Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sem prosím pište svoje komentáře, názory, dotazy a připomínky, které nešly zařadit do konkrétní rubriky (stránky).
Máte-li chuť kritizovat na netu (nejenom moje obrázky), doporučuji přečíst si článek českého výtvarníka Jana DoležálkaKonstruktivní kritika - mýty a omyly

Uvítám zde odkazy na Vaše stránky s výtvarným zaměřením.

Vulgární, nemístné a provokativní komentáře, stejně jako spam a reklama budou smazány.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Výstava

(Dave, 4. 9. 2015 13:22)

Dobrý den,

měl bych dotaz, zda máte nějaké zkušenosti s veřejnou výstavou obrazů v Brně.
Rád bych věděl, jak takové vystavení obrazu probíhá a kolik taková věc může stát.

Děkuji za jakékoliv rady:)

Re: Výstava

(Menci, 4. 9. 2015 15:18)

Ano, pár zkušeností mám:
1) V Brně je několik výstavních síní - galerií, kde můžete požádat o výstavu svých obrazů. Posuzuje to 1x ročně nějaká komise, nejste-li známý nebo alespoň akademický malíř, tak jste bez šance.
2) Výstavní síň si můžete i pronajmout a uspořádat výstavu sám. Kromě pronájmu místnosti, osvětlení a instalace zaplatíte paní na hlídání, plakáty, propagaci, vernisáž atd. - při troše skromnosti se vejdete do 100 000,-Kč.
3) Obrazy můžete vystavit i v několika brněnských kavárnách. Tam je to o hodně levnější, kromě instalace obrazů Vás stojí peníze jen pohoštění na vernisáži.
4) V Brně je několik malířských spolků, které organizují společné výstavy pro své členy. To je nejjednodušší způsob vystavení obrazů.

Žádost o komentář

(Dave, 7. 5. 2015 8:20)

Dobrý den,

vložil jsem na své stránky další kresby a chtěl bych požádat o komentář. Komentovala jste mou práci již dříve.
Okomentujte, prosím, jen první dvě kresby (herce z filmu Stmívání a ženu s dítětem)
Mockrát děkuji za vstřícnost...
www.portrety.estranky.cz

krčmova

(lída, 25. 11. 2013 16:30)

Dobrý den,
Vaše kresby rudkou se mi moc líbí .Kéž bych dokázala alespoň z části takto kreslit.
Mohu se prosím zeptat ,zda lze rudkou / případně uhlem či tužkou /kreslit i na koupené vypnuté plátno nebo je vhodná jen papírová čtvrtka .
Děkuji
lída

Re: krčmova

(menci, 25. 11. 2013 17:00)

Nejde.
Když malujete olejomalbu na plátno - tak si obraz na plátno sice nejdříve načrtnete tužkou. Pak ale štětcem (nebo špachtlí či prstama, ...) nanášíte barvu - olej, akryl i třeba temperu.
Obraz nakreslený tužkou nebo uhlem (rudkou) se nafixuje, pak se rámuje pod sklo.

obrazy, plastiky, grafika

(Jaroslav Horký , 11. 9. 2013 12:52)

www.jaroslavhorky.cz

Objektivní názor

(Jozef Gašpierik, 15. 6. 2013 0:30)

Dobrý den,

Moje životní cesta uměním je proměnlivá a charakterizoval bych se jako začínající umělec. Jsem ve stadiu, kdy se pořád ještě hledám, a myslím si, že mě chybí objektivní názor někoho, kdo uměním žije víc než já. Část mojí tvorby můžete najít na níže uvedených webových stránkách.

www. Jozefgaspierik.cz

Děkuji za Váš čas a objektivní názor.

Jozef Gašpierik

Doučování Dějin umění

(kv, 8. 6. 2013 20:07)

Doučuji Dějiny umění, angličtinu, němčinu a latinu. Příprava na VŠ nebo na maturitu z Dějin umění. Pouze v Praze. E-mail: radimkiezler@gmail.com, Tel. 608-457-684 (studuji Dějiny umění na UK)

Štěpán Krhut

(ps, 17. 5. 2013 12:12)

Zdravím všechny, líbí se mi obrázky p. Štěpána Krhuta z Valašska a Beskyd. Jedná se o olejomalby krajiny a staré valašské architektury. Má webové stránky http://stepankrhut.moxo.cz

Ručne maľované obrazy

(Michal, 21. 2. 2013 10:11)

Obraz, je neoddeliteľnou súčasťou každého domu, bytu, firmy proste každej budovy, každej izby. Obraz prináša akúsi zvláštnu atmosféru, vaša izba s obrazom na stene niečo vyžaruje -a to niečo je energia, život, elán. A keď, ten obraz nie je hocijaký a je dokonca ručne maľovaný, tak si tú energiu, život a elán, vynásobme x 100 a vysledok?-„ hotové umelecké dielo“.
Samozrejme, keď sa rozhodneme pre výber nejakého obrazu, tak je na mieste, aby sme si vybrali motív obrazu, ktorý bude spĺňať predstavy nášho vkusu. A tu je pár tipov, ako si vybrať správny obraz. Po prvé, dobre si premyslite, či by váš obraz ladil s vaším prostredím, s vašim nábytkom, s farbou vašich stien.
Po druhé, uvedomte si, že miesto, pre váš budúci obraz, má určite rozmedzie, čiže každý obraz sa vám nemusí zmestiť na dané miesto. Aj keď sú predajne obrazov, ktoré vám ponúknu taký istý obraz, vo viacerých možných mierach.
Po tretie, je takisto veľmi dôležité, kde obraz umiestnite, obraz by nemal byť niekde natisnutý do kúta. Alebo by nemal byť zavesený s viacerými obrazmi, moc po kope. Spoločnosť viacobrazu.sk , ponúka rôzne druhy a veľkosti obrazov, preto je dôležité si dôkladne vybrať, napr. niektoré veľké obrazy sú vhodné len na samotnú stenu s par kusmi nábytku.
Po štvrte, niektoré obrazy sa nazývajú tzv. skupinové alebo majú predložku „viac“, (viacobraz, Päť dielne obrazy...), sú všeobecne dosť obľúbené a vyhľadávané. Pre túto skupinu obrazov odporúčame, zavesiť ich na stenu tak, aby daný obraz vytváral motív. S rozstupmi medzi sebou cca 10mm.
A po piate, poraďte sa s kúpou obrazu s vašou polovičkou, ako sa hovorí, „viac ľudí, viac rozumu“.
Spoločnosť viacobrazu.sk, sa zaoberá výlučne predajom ručne maľovaných umeleckých obrazov. Obrazy sú maľované olejovými a akrylovými farbami. Práve čo spôsobuje originalitu, a akúsi lukrativitu obrazu. Maľuje sa na ľanové plátno, ktoré predstavuje, vrchol v kvalite a v používaní maliarskymi majstrami. Kvalita ľanového plátna je hlavne v jeho schopnosti , neabsorbovať žiadnu vlhkosť, čo je pre trvácnosť obrazu veľmi dôležité.
Obraz je pripevnený na drevenom ráme, voláme ho taktiež aj blind rám. Rám obrazu je schovaný pod plátnom, čiže vôbec ho nie je vidieť. Plátno o rám, je pripevnené sponkovačkou, takže je možnosť, plátno z rámu kedykoľvek demontovať. A pripadne si urobiť obraz, ktorý bude pod sklom. Alebo rovno si objednať, iba samotné namaľované plátno. To je len na vašej tvorivosti.
Navštívte stránku www.viacobrazu.sk , a budete milo prekvapený stovkami umeleckých obrazov, z ktorých si je, čo vyberať.

KRESBY

(Eva, 24. 1. 2013 22:00)

nic moc

dotaz na prodej obrázku

(Strnadová Magdalena, 1. 10. 2012 17:02)

Dobrý den,
ráda maluji a chtěla bych tento svůj koníček zůročit,
je možno ho nabídnout nějaké galerii v Brně?

Děkuji za odpověď,
Magdalena Strnadová
e-mail:magstr@seznam.cz

Re: dotaz na prodej obrázku

(menci, 2. 10. 2012 14:22)

Jistěže ano. Musíte tam ale svůj obrázek donést, galerista si ho prohlédne a pokud se mu bude líbit, tak Vám ho i vystaví ... a pak se za čas možná i prodá. Prodejních galerií je v Brně plno, doporučuji Vám například galerii mistra Minaříka na Josefské - prodala jsem tam už několik svých obrazů.

Re: dotaz na prodej obrázku

(Václav Židek, 19. 1. 2013 20:29)

Hezký den.
Zkuste vystavit své díla u nás www.galerie-online.cz, pokud budou hezká máte prostor u nás k dipozici

Rádi Vás na stránkách uvítáme

Místo kde můžete bezplatně prodávat své díla www.galerie-online.cz

(Václav Židek, 19. 1. 2013 20:27)

Hezký den.
Před několika měsíci jsme vytvořili na internetu kde mohou své díla prodávat jak začátečníci, tak ale i profesionálové. Místo je otevřeno všem kdo má zájem o výtvarné umění. Jedná se o www.galerie-online.cz

Rádi Vás na stránkách uvítáme

Výtvarné potřeby - skvělé ceny

(Arties, 19. 9. 2012 23:36)

Zvu Vás na stránky WWW.ARTIES.CZ - výtvarné potřeby e-shop. Olejové, akrylové, akvarelové barvy, plátna, bloky, tužky za bezkonkurenční ceny. Probíhající akce - figurina 30cm zdarma nad 3000kč, malířský stojan zdarma nad 5000kč.
Umton, Pebeo, Lefranc&Bourgois, Roayal Talens, Winsor&Newton, Canson, Cretacolor, Derwent,...

Tvoříme v centru Ostravy

(Nikky, 15. 8. 2012 0:22)

Dne 22.6.2012 se nám pro Vás podařilo otevřít novou galerii s názvem Galerie Infinity Café, ve které se realizují umělci ve všech směrech a to nejen profesionálové ale i všichni, kteří umění cítí a obdivují. Přispíváme tím k lepší společnosti na Ostravsku a zvyšujeme tak vnímání krásna zdejší široké veřejnosti prostřednictvím umělců a umění. Součástí naší Galerie je i nekuřácká kavárna. Přijďte, pokochejte se uměním, dejte si výbornou kávu a podpořte tím náš projekt. Každé úterý také pořádáme večery s umělci, vždy od 18.00. V pátek 17.8.2012 zahajujeme vernisáž amerického výtvarníka a fotografa Tima Sabatina na téma Budhové a mniši od 17.00 hodin. Srdečně zveme, Club Galerie Infinity Café, Čs. Legií 1, 702 00 Ostrava. www.cafe-infinity.cz, www.galerie-ostrava.eu

Niečo nové

(David, 10. 6. 2012 18:38)

Stránka, ktorá dýcha umením, krásou a hlavne zanietenosťou do maľovania. To sú slová, ktoré momentálne vyjadrujú moje pocity. Som rád, že som ju našiel a mohol som si pozrieť obrazy. Posielam aj jeden link na moju kamarátku, ktorej maľby mám veľmi rád. Je mladá a maľuje zo srdca, myslím, že na tých obrázkoch to je vidno a bol by som rád, ak by si ľudia jej tvorbu, vrátane vás pozreli. Ďakujem za zážitok a želám veľa chvíľ s výkresom a ceruzkou v ruke. :) tu je link: http://nikolrosinova.rajce.idnes.cz/Moje_prace/

Ráda si kreslím(nejsem malířka)pro radost

(Ludmila , 3. 5. 2012 21:45)

Zdravím Vás od Teplic.Máte krásné obrazy.mým snem je namalovat portrét,krajinu a koně.Navštěvuju program sdružení FOKUSU(malování a kreslení)Seznamujeme se s olejomalbou,nebo i s pastely .Omlouvám se za neodborné názvy.zkusím až budu mít víc času dle vašich rad namalovat portrét!Mějte se moc hezky a přeju Vám hodně dalších krásných obrazů!

Něco ke kritice.

(Květoslav Křivánek, 10. 4. 2012 18:35)

Několik poznámek. Mezi Vašimi obrazy se najde dost povedených, zvláště dřevokresby jsou originální. Malujete na zakázku portréty podle fotografií. Podle mizerné fotografie těžko uděláte solídní portrét a domýšlení detailů a vůbec práce s detailem je domnívám se Vaše slabá stránka. Sama se podívejte kriticky třeba na provedení rukou, nejslabší jsou podle mého kresby aktů (tvrdré nebo naopak nedostatek stínů a ty ruce) a malby podle starých mistrů. Nepřesnosti v anatomii, zvláštní barevnost s přemírou černé, nesvádějte na zkreslení při focení a jiné výmluvy, opakujete to všem stále dokola. Myslím, že je to způsobeno především skutečně nekvalitní předlohou a hlavně jakousi uspěchaností při práci.
Něco k rozpravě o focení čtverečků. Základní problém je najít místo a osvětlení aby se obraz neleskl při kolmém záběru. Když vyfotím obraz, skutečně na monitoru zjistím, že můj fotoaparát starší výroby "zakulacuje" rohy a vytváří mírně sférický čtyřúhelník. Tuto vadu lze snadno odstranit funkcí "distortion". Mám odzkoušeno, po aplikaci vznikne pravoúhlý čtyřúhelník.
Přeji mnoho zdaru ve Vaší tvorbě.
Květoslav.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »