Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 11. 2010

Svatba - 2

 

„Matte, kam jsi zmizel?“

Mattovi spadne kámen ze srdce. Není tam, neužívá si to s nimi, ale taky proč by měl? Usměje se. „Pracuji. Zrovna Lanie s Burnym se bijí o Lilian a Raffy přihlíží. Má už dva ctitele.“ V tu chvílí z hotelu vyjde drobná postava. Usměje se a její oči upřeně se zastaví na mohutné hrudi Hardyho. Hvězda. Zvedne oči a zamrká řasami. Roztomile se na něj usměje.

„Lilian Manuela Cabaro, těší mě. Víte, jsem ráda, že se s vámi setkávám. Mohl byste mě prosím doprovodit k tanečnímu parketu? Ráda tančím a myslím si, že vy taky!“

Zack s Mattem užasle sledují, jak Hardy ji podá paži, zoufale se na ně podívá a odvádí ji. Po chvilce se Zack rozesměje, až mu tečou slzy.

„Co je?“

„Závidím ti, že na tebe nepůsobí. Před chvíli mi přesně tohle řekla v hotelové hale. Myslím, že všichni se do ní zblázní!“ Matt ho vezme za paži.

„Zkus to a budeš své kosti sbírat…“ Zack se nenápadně rozhlédne a vtiskne mu rychlý polibek. Matt zmlkne.

„Konečně. Co to nechat na Hardym a zmizet?“ navrhne tiše. Mattovi se rozzáří oči, rozhlédne se a chytí ho za ruku. Zack se nechá táhnout do uličky mezi dvěma domy. Povytáhne obočí, když ho Matt přitiskne k stěně a začne líbat. „Moc daleko,“ dostane ze sebe. „Toužím po tobě.“

Zack překvapeně ztuhne, ale potom si uvědomí, že dům je opravdu daleko a k tomu tu nikdo není, protože všichni tančí nebo chlastají jako duhy. Vrátí mu polibek a dychtivě se o něj otírá. Nádhera. Už dlouho necítil někoho tak blízko. Potřebuje se uvolnit.

Matt před ním poklekne a začne mu rozepínat pásek. Zack mu sundá klobouk a odhodí ho. Rukou mu vjede do hnědých neposlušných vlasů.

Zničehonic zaslechnou hluk, ale ignoruji to, když do ústí uličky vpadne jezdec s pytlem v ruce. Oba se k němu otočí. Zack vytáhne pistoli a chladnokrevně vystřelí.

Muži na koni spadne pytle, který se začne hýbat.

„Já nic neviděl!“ zvolá, snaží se otočit koně, ale nejde to. Matt celý rudý se zatím schovává za Zackem. „Ježíši, jen jme si chtěli vystřelit! Fakt!“ Nakonec se koni nějak podaří vycouvat a jezdec zmizí. Na zemi se zoufale škube velký pytel. Zvuky, které z něj vycházejí, nedovedou rozpoznat.

„Myslíš, že ví?“

„Sotva! A kdyby ano, ten prostřelený klobouk mu to připomene. Má být rád, že jsem ho nezabil.“

„No ne, útlocitný Doc Holliday. Co myslíš, že to je?“  Dřepnou si k pytli, když zaslechnou hromadné ječení.

„Začalo to.“ Rozvážou ho a na ně vyletí hejno slepic. Matt se Zackem si chrání obličeje, před údery zobáku a hlavně křídel rozzuřených ptáků. Vycouvají. Slepice se rozutečou.

„Vsadím se, že to jsou slepice Staré Edhity.“

„Bude nadšená, co?“

„Náramně. Nejspíš je zabije svoji holi. Měli bychom se zdejchnout, nebo budeme muset ty slepice honit.

„Já ti říkal, že se nemáme miliskovat v uličce.“

Matt se na něj naštvaně podívá, sebere zpod zobáku jedné strakaté slepice klobouk, opráší a nasadí na hlavu. „Nic jsi neříkal!“

„Opravdu?“ podiví se. „Musel jsem bejt mimo.“

„To jo.“ Vyjdou z uličky. Veškerá chuť je přešla. „Půlnoc. Neměl být…“ oba se na sebe podívají. Obličeje se jim roztáhnout od úsměvu.

