Opečené toasty s mozzarellou
Ingredience:
4 krajíčky toastového chleba, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 3 lžíce hladké mouky, rostlinný olej, 2 malá rajčata, 125 g mozzarelly, 2 snítky bazalky, 4 plátky kořeněného salámu
Postup přípravy: Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce. Připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme dokřupava v rozpáleném oleji. Omyjeme rajčata. Jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme. Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je. Rozdělíme na talířky a ozdobíme čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min.
Náhledy fotografií ze složky k receptum