Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naruto Info

25. 11. 2010


Jutsu, které na základě jutsu ninja používá, typ a množství čakry se bude lišit jak by prvky, které by bylo zaměstnat. Mezi pět hlavních elementární styly jsou také pět jmen pro pět velkých Shinobi Země: Oheň, vítr, blesk, země a vody. Každý ninja má potenciál lépe využít jeden z těchto stylů a případně více. Zvláštní elementární detekci papír se používá k určení typu ty. Papíru pochází ze stromů, které jsou speciálně pěstované s čakry. Když ninja vštípí papír část jejich čakry, bude papír měnit odhalit něčí typ. Tento dokument bude rip ve dvou pro větrnou, hořet oheň, mokrý pro vodu, rozpadnout na Zemi a zmačkat pro Lightning. Například Kakashi je náchylný Lightning typu, zatímco Sasuke je jak Lightning a oheň pro speciální klanu Uchiha.

     
Pět prvků samy o sobě tvoří cyklický silné a slabé stránky vztahu proti sobě. Prvek ohně je silnější než vítr, jako využití větru pouze zvyšuje sílu ohně. Takže pokud jutsu Oheň přišel proti stejné síle větru jutsu, jutsu ohně je více pravděpodobné, že zvítězí. Vítr je zase silnější než blesk. Blesk je silnější než Země a Země v silnější než voda. Vody končí cyklus přirozeně vítězství nad oheň.

chart.gif

     
Kombinace prvků za účelem vytvoření nových vyžaduje schopnost pokrevní příbuznost nebo využití pravomocí Bijuu uděleno. Tyto nové prvky nemají odpovídající silné / slabé vztahy.

Ninjutsu - Pět prvků
Katon - Požární
body.gif
Katon, nebo elementem ohně, v podobě ohně a plamene útoky. Ty mohou být ohnivé koule nebo plamen rozšířené házení. Oheň je obvykle specializované útok prvek.

Fuuton - Vítr

Fuuton, nebo větru Element, má formu útoků na větru. Ty mohou být obrovské nárazy nebo trvalé větrné smršti. Vítr je většinou specializovaný ofenzivní prvek, vhodný pro téměř mid-range útoky.

Raiton - Lightning

Raiton, nebo Lightning Element má podobu elektrických a blesky útoky. Při použití v kombinaci se zbraněmi na bázi kovů, se stane zesílený výkon. Blesk je dobré pro středně-a dlouhodobý rozsah útoků.

Doton - Země

Doton, nebo Earth Element, má formu útoků země a bahna založené. Tyto stěny mohou být vyrobeny z bláta nebo ninja manévrování sám pod zem k útoku na své soupeře z níže. Země může měnit tvrdost složení předmětů, takže něco tvrdého jako ocel nebo měkké jako jíl.

Suiton - Vodní

Suiton, nebo vodní živel, v podobě útoků na vodní bázi. Ty mohou být stěny vody používané jako štíty nebo voda tvořeny do velkých proudových letadel zarážející. V tomto ohledu Voda je velmi rozmanitá, pokud jde o tvar modifikace.

Rodokmen a Bijuu Vytvořeno prvky
Futton - Vařte

Futton, nebo Vařte Element, formu varu útoků a obrany. Tato elementární styl byl používán Godaime Mizukage. Futton je tvořen prostřednictvím současného využití ohně a vody styly.

Hyouton - lední

Hyouton, nebo led Element, má podobu ledové útoky a obrany. Tato elementární styl byl používán Haku a ninja ze Skryté Sníh, nicméně manga uvedl tuto schopnost bylo jedinečné linie Haku je. Hyouton je tvořen prostřednictvím současného využití vodní a větrné styly.

Jinton - prachu

Jinton, nebo prachu Element, má podobu prachu útoků a obrany. Tato elementární styl byl používán Tsuchikage. Ačkoli to není oficiálně potvrzeno, se zdá být kombinací Earth a Wind styly.

Mokuton - Dřevo

Mokuton, nebo dřevo Element, má podobu dřeva útoků a obrany. Využití této elementární stylu je skrytý technika jedinečné Shodai Hokage a jiní, kteří mají své přesné stejné geny. Mokuton je tvořen prostřednictvím současného využití vody a země styly.