„Jdeme!“ zavelí Matt a jdou k parketu, odkud se neozývá žádná hudba. Asi kankán nebude, když vidí, jak někteří chytají slepice a nad tím vším sedí a tluče holí po všem, co se hýbe Stará Edith. Užasle se dívají, jak slepice jsou dávány zpět do pytlů.

„Pravda, tanec asi nebude, ale mohu říct, že veselo je určitě. Koukni se Hardy a slepice. Tohle zvěčnit, vystavil bych si to na krbové římse. Asi nebude chtít to zopakovat před fotografem, že?“ Hardy, který drží slepici za nohy, ji zrovna dává do pytle, který někdo přidržuje. Matt mlčí, ale tiše to v něm pobublává. Najednou vyprskne smíchy. Zlomí se v pase a směje se. Zack na něj chvilku kouká, ale i jemu se zvlní koutky úst. Je to skvělá scéna, když zaduje piano a na parket s vřískotem vletí děvčata, slepice ne slepice, jedna zoufale s kdákáním je vykopnuta. Všichni užasle zůstanou stát, ale stejně rychle pustí slepice z rukou a uklidí se mimo parket. I Matt se Zackem se přesunou blíže. Děvčata toho opravdu nemají moc na sobě, ale vesele vyhazuji nohama, až jsou vidět nádherné krajky a podvazky.

„Ony fakt to splnily,“ říká užasle Matt, zatímco rukama i nohou dupe do rytmu. „To si tady zapamatují hodně dlouho. Podívej se, jak chlapům málem nespadnou klobouky.“

Zack se uchechtne. Pravda, všichni jsou sklonění, jen aby jim neunikly nejen taneční kroky, ale i štíhlé nožky, a hudba pokračuje svým vlastním životem. Z vozíčku spadne nejstarší obyvatel městečka, když doslova švihnou zadkem a ukážou ho.  Začíná poslední a nejlepší část, a je zvědav zdá některá udělá roznožku. Hvězda, až sukně málem spadne přes tanečnici.

„Hej!“ A mohutný potlesk, který málem strhne městečko. I Zack s Mattem tleskají.

„Všiml sis?“

„Čeho?“ nechápe Matt a nadšeně píská. Tohle bylo to pravé ořechové. Klidně by to mohli předvádět čtyřikrát do týdne.

„Ženských.“

„Ehm?“ otočí se k němu.

Zackovi se protočí oči. „Přece, že žádná se nečili.“ Matt vytřeští oči. Pravda, očekával by, že budou mlátit chlapy ostošest, hlavně ty vdané, ale ani náhodou. Podezřívavě přimhouří oči. Tohle je divné, protože zná pár žárlivých semetrik, které vyčítají manželovi i smeknutý klobouk a mezi nimi vede rozhodně Henrietta - manželka Tvrďase Harryho. Podívá se po Mary. Zatraceně, co má za lubem?

„Co je?“ podiví se Zack, když si všimne, že Matt vlažně tleská a výraz ve tváři má daleko do nadšení.

„Nic, jen mě napadá, máš pravdu, ale zajímalo by mě…“

„Matte, přestaň mluvit v hádankách. Nemám to rád. Vybal, co tě napadlo?“ Matt ho chytí za ruku a táhne pryč.

„Kampak?“ čapne je Hardy. „Zůstat a pomoct se slepicemi.“ Matt se podívá na oba. Hardy je fajn chlap. Pochopí to.

„Počkej. Pojďte sem. Hele, nepřipadá vám, že ženské jsou klidné?“

„A co jako mají dělat? Bylo to úžasné.“ Mat netrpělivě by ho něčím praštil. To už Zack je chápavější. „Tohle by se mohlo zopáknout. Nebavil ses snad, Matte?“

„Ale jo, ale ženské…“

„Co s nima pořád máš? Běž chytat slepice.“

„Zacku, zavři mu tu hubu.“ Hardy vytřeští oči. „Ženské něco chystají.“

„Matte, nezdá se ti něco?“

Matt je popadne a otočí směrem k parketu. „Kolik jich je tam vdanejch?“ Oba zírají na mumraj. Přimhouří oči. Pravda žen není tolik, ale byly tam všechny.

„Co máš na mysli?“

„Jdeme hledat. Kdybyste mě nevyrušili, mohli bychom vědět, kde mají rande vous.“

„Co mají?“ nechápe Hardy.

