Velikonoční perníčky
1. 4. 2010
Počet kusů: asi 50
Doba přípravy: asi 15 minut
Přísady:
Na těsto:
240 g hladké mouky
70 g kakaa
140 g moučkového cukru
1 balíček Kypřicího prášku do perníku Dr.Oetker
2 PL medu
2 vejce
Na zdobení:
1 bílek na potření
1 balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
plech na pečení
papír na pečení
váleček
formičky (vajíčko, beránek, zajíček)
mašlovačka
Příprava:
1. Na přípravu těsta prosejeme na vál mouku s kakaem, přidáme cukr, kypřicí prášek do perníku, med a vejce. Vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky.
2. Těsto na pomoučeném vále vyválíme a formičkami vykrajujeme různé tvary. Perníčky položíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby.
Elektrická trouba: 190°C
Horkovzdušná trouba: 170°C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 15 minut
3. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vaječným bílkem.
4. Po vychladnutí perníčky pomocí zdobících tub ozdobíme podle vlastní fantazie. Uchováváme v uzavřené krabici v chladu.
TIP: Pokud chceme, aby perníčky vydržely měkké, uložíme k nim polovinu jablka