Jdi na obsah Jdi na menu
 


 White Scars

"Za Khana a Císaře!"


Primarcha: Jaghatai Khan

Současný vůdce kapituly: Temuchin

Domovský svět: Mundus planus

Klášterní pevnost: Constantius (vesmírná loď)

Známé následovnické kapituly: Marauders, Rampagers, Destroyers, Storm Lords

Barvy: Bílá

Aktuální síla: cca 1000 můžů

Jaghatai Khan:

Říká se, že Khan přistál na planetě v Segmentum pacificus jménem Mundus planus, nebo jak ji původní obyvatelstvo nazývá, Chogoris. Je to úrodný svět se širokými zelenými pláněmi, vysokými bílími horami a modrým mořem. V době Velkého tažení nebyl tento svět příliš technologicky rozvinut. Dominantní říše byla dobře organizováná aristokracie, která dobyla většinu planety s dobře vybavenou a vysoce disciplinovanou armádouy, složenou z obrněných jezdců a malých oddílů pěchoty pěchoty. Jejich vůdce byl Palatin.

Na západ od Palatinovi říše byla prázdná oblast, neplodné travní porosty s málo prostředky, a jako taková nebyla nikdy vystavena Palatinově invazi. Byla domovem kočovných kmenů, kteří mezi sebou neustále bojovaly. Palatin do této oblasti občas provedl menší nájezd, ať už kvůli otrokům, nebo jen tak pro zábavu. Khan odkaz začal zde. Byl nalezen Ong Khanem, vůdcem malého kmene, který viděl primarchu jako dar od bohů. Říká se, že oheň v jeho očích ho předznamenával jako velikého bojovníka.

Říká se, že nejdůležitější okamžik v jeho životě bylo zavraždění jeho otce klanem Kurayed. Khan, ještě jako dítě, byl největší válečník z kmene a shromáždil vojáky, aby pomstil smrt svého otce. Vyhladil celý kmen Kurayed, do posledního dítěte - díky této krvavé události se naučil cti, tvrdosti a věrnosti. Následně se zapřísahal spojit všechny kmeny a ukončit tak nesmyslné krveprolití mezi bratry.

Vybojoval stovky bitev a porazil i lovecké tlupy poslane Palatinem. Všechny poražené kmeny sjednotil, zavedl pravidelnou vojenskou službu a vymazal zvykove rozdily mezi jednotlivými kmeny.

O deset let později, při cestě do zimního tábořiště, překvapila Primarchu a jeho doprovod na jednom z horských svahů lavina. Neštěstí přežil jen Khan, díky svému původu a tělesné konstituci. Takto osamoceného ho však nalezla jedna z Palatinových loveckých skupin. Z lovců se domů vrátil jen jeden zmrzačený jezdec s hlavou Paltinova syna (který skupinu doprovázel) a vzjazem, že lidé z pustin už nejsou Palatinovi hračky.

Rozzuřený Palatin shromáždil sou obrovkou armádu a zamířil na západ, vyhladit vzpurné kmeny. Palatin však podcenil Khanovu sílu a schopnosti a jako vždy sebevědomě přivedl své těžce obrněné válečníky. To způsobylo Palatinův pád. Jeho těžcí a nemotorní válečníci se nemohli rovnat rychlím divochům, kteří je neustále zasypávali šípy z bespečné vzdálenosti. Palatin jen tak tak uprchl s hrstkou vsých strážců zpět do svého hlavního města, zbytek jeho armády byl zmasakrován takřka do posledního muže. Po bitvě se shromáždily všechny kmeny a prohlásili Jaghataie Khana Velkým Khnem celé země.

Khan nyní započal dlouhý proces podrobení zbytku planety. Obléhaným městům dal na vybranou. Buď se mu podrobí, nebo budou zničeni. Většina měst se vzdala, ale bylo i némálo těch, které musely být vymazány z povrchu planety. Nakonec přišli až do Palatinova paláce. Khan požadoval od obránců Palatinovu hlavu na kopí a tak mu bylo také vyhověno. Palatinova hlava pak byla vystavena v Khanově stanu jako důkaz jeho největšího vítězství.

O šest měsíců později přijel na planetu Císař a Khan najednou věděl, že tento muž by mohl splnit jeho sen. Spojit všechny hvězdy nad nimi do jedné mocné říše. Před všemi svými generály Khan klesl na jedno koleno a přislíbily své služby Císaři. Ten mu příkázal, aby založil pátou legii Hvězdné pěchoty, Bílé Jizvy.

Po kacířství Khan odešel na křížovou výpravu na záchranu svých zajatých bojovníků rasou Temných Eldarů. Během jednoho boje bylo oznámeno, že byl Khan nasán do warpového portálu do boje za věčnost. To může být pravda, ale je více pravděpodobné, že jeho loď byla ztracena ve warpu, který je v tomto regionu známý jako zrádné a nebezpečné místo.





Bílé Jizvy mají dlouhou historii datující se již před Horovou herezí. Přesto se toho o nich ví poměrně málo. Nejvýznamější událostí jejich historie byla obrana Císařského paláce, během Horusova útoku na Terru, kde sehrálijednu z nejdůležitějších rolí.
Všichni jejich válečníci nosí rituální jizvy odvahy. Bojují s kmenovou divokostí jejich somovské planety a přináší rychlou smrt všem nepřátelům impéria.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář