Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žákyně - 1. kolo KP

14. 10. 2006

 

   V 1. kole krajského přeboru, který se hrál ve Dvoře Králové, se nám ve druhé čtyřce nepodařilo po celkem solidním výkonu postoupit do první čtyřky. Jedním z důvodů byla neúčast některých hráček základní šestky (Jáňa - zranění, Píďa - rodinné důvody, Míša - nemoc). Proto jsme také s ambicemi na vítězství ve skupině a tím následný postup ani k turnaji neodjížděli... Nakonec jsme ale o něj hráli do posledního setu!

   Vstup do turnaje s družstvem domácích se v prvním setu více než povedl. Jasné vítězství 25:12 vypadalo více než slibně. Pak se ale domácí hráčky rozehrály a u nás přišlo obvyklé uspokojení a pocit, že se soupeř opět porazí sám. To se však, jako již několikrát, "kupodivu" nestalo. Takže 2. set prohra 18:25 a tie-break. V něm to po celou dobu vypadalo, až do stavu 12:6, celkem dobře. Pak však opět přišlo uspokojení a čekání na chyby soupeře, které ten ale neudělal. Několik námi pokažených příjmů, zbytečných chyb a prohra 13:15, která hodně zamrzí...

   Ve druhém zápase se Slávií Hradec Králové, za kterou hrají začínající hráčky, které začaly chodit na volejbal teprve letos v září, byl opět bezproblémový 1. set - 25:8. A pak zase naše druhosetová "klasika" - nechuť hrát a "dorazit" soupeře. Takže z toho byla dost dramatická, ale naštěstí vítězná koncovka (25:23).

   Před posledním zápasem s Kostelcem byla situace taková, že naše vítězství 2:0 by nás posunulo na 1.místo. Při výhře 2:1 bychom na tom byli bodově i na sety stejně jak se Dvorem, tak s Kostelcem a rozhodovaly by poměry míčů všech tří družstev. V prvním setu jsme dokázali dostat soupeře pod tlak dobrým servisem (který se soupeři naopak vůbec nedařil) a eliminovat tak jeho výškovou převahu na síti, protože se tím pádem k útokům většinou nedostal - výhra 25:19. Ve druhém setu už se nám to tolik nedařilo a když navíc hráčky Kostelce začaly dávat těžký servis, bylo jasno - prohra 13:25. Ani v tie-breaku to bohužel nevypadalo jinak, když se nám nepodařilo otočit dlouhou "šňůru" servisů jedné ze soupeřek - prohra 9:15.

   Při neúčasti výše uvedených hráček musím říci, že ty, které jely, v žádném případě nezklamaly a odehrály si svoje. Bohužel, 7 hráček je na takový turnaj prostě málo! Když je potřeba něco změnit, tak 1 hráčka na lavičce nestačí... To je třeba, aby si uvědomily i ty, kterým se jet nechtělo...

   Pro příští kole v Trutnově 28.10. do  první čtyřky postoupil Kostelec a naopak z do druhé "spadl" Trutnov.

 

Výsledky 2. čtyřky:

TJ Jičín  -  Dvůr Kr. n L.  1:2
 -  Slavia HK  2:0
 -  Kostelec n/O  1:2
 Kostelec n/O  -  Dvůr Kr. n L.  2:1
 -  Slavia HK  2:0
 Dvůr Kr.  -  Slavia HK  2:0

 

 

Výsledky 1. čtyřky:

Náchod  -  Trutnov  2:0
 -  Rychnov  2:0
 -  Zbečník  2:0
 Trutnov  -  Rychnov  0:2
 -  Zbečník  2:1
 Zbečník  -  Rychnov  2:0

 

 

Celkové pořadí KP po 1.kole:
1. Rubena Náchod   8 bodů
2. Zbečník   7 b.
3. Rychnov   6 b.
4. Trutnov   5 b.
5. Kostelec   4 b.
6. Dvůr K.   3 b.
7. Jičín   2 b.
8. Slavia HK   1 b.

- Petr -

A jak dopadla anketa? Docela zajímavě!!! Z 15 hlasů 3. místo ve skupině netipoval vůbec nikdo...!! Smiley

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

......

(Berča, 19. 10. 2006 12:35)

mno tak to je pravda že by si to holky měly uvědomit bohužel se tak nestalo a pochybuji že stane... příště snad pojedeme v "základní" sestavě ikdyž Jáňa asik moc nebude mno co my se ale budeme rvát že jo Píďo :D.... a my jim ukážeme že motorový myši to taky uměj :)