího místa. Pro mnohé znamená reiki okamžitou úlevu. Uvolňuje, zmírňuje bolest, urychluje léčebný proces, přináší relaxaci, harmonizuje čakry a celé energetické pole. Ve světě je léčení pomocí reiki rozšířeno mnohem více než u nás. To se týká hlavně západní Evropy, USA, Kanady a Japonska. V některých zemích se už reiki úspěšně zavádí do nemocnic jako podpůrná složka léčby.

 

dainichinyorai-1-.jpg

Om a-vi-ra-hûm-kham vajradhâtu vam.

DAINICHI BUDDHA, VAIROCANA, Velký zlatý Buddha
Související obrázek

Om koro koro sendari matôgi sowaka.(Jap.)
Om Huru Huru candâli Matangi svāhā (Skt.)

YAKUSHI NYORAI, YAKUSHI TATHĀGATA
Buddha of Medicine and Healing, Buddha léčení

 

gy45-1-.jpg

KUAN SHE JIN, japonsky Kannon

Velká Bohyně soucitu

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>