Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dne 16. 8. 2003 se uskutečnil 1. ročník RSK CUPU.


Co turnaji předcházelo byla asi čtrnáctidenní snaha všech pořadatelů trochu zkulturnit tenisové asfaltové kurty v Ronově n / D. Kurty byli asi 17 let neudržované. Nám nezbývalo než nalajnovat kurty barvou, posekat, zhrabat,vyvozit bordel, zavozit hlínou.
Asi nejtežší problém nás čekal na druhém kurtu. Tam se totiž vytvořili nálety stromů a po ořezání zde zbyli velké pařezy které by ohrožovali zdraví hráčů. Tento problém jsme začali řešit s Martinem Novotným který přislíbyl bagr. Vetší problém nám dělalo jak bagr dostaneme na kurty kam není příjezdová brána. Toto jsme vyřešili s Městským úřadem. Odřízli jsme pletivo a uřízli jednu trubku a pak už nebyl problém dostat těžkou techniku na kurt. Práce trvala potom 2 hodiny, ale nám by to trvalo asi čtrnáct dní s krumpáčem a sekerou.

Doba úpravy kurtu :
od 31. 7. až do 11. 8. 2003. (asi nejtěžší práce byly 9. 8. a 11. 8. 2003)

Turnaje se zůčasnilo devět družstev která skončila v pořadí :

Konečný žebříček :
1.
Vrdy
2. Bagristi (Dušan, Háza, Mára)
3. Zapomeň (J. Tlapák, V. Klug, Kočárník)
4. Vorvani (Z. Růžička, L. Růžička, D. John)
5. Žlebské Chvalovice
6. Team snů (Leoš, Bonďa, David)
7. Drtiči (Nesl, Dzíno, Erbísek)
8. Ronováčci (mladý kluci z Ronova)
9. Amatéři (tým správce hřiště)

Z hřiště jsme odcházeli až kolem devátý a šli jsme pokračovat v oslavách k Vavřincovi.
Když Standa jel domů přes Bažantnici přeletěl přes řídítka a natrhnul si vazy v rameni.
Příští rok plánujeme turnaj zopakovat, ale pokusíme se o větší propagaci akce, abychom přitáhli také nějaké diváky.

.
21. 8. 2004 - Nohejbalový turnaj RSK Cup (2. ročník)

Na tenisových kurtech se letos koná první ročník nohejbalového turnaje. Po loňském nultém  ročníku očekáváme větší účast družstev a snad i diváků.

Letošního turnaje se účastnilo 9 družstev - tedy stejně jako loni. Od rána se honily mraky a hrozily deštěm, který se nakonec kolem jedné hodiny skutečně spustil, takže jsme neplánovaně upravili rozlosování a zkrácený konec turnaje jsme dohráli v dešti. Největším problémem nebyl ani tak déšť, ale hlavně kaluže, které se na asfaltových hřištích tvořily tak rychle, že jsme je vůbec nestačili vymetat.
Největší drama se odehrálo při boji o druhé místo mezi tými Zapomeň a Bagristi, kdy za stavu 1:1 na sety bylo skóre ve třetím setu 9:9. Štěstí se nakonec přiklonilo týmu Zapomeň.
Putovní pohár si opět odvezl tým z Vrdů, který obhájil loňské vítězství.

Konečný žebříček :

1. Vrdy
2. Zapomeň
3. Bagristi (Dušan, Háza, Mára)
4. Mlha
5. Konvalinky
6. Ronováčci A
7. Kappa
8. Ronováčci B
9. Lamači

.

20.8.2005 - Nohejbalový turnaj RSK Cup (3. ročník)

V sobotu 20.8. se bude konat třetí ročník nohejbalového turnaje RSK Cup jehož generálním sponzorem je letos Holcim a.s. Prachovice.
Pro případ nepříznivého počasí se pokusíme zajistit také tělocvičnu.
Srdečně zveme všechny zájemce.
O konání turnaje nám letos vyšel článek v Novinách Chrudimska.