„Schůzku. Myslíte si, že Mary pro nás chlapy připravila pěknou podívanou a pro sebe nic? Ženské nejsou pitomé, Hardy.“

Hardy na něj se podívá. „Ty myslíš a jako by co měly dělat?“

Jenže to už dojde i Zackovi. „Hříchy městečka Popleru.“

„Přesně tak,“ zazubí se, „a já chci vidět, co podnikají. Hardy omluv nás, jdeme, potom ti budeme vyprávět.“

„Tak to ne!“ Hardy vytasí pistole a kohoutky cvaknou. Matt se Zackem zůstanou stát. Hardy se nebezpečně usměje. „Beze mě ani krok.“

„Ale, ale, nejsi moc zvědavý?“

Hardy se nebezpečně usměje. „Jdeme.“

„A co bezpečnost městečka?“ popíchne ho Zack.

Hardy na něj obrátí zrak. „Mám dva zástupce myslím. Můžeš hádat jejich jména.“

„Mlčím,“ zamumlá Zack. „Matte, co myslíš, kde to je?“

„Dům, dost velký, aby se tam vešlo dost lidí. Taky by to chtělo… Mám to!“

„Kde?“ vyhrknou oba napjatě. Zack má pocit, že jim Matt něco tají. Něco, co už dávno ví, ale proč by to tajil a hlavně před ním? Ne, určitě ho něco napadlo, ale co to je? Co myslí těmi hříchy? On to jen řekl, ale popravdě nemá tušení, co tam ženské provádějí. Matt najednou uskočí a všichni za ním. Vykouknou zpoza rohu.

„Restaurace?“

Matt zašeptá. „Přesně. V klidu si tam sednou a je tam dost místa, aby…“

„Aby co?“ optá se Hardy. „Hele, nenapínej nás. Co tam dělají?“

„Přemýšlím, jak se tam dostat. Určitě mají to zmáknutý a nebudou vetřelce tolerovat. Napadá tě něco?“ Přestane vykukovat a začne rázovat. „Určitě budou mít rolety nebo závěsy nebo látkou zatáhnuté, ale chci to vidět.“

„Ale co?“ vykřikne už napjatý Hardy. „Ježíš, napínáš nás jako ženská svého starého.“

Matt se ušklíbne. „Kankán v mužském podání.“

Hardy strne. „Cože?“ Zack se ušklíbne. Měl to vědět, ale popravdě neřekl by to do ženských. Zajímalo by ho, která z nich to vymyslela. „To jako tam budou tančit chlapi?“

Matt se ušklíbne. Chudák Hardy, právě mu boří mínění o ženách. „Hardy, oni se tam hezky svléknou. Nevšiml sis, že většina, která zmizela, jsou ženušky, tedy vdané paní?“

„Ingrid tam nebyla,“ vykoktá.

Mat pokrčí rameny. „Zřejmě jim bude hrát. Marie má tam piano, na kterém se učila Katty.“ Hardy vyvalí oči. „Tohle… to…“

„Já jdu. Kudy?“ netrpělivě se optá Zack.

„Zadem. Jinudy to nepůjde, ale jestli tam bude nějaká stráž, i když nejlépe bude se ta dostat, až to začne. To poznáme podle hudby.“ Jdeme. Ohromený Hardy zůstane stát. Neví, jak reagovat, ale potom je dohoní.

„Ty Hardy, chceš si kazit iluze nebo co?“

„A co vy? Já musím dohlížet na pořádek!“ Matt se pousměje, ale Zack se rovnou rozesměje. Na takovou výmluvu by on nepřišel. „Kde ho mohli sehnat?“

Matt pokrčí rameny. „Zřejmě v některém z nevěstinců v Denveru, nebo si myslíš, že jsou tam jen ženské?“

„Ty se nějak vyznáš.“

Matt posmutní. „Žil jsem ve městě, jeden můj přítel, rád dělal tyhle věci pro urozené dámy a zadarmo. Jednou ehm to je minulost.“

„Ježíši, jsem rád, že tam nežijí a to jako dobrovolně? Nechápu.“

„Pochopíš. Jsou tam. Marie osobně a ještě no né, není to paní starostova s Henriettou!?“ zbolá užasle.

„Jo, je to ona. Poznávám ji podle těch gest. Je ehm… vzrušená.“

Zack s Mattem se podívají na Hardyho, odkud to ví. Ten nevzrušeně pokrčí rameny. „Je to moje práce,“ zamumlá. Všichni tři upřou oči na zadní vchod do restaurace. Nevnímají nic, kromě postav, které tam vcházejí a nevycházejí. Kolem proběhne jedna slepice, ale ignorují jí. Vydechnou, aniž si uvědomí, že zadržovali dech, když obě dvě ženy zmizí. Podívají se na sebe a rychle přeběhnou k sudu. Zanadávají, když zjistí, že sudy jsou malé a oni velcí.

„Jdu první.“

„Počkej, já jdu první, jako šerif mám na starosti pořádek města.“

„Ne já, umím se plížit jako indián?“ pochlubí se Zack.

„Mě má Marie ráda. Šerify ani indiány ne,“ odrazí je Matt a vystartuje ke dveřím.

„Bastard,“ zavrčí Hardy. „Nikdy…“

„Klid.“

„Jsem klidný. Mává na nás. Zní hudba a já myslel, že slečna Ingrid.“

„Co ta malá? Lilian?“

„Myška je to,“ zasní se a potom zrudne. „Ta co?“

„Pss!“ nese se ve dvou tóninách. Vzteklé a výhružné. Potichu jdou nahoru. Hardy přemýšlí, kudy se budou dívat, když jdou nahoru. Vybaví si restauraci. Nechápe tomu. Není tam místo. Překvapeně zjišťuje, že opět jdou dolu a ocitnou se v komoře.

„Je tu těsně.

„Zavři zobák, Hardy,“ zavrčí Matt a potom snaživě potichu stáhne výdejní okénko. Nepříjemně zaskřípe a oni zatají dech. Matt nechá je pootevřené a podívá se. Skvělé. Mají doslova první místo. Stoly jsou přiraženy ke stěnám a uprostřed je udělané místo. Vsadil by se o sto dolarů, že je to ono. Určitě si nebudou hrát pasiáns.

„Víno, dámy?“

„Marie, Katty by tu neměla být. Je…“

„Ticho! Je to můj dům. Musí se poučit.“

Matt vykulí oči. Tedy poučit se?

„Není…Au!“ vyjekne Hardy, když do něj šťouchnou dva lokty. Všichni tři si kecnou, orosená čela. Zpozorovali hluk nebo ne? Matt se Zackem vrhají na Hardyho vražedné pohledy. Matt si nakonec stáhne klobouk a ovívá se jim. Je tu opravdu dusno. Opatrně vykoukne a málem hvízdne. Hudba se stala temperamentnější a uprostřed restaurace stojí židle a u ní honák. Matt ho dychtivě sleduje. Zack se ušklíbne. To je přesně něco pro Matta. Určitě se u toho bude bavit víc, než u kankánu. Přesto se dívá, co se bude dít. Jistě viděl to už s děvčaty, ale s muži ho nijak nenapadlo.

Zírají, jak se u toho vlní a pomalu svléká. Matt se občas ušklíbne, ale honák je pěkný, i když pochybuje, že někdy viděl krávu zblízka.

Zack spíš pozoruje napůl ženy, napůl toho chlapa. Je hezkej, to jo, ale Matt je přece jenom hezčí. Možná je to postavou nebo tím, že není tak bledý. Ženy jsou zticha a sleduji muže. Hudba hraje jako o závod. Zajímalo by ho, zda se svlékne úplně. Kdo by řekl, že i ženské tomu holdují. Zavrtí se, až dostane napomenutí od Hardyho a Matta.

Hardy je přilepený a jen třeští oči na Ingrid, která sice hraje, ale občas otočí hlavu a pozoruje toho chlápka. Je neuvěřitelné, co se děje v jeho městečku. Přebíhá jednotlivé tváře. Je tu polovina vdaných žen, nějaké vdovy, které málem z těch židli nespadnou.

Jup, si povzdechne, když svlékne kostkovanou košili a pohladí se po hrudníku. Zack se přestane zajímat o dění v sále a pozoruje koutkem oka Matta. Ježíš, on snad se za chvilku udělá nebo zboří tu stěnu. Dotkne se ho a Matt pod tím dotykem sebou trhne. Podívá se na Zacka. Zack zavrtí hlavou a tiše zašeptá. „Později.“

Matt se vrátí k muži. Polkne, když si svlékne kalhoty. V tu chvílí v sále propukne šílenství a do místnůstky pronikne světlo.

