Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spotting trip AMS 5/2012

8. 5. 2012

Akce se podle mého i přes počáteční komplikace opět podařila. Od čtvrtečního večera do neděle 2100 km včetně zhruba 350 km kolem letiště, k tomu nachozených zhruba 20 km, 9 navštívených spotterských placů, desítky Fokkerů a Embraerů KLM, stejně tak Airbusů easyJet - i když možná by se dala vybrat zajímavější letadla...   Nechám na každém z vás. Ukázalo se ale, že dobrá příprava je základ úspěchu -společnými silami jsme se dopracovali ke spoustě rozmanitých záběrů. Máme ale pár nevyfocených kusů, stejně jako je třeba navštívit ještě pár míst, ze kterých by se mohlo povést udělat při dobrém světle a trošce štěstí zajímavé fotky - takže jsme tam asi nebyli naposledy, že?  Navíc Aviationmegastore je nezapomenutelný a nevynechatelný. Při rozrůstající se zástavbě skladišť všech možných společností v blízkosti letiště je otázka, jak dlouho tam budou tak rozmanité možnosti pro focení. Postupně budu doplňovat jak fotky, tak i další informace o provozech, místech a drahách.

První a jak Vláďa poznamenal, nejspíš nejhezčí kousek, který jsme za ty tři dny ulovili je nákladní tripl LAN Chile

www.planes.cz/cs/photo/1139088/b777-f6n-n774la-lan-chile-lan-la-amsterdam-ams-eham/

b777-f6n-n774la-lan-chile-lan-la-amsterdam-ams-eham.jpg

Je to foceno nedaleko terminálu a od něj se sem dá dojít i pěšky. Jedná se o místo u pojížděčky, která spojuje jižní část letiště (cargo terminál R) se severní a vede přes dálnici A4.

Druhým zajímavý kousek je tripl, tentokrát "s okýnky" Eva Air, kterého jsme měli vytipovaného, že by měl přiletět v podvečer na dráhu 36R. Místo jsem již v minulosti navštívil,

www.dawe-photo.cz/clanky/nekolika-slovy/ams/16.9.2008-amsterdam-36r-aalsmeerderbaan.html

ale stejně jako jinde se zde staví a louka již doznává změn výstavbou dalších pravděpodobně skladových budov. Bylo parádní světlo a i provoz byl v tuto chvíli na tuto dráhu zajímavý.

www.planes.cz/cs/photo/1139084/b777-35eer-b-16701-eva-air-eva-br-amsterdam-ams-eham/

b777-35eer-b-16701-eva-air-eva-br-amsterdam-ams-eham.jpg