Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co děláme

AKUMULAČNÍ KAMNA

Kachlová akumulační kamna jsou zdrojem levného a příjemného tepla, přitom každý kus je jedinečný originál. Výkon se navrhuje přesně podle energetické náročnosti prostoru, kde jsou umístěna. Interval přikládání se volí podle požadavků zákazníka nejčastěji 8, 12 nebo 24 hodin. Funkční část akumulačních kamen (šamotové jádro) se po zadání vstupních údajů projektuje pomocí softwaru vyvinutého pro tento účel. Při použití tohoto programu se dosahuje garantované účinnosti každé stavby minimálně 85%. Vnější plášť může být tvořen z keramických glazovaných kachlí (viz. vzorníky), nebo kombinovaný s omítnutými částmi. Zákazník si může zvolit i typ dvířek - nejpoužívanější viz.vzorníky. Mohou se použít plná nebo prosklená dvířka. Nejvhodnější umístění je do otevřených obytných prostor přízemí rodinného domu. Může se umístit i centrálně mezi pokoje, kde každá část kamen vytápí jednu místnost, dvířka se umístí do obývacího pokoje, aby zůstal požitek z ohně, nebo do chodby, kvůli jednoduššímu přikládání. S použitím uzavírací automatiky, jejímž úkolem je automatická regulace přívodu vzduchu k hoření, se zvyšuje pohodlí obsluhy akumulačních kamen.

 

TEPLOVZDUŠNÉ KRBY

Teplovzdušný krb je volně stojící prosklené ohniště na spalování dřeva (krbová vložka), umístěné v "otevřené obestavbě". Kolem níž vlivem tepla uvolňovaného během hoření proudí teplý vzduch. Tento teplý vzduch pomocí vzduchových rozvodů může vytápět i další místnosti.

Výhodou je rychlý start, což je velmi výhodné na vytápění víkendových chat, nebo jako příležitostné topidlo do starších rodinných domů s masivními zdmi, které jsou schopné absorbovat obrovské množství tepla, jež uvolňují krbové vložky. Velkou nevýhodou je krátká, a u staveb ze superizolu žádná, setrvačnost, která je nutná, aby nedocházelo ke kolísání teploty ve vytápěném prostoru.

Další velkou nevýhodou je neefektivní spalování a nízká schopnost odevzdat všechno teplo ze spalování. Což se projevuje velkou spotřebou zvláště u levnějších zejména litinových, krbových vložek.

 

KUCHYŇSKÉ SPORÁKY

Kuchyňské sporáky dělané na míru, dodají vašemu domovu tu pravou rodinnou atmosféru. Kachlový sporák nesplňuje jen náročné estetické kritéria, ale má i svůj praktický význam v domácnosti, přičemž plní i účel doplňkového topidla.

 

ZAHRADNÍ KRBY, GRILY A UDÍRNY

Zahradní krby a stavby jsou po konstrukční stránce podobné interiérovým stavbám s větším důrazem na odolnost a využitelnost stavby (otevřené ohniště, grilovací sestava, udírna, sporák).

 

REKONSTRUKCE

Zabýváme se rekonstrukcí starých a historických akumulačních kamen a sporáků, přičemž zachováme původní design. Využitelnost zrekonstruovaného díla, díky novým technologím, bývá daleko větší než před rekonstrukcí. Největší důraz klademe na zachovalost a celistvost vnějšího pláště.

 
 

 

Portrét


Přihlášení


Poslední fotografie


Kontakt

TOP Kamnářství Tomáš Podsedník

+420 731 173 774

topkamnarstvi@seznam.cz



Statistiky

Online: 1
Celkem: 613977
Měsíc: 5580
Den: 144