Tady jsou recepty od lidi s velikou fantazii a citem pro jidlo. Posilejte sve napadite recepty sem do komenteru, nebo zasilejte ne e-mail espagety@seznam.cz Dekuji za kazdy novy recept.
- SPAGETI Z MARSU
4 osoby: 200g anglické slaniny, 6 vajec, česnek, olej, peperoncino, sůl, parmazán, 400gr špaget
Nakrájenou slaninu a česnek opražíme na troše oliv. oleje. Ve velké míse rozmícháme vajíčka (2 vajíčka celé a 4 žloutky), osolíme a smícháme s velkým množstvím strouhaného parmazánu, případně peperoncino nebo trochu čerstvě nastrouhaného černého pepře, a znovu mícháme. Uvařené a zcezené těstoviny (al dente - t.j. ne rozvařené) přidáme do mísy s rozšlehanými vejci, lehce zamícháme, po chvíli přestaneme tak, aby se vajíčka přilepila k těstovinám a znovu zamícháme. Na závěr přidáme horkou uškvařenou slaninu s olejem, zamícháme a ihned podáváme.
- SPAGETI OD VODNÍKA
2 osoby: 10dkg anglické slaniny- pancetta, plátek asi 0,5 cm silný, nakrájíme na kostičky a dáme zlehka oprahnout do většího kastrolu na troše olivového oleje. Přidáme asi 3 stroužky česneku a půl kg loupaných rajčat z plechovky, osolte, přidejte trošku peperončina. Scezené těstoviny dáme do rajčatové omáčky, zamícháme, přidáme hodně nastrouhaného parmezánu nebo ovčího sýru pecorino romano, zamícháme a podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Pro dvě až tři osoby:
Klasické jihoitalské špagety s velmi rychlou a jednoduchou přípravou. Nakrájíme tři cibule a do zlatova je osmažíme (nejlépe bez oleje, máte-li dobrou pánvičku), poté přidáme 30 dkg uzeniny. Když se směs pěkně spojí, přidáme rajčatový protlak a chilli omáčku (lze nahradit pálivým kečupem). Okořeníme směsí italského koření (možno použít i jiné, dobré je i klasické grilovací koření) a nahrubo nasekané zelené olivy. Přidáme bílé víno (nemáme-li víno, možno použít i vodu) na zředění. Necháme podusit pod pokličkou cca 5 minut.
Podáváme na těstovinách s oblíbeným sýrem (nejlépe parmazán, ale i eidam v případě nouze stačí).
Spaghetti El Mafioso
(Mistr, 14. 12. 2009 22:54)2 nenažrané osoby nebo 4 normální: špagety bezvaječné 800g, kukuřice 500g, žampiony 500g, španělské zelené olivy 200g, feferony dle chuti, Chilli, Ďábelské koření, Salsa Napoletana cca 400g, debrecínské párky 500g, valašská klobása 2kusy, česnek 5 stroužků, sýr eidam dle potřeby. Špagety uvaříme v osolené vodě s přiměřenou dávkou panenského olivového oleje do dalšího hrnce si připravíme omáčku, Salsu, párky nakrájené na kolečka, klobásy na půlkolečka, kukuřici, žampiony plátky, olivy na půl nebo celé dle vkusu, feferony na tenké proužky a chilli a dabelské koření dle chuti a statečnosti, vymačkáme česnek a vše důkladně promícháme, povaříme vhodnou chvíli pře dokončením špaget, které přecedíme naklademe na talíř a polejeme omáčkou a ozdobíme nastrouhaným eidamem. (Omáčku je možno zředit kečupem či jinou např Chilli omáčkou) Mohu doporučit nasytí i to nejnenažranější prasátko ;)
To je všechno?
(Alice, 29. 10. 2009 9:27)Nemělo tu být 1000 způsobů jak připravit špagety? A dle vlastní fantazie tu jsou dokonce jen dvoje! Tohle je fakt dementní stránka!
Pasta flatulenza
(Scoiattolo Scurrilità, 9. 5. 2010 17:01)