Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Petr Chytil

 

Petr Chytil je knižní ilustrátor, animátor a grafik. Narodil se v roce 1964. Svůj kreslený humor a komiksy publikoval i v časopisech, vydal knižně komiks Arturovci a jeho kresby ožívají také v různých animovaných filmech. Je mimo jiné autorem kreslených postaviček v populárním seriálu České televize Pod pokličkou (i v jeho stejnojmenné knize) a výtvarníkem animovaného televizního seriálu Pytlíkov.

Komiksy Petra Chytila:
Arturovci (seriál parodoval a humorně popisoval dění ve skutečně existujícím klubu Arturovci; jedná se o nejdlouhodoběji kreslený seriál Petra Chytila; vznikly z něj desítky až stovky stran komiksu v různých formách – od nejjednodušších černobílých pouze ručně kreslených příběhů až po barevné příběhy, zpracované počítačovou grafikou), Zlatá horečka (volné pokračování seriálu Arturovci se stejnými postavami hlavních hrdinů), Osvaldo, Zamilovaný Ptakopysk, Muž žena nežena a nemuž, My vojáci z Litsbergu, Blázinec (vycházel od roku 2004 v časopise Trnky Brnky pod názvem "Blázinec na kraji města", od roku 2005 pak pod názvem „Blázinec mimo blázinec“ a v dalších variantách slova "Blázinec"), Hodža.

Televizní tvorba:
Televizní seriál České televize Pod pokličkou (animace v tomto dokumentárním pořadu), Pytlíkov (animovaný seriál z roku 2006), Broses (animovaný seriál německé televize) + reklamní tvorba.

Knihy, které Petr Chytil ilustroval:
Pod pokličkou (ilustrace v knihách ke stejnojmennému pořadu České televize), Společenský bonton, Jak vyrobit bumerang, Drsné fóry na křižovatkách, Chropty Chlempy Gegly (edice Trnky-Brnky), Láskominy (edice Trnky-Brnky), Kuchařka pro žadatele fondů z EU aneb jak uvařit dobrý projekt, Vysoká škola bontonu.

 

Kreslené prezentace autora na animovaný seriál Arturovci v české verzi a v německé verzi, prezentace z roku 2001 na kreslenou tvorbu.

Grafika k dokumentům - obaly VHS kazet a disků (Cesta k úspěchu, Děti dětem aj.), Ohnivý pes - ukázka grafické práce autora ke knize.

Příklady archivní a dokumentární tvorby: Pomník Jana Nepomuckého, Digitalizace knih

 

Grafické návrhy k reklamě Hallmark:

Na hradě: Bílá paní, Rytířský turnaj

*******************

komiks-arturovci.jpg

 

Fotoalbum

Petr Chytil

Datum: 9. 12. 2010
Fotografií: 21
Složek: 5
 

Fotografie