Jdi na obsah Jdi na menu

STROMOVÁ MEDITACE

3. 2. 2010

Stromová meditace se může používat samotná, nebo v kombinaci s dalšími meditačními technikami. Je to vlastně otevření energetického kanálu, který prochází naším tělem uprostřed zad a splývá s páteří. Na tomto kanálu existuje sedm hlavních energetických center, kterým říkáme čakry. Pomocí tohoto cvičení lze přivést pozornost a tudíž i sílu právě do jednotlivých čaker od kořenové ( kořen páteře ) až po korunní ( temeno hlavy ) a zároveň nastavit naše vědomí do stavu relaxace a současně neobyčejné pozornosti.

    Posadíme se, uvolníme, držíme záda i hlavu zpříma a ověříme si, zda máme uvolněná ramena. Dýcháme volně a chvíli pozorně sledujeme svůj dech. Když cítíme, že se zklidňujeme, můžeme začít s vizualizací. Představíme si, že osou našeho těla prochází kmen stromu, který nad naší hlavou přechází do koruny a pod námi zapouští kořeny. Tím stromem jsme my.

    Chvíli se vžíváme do tohoto pocitu a soustředíme se především na kmen, kterým je naše páteř. Když je představa dostatečně jasná, zklidníme se a chvíli se ještě soustředíme na dech. Pozvolna můžeme začít nasávat ze země energii v podobě bílého světla. Představme si je, jak stoupá drobnými kořínky pod námi, pak hlavními kořeny a kořenovou čakrou (hrází) dovnitř do kmene ( centrálního kanálu ).

    Nespěcháme a dáváme si záležet. S každým nádechem nabereme ze země více a více síly. Necháme bílé světlo stoupat nahoru kmenem až do koruny, odkud bude z konců větviček padat na zem okolo nás jasný stříbrný déšť. Necháme je vsakovat do země a znovu je nasáváme kořeny. Tak postupně vytvoříme energetickou smyčku, která nás při dostatečné koncentraci připraví na další meditační putování.

    Po chvíli budou naše energetická centra podél páteře natolik otevřená, že můžeme postoupit k vlastní meditační práci, pokud jsme si nějakou připravili. Může to být například putování vnitřními krajinami za účelem zkoumání živlových či jiných bytostí, meditace na strom života, vizualizace run nebo hebrejských písmen, vizualizace a zkoumání tarotových karet, cesta za Bohyní atd.

    Poté, co jsme provedli vlastní meditační práci, je opět nutné provést příslušnou uzavírací techniku. U stromové meditace to znamená na chvíli obrátit proud bílého světla a přebytečnou energii poslat kořeny zpět do země. Zároveň je třeba si uvědomit vlastní tělo, jeho hranice a místo, kde spočívá. Po meditaci bývá ideální chvíle si dát něco malého k zakousnutí, napít se a zapsat si své postřehy.

Z knihy Wicca, první zasvěcení

 

Zdroj: http://zahady.mysteria.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář