Jdi na obsah Jdi na menu
 


Téma - zdravotně postižení

11. 1. 2011

Vzhledem k tomu, že toto období nám neumožňuje pořádání akcí, nabízíme vám k návštěvě některé stránky, které se zabývají problematikou zdravotně postižených.

 

 

Noviny Můžeš - o šanci a důstojnosti pro každého
www.muzes.cz    
Cílem Novin Můžeš je komplexně informovat lidi se zdravotním postižením o dění ve zdravotnické, sociální a ekonomické oblasti. Noviny informují o možnostech rehabilitace, nových lécích, metodách a přístrojích a přinášejí povzbuzení v podobě pozitivních příběhů a příkladů ze života handicapovaných lidí. Svým zařazením a obsahem se řadí k periodikům s nejširším okruhem zdravotně handicapovaných čtenářů. Noviny vychází 6x ročně.
SKOK DO REALITY - speciální noviny o legislativě pro zdravotně postižené
www.nrzp.cz/skok-do-reality    
Speciální noviny o legislativě pro zdravotně postižené, které vydává Národní rada zdravotně postižených České republiky.

VOZÍČKÁŘ - časopis nejen pro sedící
www.ligavozic.cz   
Na stránkách časopisu se objevují informace o změnách a vývoji legislativy, o kompenzačních a rehabilitačních pomůckách, kulturních, společenských a sportovních akcích pro zdravotně postižené. Mezi nově zavedené rubriky patří např. rubrika "Osobnost čísla", jenž přináší čtenářům životní příběhy známých osobností, které věnují svůj čas a úsilí nadační či jiné práci ve prospěch zdravotně postižených. Za zmínku stojí také samostatná příloha o legislativě "Skok do reality". Ročně vychází pět čísel časopisu.

VOZKA - severomoravský magazín pro vozíčkáře a jejich přátele
www.vozickari-ostrava.cz
O životě a pro život na vozíčku. Texty s bohatým fotografickým a obrázkovým doprovodem, informující o událostech ze života vozíčkářů a o příležitostech k aktivnímu životu na vozíku. Na 60ti stranách a částečně i v barvě. Zajímaví lidé, sociální služby, rady, zkušenosti, poradenství, legislativa, kultura, sport, vzdělání, tipy na dovolenou, nabídky pobytů, úpravy bytů, motorismus, zdravotnictví, kompenzační pomůcky, kalendárium akcí, humor, ale i starosti a radosti samotných čtenářů. Celorepublikově využitelné informace. Ročně 5 čísel.
 

ČESKÁ RADA HUMANITÁRNÍCH ORGANIZACÍ
podpůrné programy pro seniory, zdravotně postižené, drogově závislé, bezdomovce, ale také o ochranu opuštěných a týraných dětí i pomoc lidem v nouzi v nejširším slova smyslu
HELPNET
infoportál pro osoby se specifickými potřebami

MĚŠEC
internetový portál z finanční oblasti, obsahuje informace o účtech, platebních kartách, investicích, bydlení, pojištění, na portálu najdete také kalkulačky pro výpočet např. daně z příjmů fyzických osob

MPSV
internetové stránky Ministerstva práce a sociálních věcí ČR

NRZP ČR
Národní rada osob se zdravotním postižením ČR je určena pro osoby se zdravotním postižením, působí jako poradní orgán Vládního výboru pro zdravotně postižené občany

NROS
Nadace posiluje rozvoj neziskového sektoru, dárcovství a dobrovolnictví, a tím přispívá k rozvoji občanské společnosti a k evropské integraci. Podporuje takové neziskové organizace, které poskytují pomoc ohroženým a znevýhodněným skupinám, hájí lidská práva, demokratické hodnoty, přispívají k vzájemnému soužití a toleranci menšin ve společnosti nebo jinak oživují zájem občanů o místní rozvoj a veřejný život. Jednou z klíčových cílových skupin jsou děti a mladí lidé, které nadace podporuje v rámci specifických programů.

Portal MPSV
integrovaný portál Ministerstva práce a sociálních věcí ČR – vybraná sociální témata

 info-invalidum.webnode.cz/platby-slevy/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář