HubReceptář
Houby jsou všeobecně nejčastěji pojímané jako pokrm či (nejen) lidská výživa, proto dáváme prostor Vám, návštěvníkům našeho HubNetu, k podělení se o osvědčené recepty, které po jejich publikování mohou udělat radost nejen Vám, ale také dalším milovníkům hubek. Proto neváhejte a připojujte Vaše recepty ve formě komentářů.
Komentáře
Přehled komentářů
Houby podusíme asi 3 minuty v malém množství osolené vody a scedíme. Hub můžeme dát do těsta i více. Záleží na velikosti misky.
Brambory a česnek oloupeme, brambory na jemném struhadle nastrouháme. Mléko uvaříme. Vodu z brambor slijeme a brambory spaříme horkým mlékem, promícháme. Brambory pak nezčernají. Přidáme vejce, koření podle chuti, ke směsi prolisujeme česnek. Přidáme scezené houby a postupně ke směsi sypeme polohrubou mouku a promícháváme. Mouky nasypeme tolik, aby bramborovou směs zahustila, přitom těsto zůstalo poměrně řídké.
Na pánvi s rozehřátým olejem pak postupně smažíme bramboráky z obou stran. Těsto roztíráme na pánvi lžící. Můžeme dělat bramboráky velikosti pánve, nebo jen malé bramboráčky asi ze 2 lžic těsta. Ty se vejdou na pánev tři až čtyři.
Bramboráky "vošouchy“ podáváme teplé.
Phalus impudicus - pokračování
(Vašek, 27. 4. 2010 15:28)
Najít dle zápachu starších hubek. Ocásek odříznout, z vajíčka nakrájet plátky, obalit jako řízky, krátce osmažit a přeji dobrou chuť.
Pozn. Chutná to jak tráva.
Falus impudicus
(Vašek, 27. 4. 2010 15:26)Bílá a nahoře zelená Hadovka smrdutá. V mládí když je to ještě nevyvinuté vajíčko se dá jíst. Nesmrdí a chuť valnou nemá. Ne, tudy cesta nevede...
Bedla jedlá po Šumavsku
(ZHK, 15. 4. 2010 18:01)
Vydáme se do šumavských (či jiných) lesů a hájů, kde vyhledáme bedly jedlé (cca 2 větší kusy na osobu). Po návratu domů se zastavíme v místní samoobsluze a nakoupíme čtvrt kila sádla a basu piv (značka dle chuti, ale nejlépe dvanáctku).
Příprava: Na horkou pánev rozpustíme několik lžic sádla tak, aby byla celá plocha pokryta do výšky cca 0,75 cm pánve. Oddělíme hlavy bedel od noh, na prkénku je trochu splácneme do roviny a pokládáme na rozpálené sádlo. Dle chuti osolíme či opepříme a smažíme na obou stranách do křupava.
Výbornou pochutinu podáváme ještě horkou s dobře vychlazenou pintou piva.
Jedná se o hubkařské velmi dobré jídlo, které zasytí na dlouhou dobu.
Vošouchy
(HubkafunKóřa, 29. 4. 2010 15:23)