Jdi na obsah Jdi na menu

Týden v Kašperských Horách

26. 9. 2016

Výlet na Kašperk:

S krosničkou

kasperk.jpg

Vyrazili jsme z Kašperských hor na Kašperk po zelené turistické. Na hradě jsme si odpočinuli na nádvoří a odtud pokračovali po žluté na Pustý hrádek odkud je přenádherný výhled na hrad. Toto zastavení hodnotím jako TOP z celého výletu.

Z Pustého hrádku jsme šli dál až na cyklostezku 1140 a odtud šli po místním značení zpět do Kašperských Hor.

 


NS Cestou zlatokopů v Amálině údolí:

S krosničkou

Tento výlet ocení hlavně chlapi a starší děti, co už ocení trochu dobrodružství.

Ženský si mohou v Kašperkách zařídit třeba pedikůru a poslat je samotné. Nezapomeňte si baterky! Protože cestou potkáte hned několik štol, které jsou otevřené a vy se můžete vydat dovnitř pozorovat pavouky a netopýry. Ja tam byla. A ti pavouci mi dali jasně najevo, že bych hloubš chodit neměla.

Podél štol vede i pěkný potok, který při velkých vedrech můžete využít i na vykoupání.


Modrava

S kočárkem, (manduka pod kočárkem)

Vyjeli jsme si na Modravu, zde jsme na centrálním parkovišti nechali auto a šli na Tříjezerní slať. Zde jsme si vyfotili rosnatky a šli dál na rozcestí Pod Oblíkem. Zde jsme šli po modré turistické doprava směrem k rozcestí Hakešická cesta. Ale pozor, zde jsme asi po 500m odbočili doleva na neznačenou zpevněnou cestu, která je v některých mapách značená jako Vaňkova cesta a tou jme došli až na stejnojmenné rozcestá na modré turistické stezce.

Tato cesta má své kouzlo v tom, že tudy turisté nechodí, a tak podél cesty rostou houby. Hodně hub. Hodně velkých hub. Ale pozor, jste v NP a houby by se tu správně sbírat nemely! :-)

Když dojdete na modrou turistickou, už se můžete vydat na rozcestí Za oblíkem. Na vrchol Oblíku se ale s kočárkem nedostanete. My jsme nechali kočárky kousek za rozcestím ve stromech, my si dali mladýho do manduky, kamarádi za krk a šlo se nahoru. Oblík je vskutku korunou tohohle výletu. je tam krásný výhled.

Z Oblíku jsme sešli po modré k Tmavému potoku a dále po červené zpět do Modravy.


Sušice

S krosničkou i s kočárkem.

Jeden den nám počasí moc nepřálo. Vydali jsme se proto do Sušice, auto nechali na náměstí a vystoupali s krosničkami na rozhlednu Svatobor. Rozhledna je to opravdu krásná. Domnívám se, že i s kočárkem by cesta nahoru nebyla problémem, jen byste museli vynechat novou (teď si nejsem jistá názvem - pavoučí stezičku, která je moc pěkná)

 

Přímo v Sušici je moc pěkný park, který se táhne podél Dlouhoveské ulice a z auta jsem zahlédla i pěkné dětské hřiště. Tam určitě zajdeme příště.


Prášilské jezero

S krosničkou

Start výletu je z obce Prášily, kde mohu doporučit hostinec U Michala, který je hned u infocentra.

Ze vsi jsme se vydali nahoru na prášilské jezero po červené turistické, která vede mimo asfalt, což byl náš záměr. Dolů jsme šli po po cyklostezce 2113 EV13.

Výlet do byl kratší, ale jezero je opravdu pěkné. V Prášilech jsme se díky kratšímu výletu zastavili na jídlo U Michala a podívat se na Bizony. Na test cukrárny nám nezbylo místo v břiše:-) Plus této hospody je dětský koutek uvnitř i velké hřiště před hospodou.

TIP: Pokud jste nadupaní vyražte na Poledník. Cesta po asfaltkách je vždycky nuda a tak jděte z Prášil po červené na rozcestí Frantův most a pak dále nahoru po zelené turistické až pod Poledník. Z Poledníku vás kus asfaltky nemine - půjdete po ní na právě zmiňované Prášilské jezero a z jezera po červené turistické (po které my jsme šli nahoru) zpět do Prášil.


VYDRA

S kočárkem

13907183_10210419470071172_7856314599369367900_n.jpgZaparkujte u hradlového mostu v Rechli (je zde parkoviště zdarma, proto doporučuji tu být brzy), odtud se vydejte po zelené turistické (cyklo 2114) k hotelu Antýgl, odtud se to i s kočárky dá sjet přímo dolů do kempu Antýgl po malé lesní stezičce - je to zkratka, tudíž trošku méně pohodlná, ale dá se to.

Z Antýglu se již vydáte podél Vydry až k Turnerově chatě. (Musím vás upozornit, že ceny jsou tu opravdu vysoké, platíte za čerstvý vzduch, Vydrýska i nulový výskyt žraloků v řece). My šli stejnou cestou zpět. 

U hradlového mostu, kde jsme parkovali jsme nechali děti vycachtat ve vodě, je to tam velice příhodné, jen voda je studenějši.