„Matte, Hardy, Zacku…“

„Marie.“

Marie se na ně dívá a potom na okénko.

„Měli byste jít. To není nic pro vás.“ Matt se Zackem si pomyslí něco jiného. Vyplíží se za ní. „Kdo na to přišel?“

Matt se přihlásí. „Já. Přišlo mi divné, že jste uspořádali takové představení a nemlátili chlapy deštníkem.“ Drze se zasměje. Marie se pousměje.

„Tohle zůstane v téhle místnosti.“

„Samozřejmě,“ ujistí ji zrudlý šerif. „Omlouváme se.“

„V pořádku, ale teď už běžte. Za chvilku se objevíme,“ ujistí je. Všichni přikývnou a vypadnou.

„Čerstvý vzduch,“ povzdechne si Hardy, ale v v hlavě má obrázky žen i toho muže. „Není od nás.“

„Nejspíš z Denveru nebo pánbůh ví odkud.“ Všichni tři si povzdechnou, ale dalších poznámek se zdrží. Matt zadrží nenápadně Zacka a zpozdí se, najednou ho zatáhne do uličky.

„Konečně jsme se ho zbavili.“

„Matte, Zacku!“

„Ne na dlouho.“ Oba se na sebe podívají a rozeběhnou se tiše jako zloději při zdech domu. Šťastně vejdou do svého domu. Opřou se o dveře a spiklenecky se na sebe podívají.

„Může si ty slepi…“ Matt se k němu přitiskne a umlčí ho polibkem. Zack mu ovine ruce kolem těla a přitáhne si ho k sobě blíž.

„Nikdo tu není,“ zašeptá udýchaný Matt, když se podívá do Zackových šedých oči.

„Tak proč šeptáš?“ optá se pobaveně Zack. Matt ni neřekne a vezme ho za ruku. Ucítí cuknutí. Otočí se.

„Ty nechceš,“ optá se tak nevěřícně, že se Zack rozesměje.

„Chci.“ Udělá krok k ložnici, která se mu líbila a kterou si zabral pro sebe. Matt se usměje. Konečně. Dívá se, jak stoupá po schodech. Zack se zarazí.

„Ty nejdeš?“

„Jdu, jen,“ vyběhne za ním a obejme ho. „Jen nemohu uvěřit, že se budeme milovat.“

„Už jsme to dělali dřív.“ Vymaní se mu a jde nahoru. Matt za ním.

„To nebylo ono. To bylo…“

„Matte, budeš tak žvanit celou noc? Proboha, mám já to zapotřebí?“ zamumlá pro sebe.

„Jistěže ne, jen ti chci říct, že jsem strašně šťastný, a když jsem sledoval…“

Zack se zastaví. Matt je naprosto k neudržení. Nejspíš by v té posteli usnul. „Co jsi sledoval?“

„Toho chlápka, víš, napadlo mě, že bys mohl…“

„Ne.“

„Ale proč ne, Zacku? Je to tak jednoduché a vzrušující, já pro tebe bych to udělal. Stačí říct a mohu to předvést. Sice nemám praxi, ale snaha se bude taky cenit ne?“

Zack si povzdechne. „Nejsem nějaká štětka. Budeme tu dlouho?“

„Ty tu stojíš, ne já.“

„Protože bych v té posteli usnul,“ zamručí a jde. Je pravda, že vzrušení trochu opadlo, ale na druhou stranu vidět šťastného Matta stojí za to. Najednou ucítí na zadku ruku. Otočí se. Tohle si k němu nikdo nedovolil.

„Co je?“ řekne nechápavě Matt, když vidí jeho vzteklý výraz.

Zack si rychle uvědomí, že jen ho chtěl pohladit, vždyť… tohle je na nervy. Rázně vyjde nahoru, otevře ložnici, povytáhne knot lampy a začne se svlékat.

„Já sám.“

Zack přestane. „Nebudeš mě plácat ani hladit po zadku.“

Matt udiveně otevře ústa. „Ale já chci, je vzrušující. Moc se mi líbí, ale když to chceš, nebudu to dělat.“

„Dobře.“ Rozpačitě stojí uprostřed místnosti. Najednou si připadá velmi divně, nezvykle, stojí tu s jednou nohavici staženou, rozepnutou vestou a košili a Matt oblečený.

