Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popis modeláže - AKRYL

17. 5. 2010

Příprava nehtu je stejná jak u gelu tak i akrylu....


Příprava:

Nejprve se zdrsní povrch nehtu, aby nezůstalo lesklé místo, očistíte, nanesete dezinfekci, odmašťující přípravek, nalepíte umělé nehtíky, zkrátíte gilotinou jak potřebujete, také je zdrsníte a zahladíte přechod mezi umělým nehtem a přírodním nehtem. Potom nanesete pomocnou tekutinu pro akrylové systémy jako je primer, prep nebo superbond (u každé značky se to nazývá trošku jinak, záleží s čím pracujete) - já používám kyselý roztok na akrylové systémy...


Modelování:
Vyčkáte tak minutku až se primer vsákne do nehtů, v malé mističce skleněné, nebo v půlce skleněné si připravíte roztok liquid na akryl, prášek akrylový a štětec na akryl č.6 nebo 8. Namáčíte štětec do tekutiny, jemně otíráte o ubrousek ať nemáte tekutiny moc a špičku štětce vkládáte do prášku až se začne vytvářet kulička (nesmí být přiliš tuhá ani řídká), pak přenesete na nehet tak v polovině nehtu a začínáte roztahovat nejprve nahoru ke kůžičce, pak dolů a do stran. Pokud vám to tvrdne rychleji než stačíte nehet vymodelovat, namáčejte štětec během modelace do liquidu, tím si pomůžete. Mužete nanášet i ve více vrstvách. Co vám steče přes kůžičku otírejte zavčas dřívkem - ušetříte si zbytečné pilování v okrajích nehtů a zabráníte tím odchlipování od přírodního nehtu.....chce to trpělivost a čas než se naučíte modelaci, časem budete i rychlejší :-)


Úprava nehtu:
Nehet pilníkem vytvarujete do c-oblouku, blokem modrým nebo bílým dohladíte a nanesete průhledný lak, tím se stane nehet lesklý. Pak na to můžete lakovat nebo dělat francii, ale pokud lakujete barevnými laky vždy musíte dávat nejprve podkladovou vrstu , abyste zabránila prosakování barevných pigmentů do nehtu. Samozřejmě, můžete pro finalní úpravu použít průhledný gel, ale stačí i vrchní nadlak Top coat.

Mnoho zdaru při modeláži!!!!