Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 11. 2015

Cizrnové mlsání k televizi

Na cca 4 porce budeš potřebovat:
 
400 g konzervované cizrny
2 lžičky řepkového oleje
1 lžíce kari koření
½ lžička soli
¼ lžičky mletého pepře
 
A jde se na to:
 
Předehřej si troubu na 200°C. Cizrnu omyj a nejlépe osuš ubrousky.
Dej ji do velké mísy, přidej olej, kari, sůl i pepř. Misku přiklop a pořádně „prošejkuj“ nebo jen zamíchej :-).
 
Směs dej na plech, na kterém máš pečící papír a peč cca 40 minut do zlatova a křupava.
 
Během pečení cizrnu párkrát promíchej, ať se Ti nepřipeče. Po upečení nech vystydnout a můžeš mlsat :-).
 
Kdy je tato mlska vhodná?
 
Přestože obsahuje hodně sacharidů, převažují samé dobré látky včetně vlákniny a bílkovin, takže oproti brambůrkům více zasytí.
 
Takže můžeš baštit po celý den a tak jednou týdně zhřešit i k večernímu programu :-).

Danča Hájková

Zdroj