„Chceš mě svléknout?“ Vzrušení je pryč, ale chce se milovat. Když si vzpomene na tu místnůstku, všechno se v něm sevře. Matt se rozzáří.

„Mohu?“ nevěří svému štěstí. Zack si pomyslí, že je nejspíš někde na ostrově. Přikročí k němu a dotkne se jeho rtů. „Ano.“ Matt toho využije a vklouzne dovnitř Zackových úst. Hraje si s ním a napětí se přenese na oba. Zack pustí kalhoty z ruky.

„Líbí se mi to,“ zamumlá Matt. Pomalu mu sundá vestičku a rozmarně ji odhodí na komodu. Zálibně si prohlédne hruď. Nakloní se a vezme bradavku do rtů. Vsaje ji. Zack se vypne. Bože, nikdy by neřekl, že zrovna tam je citlivý. Pohladí Matta po zádech a uvědomí si, že je stále oblečený. Je to jedno, když se jazyk vlhkou stezkou dopracuje k druhé a taky ji obejme. Vzrušující, pomyslí si.

Matt pomalu svlékne košili. Nemůže se vynadívat na něj ve světle lampy. Je nádherný, když tu neupravený stojí. Zbraně jsou pečlivě položeny na stole, ale ten zbytek je v nepořádku. Je to jiný Zack. Odhodí košili a ani neví, kde přistane. Přitiskne se k němu celým tělem, když si uvědomí, že nemůže vnímat jeho nahotu. Svleče se a s úsměvem se předvádí.

„Vzrušuje mě to, když se předvádíš,“ nadhodí Matt. Opravdu bych byl rád, kdybys,“ zakrouží boky, rukama se pohladí.

„Nebudu…“

„Já vím!“ Přitiskne se k němu, jen proto, aby cítil jeho pokožku, teplo. Rukama sklouzne k zadku. „Nebudu tě plácat ani hladit, jen v ložnici ano. Máš ho tak nádherný, že úplně šílím po něm, jenom ho sevřít.“ Zasténá, když jeho ruce ho začnou hladit.

„Když myslíš,“ řekne trochu rozpačitě. Vymaní se mu z náruče a svlékne kalhoty. Matt klesne na kolena a něžně ho vezme do rukou. Dýchne na červenou hlavičku. Prsty jemně hnětou varlata.

Zack se k němu přitiskne ještě víc. Chce být v jeho prstech. Zažil už tolikrát a stejně ho to uchvacuje. Pozoruje, jak si Matt rozepíná kalhoty a vyndá si ho ven.

„Vadí ti to?“

„Neptej se blbě,“ zasténá, protože je vzrušený a prahne po uvolnění. Udělá pohyb dopředu a o Mattovu tvář se otře jeho penis. Matt si ho přitiskne k tváři, ale potom si ho vloží do úst. Zack udělá jemný výpad bedry, aby byl ještě hloub.

„Nádhera. Nemohu tomu uvěřit, že je to taková nádhera. Chybělo mi to.“ Matt ho pohlcuje do úst, zatímco druhá ruka jemně putuje k rýze a otvoru. Jemně tře okolí. Zack se zavřenýma očima se soustřeďuje na příjemné pocity.

Matt se dívá na vztyčený úd. Je to vlastně poprvé co ho vidí tak zřetelně. Už se těší, jak spolu se budou milovat v přírodě. Olízne naběhlou špičku.

„Co je?“

„Jen ho obdivuji.“ Zvedne se a dychtivě ho líbá. Pohlaví o sebe otírají a Mattovi je skvělé. Po tomhle celou dobu snil a chtěl a sny se plní. Klesne opět na kolena a vezme ho do úst. Přestane si hrát a pravidelně si ho zasouvá dovnitř a ven. Zack ho pozoruje. Tohle je jednoduše úchvatné. Tělo se mu napne a on vystříkne. Matt přejíždí rukou jeho úd. Je šťastný, protože se mu to líbilo.

„Utřu tě.“

„Mně to nevadí.“ Postaví se a obejme ho. „Vidět tvojí tvář, když jsi dosáhl vrcholu, bylo něco, co chci zažít ještě hodně krát.“

Zack se mu vymaní z náruče a z komody vezme kapesník. Utře mu tvář a chce si kleknout.

„Ani náhodou!“ Rychle se svleče a chce ho vzít do náruče.

„Zkus to a jsi mrtvý.“

Matt se rozesměje. V slabinách mu to tepe touhou, ale nemůže jinak. Jde k posteli a lehne si. Vyzývavě se po Zackovi dívá. Zack pozoruje kouzelnou hru světel. Zavrtí hlavou. Nikdy by nevěřil, že zrovna tohle se mu bude líbit a pak Mattovo tělo je přitažlivější než tamtoho panáka. Neví, čím to je. Posadí se na hranu pelesti a prsty nechá volně zkoumat tělo, které se mu nabízí. Podívá se do zelených očí, nasliní prst a položí na bradavku. Matt zasykne, když mu ji sevře a promne.

„Líbí?“

Matt přikývne, protože má pocit, že mu selžou hlasivky.

„A tohle taky?“ když za ní zatahá a promne.

Matt opět přikývne.

„Tak co se ti nelíbí?“

Matt si odkašle. Zřejmě si chce hrát, filuta. „To chci zjistit s tebou.“ Zack se usměje a pomalu putuje dolu. Pečlivě sleduje dráhu svých prstů. Je vztyčený, dlouhý mohutný. Přemýšlí, kolik měří a diví se, proč ho to napadlo. Zkoumá Mattovy reakce, ale i svoje. Není znechucený, spíš zvědavý. Když se milovali, nebo spíš laskali, bylo to vždy ve tmě a neviděl na to, ale něčím ho přitahuje, okouzluje. Vzpomene si, co mu dělal a sklouzne níž. Vezme varlata do rukou, promne. Matt zvedne nohy. Netrpělivě čeká, co bude dál a Zack pomalu cestuje níž. Zvědavě se mu podívá do očí, když zamne kolem otvoru a špičkou prstu zatlačí dovnitř. Matt se blaženě rozvalí. Tak dlouho na to čekal.

„Klidně zajeď dovnitř, ale chci být uvnitř tebe. Mohu?“ posadí se s údem vztyčeným. Nakloní se k Zackovi a líbá ho. „Být uvnitř tebe, obklopen tvým teplem, zaplavil bych tě…“

Zack si lehne na břicho. Je zvědavý, trochu možná i nervózní. Podiví se svému zkoumání pocitů., Nikdy to nedělal.

Matt s otevřenou pusou hledí na kouzelnou prohnutou křivku zad, na zvoucí zadek a roztažené nohy. Zack pootočí hlavu.

„Ať nespolkneš celý Popler.“

„Promiň, jen jsem překvapený. Nějak jsem nepočítal…“

„S čím? Že budu dělat okolky? Nebo budeš mě muset nutit? Sám nevím, proč ti to dovolují.“

Matt se kloní a lehne si na něj.

Nezvykle, ale ne nepříjemné, pomyslí si Zack, když najednou ucítí polibek na ušním lalůčku a kousnutí. Tohle jsou tedy hrátky, když dolu cestují po jeho těle střídavě vlhký jazyk i prsty, které ho hýčkají.

„Vzrušující?“ zamumlá do polštáře, když najednou je mu vzat a on se otočí. Vezme druhý. Zahlédne jen smějící se zelené oči. Jen počkej, oplatím ti. Matt mu naznačí, aby se nadzdvihl.

„Jaká péče,“ sarkasticky pronese, ale hlas se mu zadrhne, když mu Matt roztáhne nohy a políbí na zadek. Skoro vyskočí, když zjistí, že ho to vzrušuje.

„Něco se stalo?“ optá se starostlivě Matt. Nečekal tuhle reakci.

„Uch nic,“ ujistí ho Zack plně u vědomí. Ty jeho polibky jsou jako by se jeho těla dotýkal rozžhaveným železem. Neřekl by, že zrovna tahle část je u něj tolik citlivá. Jen, aby to nezjistil. Zavrtí se. Co bude dál? Matt se přestane věnovat zadku a přejede stehna hlavně vnitřní stranu, až doputuje opět k rýze a otvoru. Nasliní si prst a jemně přetře okolo. Mne je a zkoumavě se na ně dívá.

Najednou nikdo ho netrápí, proto otočí hlavu. Když se postel zhoupne, obrátí se na záda a s údivem pozoruje, že je vzrušený. