Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítejte na webových stránkách okresního sdružení České lékařské komory - Strakonice.

 

 

Česká lékařská komora byla zřízena zákonem ČNR č. 220/1991 Sb, je samosprávnou nepolitickou stavovskou organizací, která sdružuje všechny lékaře. Komora má tyto orgány - sjezd delegátů, představenstvo komory, čestnou radu komory a revizní komisi komory 

 

 

Základní strukturu komory tvoří jednotlivá okresní sdružení lékařů, která mají tyto orgány: okresní shromáždění členů, představenstvo okresního sdružení, čestnou radu okresního sdružení a revizní komisi okresního sdružení.

 

Obrazek

 

MUDr. Milan Kubek

prezident ČLK

 

 

 prada.jpg

MUDr. Jan Přáda

viceprezident ČLK

 

 

pelisekmi---kopie.jpg

 

MUDr. Michal Pelíšek, MBA

předseda okresního sdružení Strakonice 

 

 

 

 

Okresní shromáždění členů je nejvyšším orgánem okresního sdružení. Právo účastnit se okresního shromáždění mají všichni členové komory zapsaní v seznamu vedeném okresním sdružením. Shromáždění svolává představenstvo okresního sdružení nejméně jednou za rok; je povinno je svolat vždy, požádá-li o to písemně alespoň jedna třetina členů okresního sdružení nebo požádá-li o to revizní komise okresního sdružení. Okresní shromáždění se může platně usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina členů okresního sdružení. K platnosti usnesení je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů okresních sdružení. Okresní shromáždění mj. volí předsedu a představenstvo okresního sdružení, čestnou radu a revizní komisi okresního sdružení, volí zástupce na sjezd delegátů.

 

 

Jste členy ČLK a chcete dostávat aktuální informace? Zaregistrujte se:


Registraci provedete zde.

 

Potřebujete se na něco zeptat? Pošlete nám vzkaz: