Cizrnové mlsání k televizi
Na cca 4 porce budeš potřebovat:
400 g konzervované cizrny
2 lžičky řepkového oleje
1 lžíce kari koření
½ lžička soli
¼ lžičky mletého pepře
A jde se na to:
Předehřej si troubu na 200°C. Cizrnu omyj a nejlépe osuš ubrousky.
Dej ji do velké mísy, přidej olej, kari, sůl i pepř. Misku přiklop a pořádně „prošejkuj“ nebo jen zamíchej :-).
Směs dej na plech, na kterém máš pečící papír a peč cca 40 minut do zlatova a křupava.
Během pečení cizrnu párkrát promíchej, ať se Ti nepřipeče. Po upečení nech vystydnout a můžeš mlsat :-).
Kdy je tato mlska vhodná?
Přestože obsahuje hodně sacharidů, převažují samé dobré látky včetně vlákniny a bílkovin, takže oproti brambůrkům více zasytí.
Takže můžeš baštit po celý den a tak jednou týdně zhřešit i k večernímu programu :-).
Danča Hájková