Ranton - Storm

Ranton, nebo Storm Element, formu laser-jako útoky. Tato elementární styl byl používán Darui. Ačkoli to není oficiálně potvrzeno, se zdá být kombinace vody a Lightning styly.

Youton - Lava

Youton, nebo Lava Element, formu tání útoků a obrany. Tato elementární styl byl používán Yonbi Jinchuuriki Roushi, kdo vyvinul tento styl s pomocí jeho Bijuu. To také bylo použité v Godaime Mizukage pomocí její pokrevní limit. Rock kunoichi Kurotsuchi také používal tento styl. Youton je tvořen prostřednictvím současného využití ohně a země styly.

Bakuton - Exploze

Bakuton, nebo výbuchu Element, má podobu výbušný jíl útoků. Tato elementární styl byl používán Deidara. I když tzv. "Bakuton", se Deidara to jutsu byl klasifikován jako doton. Není známo, zda Bakuton je kombinace doton spolu s dalším Elemental styl, nebo jen jméno, které on dává jeho styl jutsu.

Enton - Blaze

Enton, nebo Blaze Element, má formu útoků na Amaterasu a obrany. Tato elementární styl byl používán Uchiha Sasuke. Protože jeho jedinečné povahy Doujutsu, to je neznámo jestliže prvky jsou zkombinovány do formy to.

Rodokmen a Bijuu vytvořených prvků [Anime Pouze]
Shouton - Crystal

Shouton, nebo Crystal Element, má formu útoků Crystal a obrany. Tato elementární styl byl použit v anime-pouze charakter Guren. To je současně neznámo, které styly se spojily a vytvořily Shouton.

Meiton - Dark

Meiton, nebo Dark Element, formu čakry absorpce a uvolnění. Uživatel může absorbovat soupeřovu čakru, aby posílily své vlastní chakry rezervy. Tato elementární styl byl použit v anime-pouze charakter Hiruko. To je současně neznámo, které styly se spojily a vytvořily Meiton.

Jinton - Swift

Jinton, nebo Swift Element, formu ultra-rychlý pohyb. To dělá uživatel dostatečně rychle, aby se zabránilo Taijutsu stávky. Tato elementární styl byl použit v anime-pouze charakter Hiruko. To je současně neznámo, které styly se spojily a vytvořily Jinton. Všimněte si, že tento jin "迅" (což znamená rychlý) se liší od kánonu jin "尘" (tj. prach).

Kouton - Ocel

Kouton, nebo ocel Element, formu zpevnění těla v obraně. Tato elementární styl byl použit v anime-pouze charakter Hiruko. To je současně neznámo, které styly se spojily a vytvořily Kouton.

Jutsu Žebříček
E-Rank

E-Rank jutsu jsou obecné dovednosti, učí každý ninja na Ninja akademii. Studenti jsou povinni znát tyto dovednosti před absolvoval na Genin.

Příklady: Bunshin no Jutsu, Kawarimi no Jutsu, Henge no Jutsu
D-Rank

D-Rank jutsu jsou Genin-úrovni techniky. Tyto dovednosti budou tvořit většinu z arzenálu je Genin.

Příklady: Kage Shuriken no Jutsu, Juujin Bunshin, Shunshin no Jutsu, Narakumi no Jutsu
C-Rank

C-Rank jutsu jsou Chuunin-úrovni techniky. Některé Genin bude mít jeden až dvě dovednosti na této úrovni, které slouží jako jejich "trumfy", projít Chuuninské zkoušky.

Příklady: Poustevníka Jutsu, Nikudan Sensha, Shintenshin no Jutsu, Shishi Rendan
B-Rank

B-Rank jutsu jsou Jounin-úrovni techniky. Chuunin a zvláštní Jounin jsou schopni využívat většinu jutsu na této úrovni.

Příklady: Kage Bunshin no Jutsu, Omote Renge, Sensatsu Suishou
-Rank

A-Rank jutsu jsou Jounin-level a zakázané techniky. Některé Jounin bude rozvíjet své vlastní jedinečné jutsu z této úrovni, který slouží jako "trumf", ale tito jsou hlavně známé Kage-úrovni ninja.

Příklady: Chidori, Tajuu Kage Bunshin no Jutsu, Juin Jutsu, Gogyou Kaiin
S-Rank

S-Rank jutsu jsou obecně zakázána nebo tajné techniky známé pouze na jeden ninja.

Příklady: Edo Tensei, Raikiri