Bylo děsný vedro a tak pivo teklo proudem a po poledni jsme jeli pro druhýho suda. Bylo opravdu na co se dívat a turnaj byl napínavej až do samého konce.
Těsně po skončení turnaje se strhnul přívalový déšť a tak jsme se museli schovat do kiosku. Tam jsme seděli tak dlouho dokud jsme nedopili i druhého suda což se nám díky pomoci Kuby a Vendy, kteří nakonec taky dorazili podařilo.
V neděli jsme uklidili a předali stánek.


Konečný žebříček :

1. Kompresory (loni hráli pod názvem Zapomeň)
2. Bagristi (Dušan, Háza, Mára)
3. Seč
4. Vrdy
5. Drobovice
6. Konvalinky
7. Ronováčci
8. Trio
9. Vorvani
10. Amatéři

.

12. 8. 2006 - Nohejbalový turnaj RSK Cup (4. ročník)

V sobotu ráno jsme měli sraz na sedmou na hřišti. Obloha byla i přes nepříznivou předpověď úplně vymetená. Natáhli jsme sítě, vyvěsili sponzory, roztopili udírnu anetrpělivě jsme očekávali účastníky. Nakonec se sjelo rekordních 12 týmů. Největší problém bylo dát dohromady domácí týmy, protože ne každej držel životosprávu a ráno měl problém se vzbudit. Poté co jsme překonali počáteční organizační problémy se turnaj rozjel naplno. Za RSK nakonec nastoupily 2 týmy - Bagristi a Konvalinky. Ani jednomu z týmů se však příliš nedařilo. Konečný žebříček vypadal následovně :

1. Podmoky A
2. Kompresory
3. Seč
4. Vilémovští tygři
5. Bagristi (Dušan, Háza, Mára)
6. Podmoky B
7. JMC
8. Konvalinky
9. Vodníci
10. Vrdy
11. Ronováci
12. Ortézy

Turnaj skončil kolem 16:00 nádherným a napínavým soubojem týmů Kompresory (obhájcům titulu) a Podmoky A. Po skončení se mírně rozpršelo a tak jsme ještě poseděli v kiosku a dopíjeli jsme suda (bohužel se to nepodařilo ani v pondělí po nohejbalovým tréninku a tak jsme asi 30 piv vylili) a kolem půl šestý jsme se rozešli domů. Někdo ještě večer šel na pouť a na zábavu, ale většinou jsme únavou padli.

V neděli ráno jsme se opět sešli na hřišti, abysme uklidili a předali stánek před odpoledním turnajem. Stánek nakonec nikdo převzít nepřijel a tak jsme nechali klíče u Ventila. Příští rok po letošní zkušenosti v žádném případě turnaj nebudeme pořádat na pouť.

.
18. 8. 2007 - Nohejbalový turnaj RSK Cup (5. ročník)

V sobotu 18.8.2007 se za krásného letního počasí konal 5. ročník nohejbalového turnaje tříčlenných družstev neregistrovaných hráčů RSK Cup 2007.
Turnaje se zúčastnilo rekordních 14 družstev z Ronova a okolí což nám udělalo velikou radost.

Po celodenním zápolení skončila družstva v následujícím pořadí :
1. Vrdy C
2. Podmoky
3. Vrdy B
4. JMJ
5. Vorvani
6. Vrdy A
7. Bagristi (Dušan, Háza, Mára)
8. Žlebské Chvalovice
9. -14.  Konvalinky, Rambo 3 Team, Kompresory Ronov, Drobovice, Ronováci, Seč


Titul nejlepšího družstva získalo favorizované družstvo Vrdy C, které prošlo celým turnajem (7 zápasů) bez ztráty bodu a převzali prvenství po družstvu Podmoky - loňskému vítězi turnaje.
Každé družstvo si odvezlo cenu odpovídající jeho umístění a pamětní list za účast při příležitosti konání oslav 700 let od založení města Ronov nad Doubravou, první čtyři družstva získala poháry a vítězné družstvo navíc pohár putovní.

Během celého dne probíhala pro všechny nohejbalisty paralelní soutěž v lukostřelbě, ve které zvítězil Michal Žaloudek z družstva Potěhy dosažením výkonu 48 bodů na pět výstřelů.
Za odměnu si odvezl cenu a pamětní diplom.

Nejmladší hráč turnaje z vítězného družstva Vrdy C obdržel speciální cenu - sportovní hodinky.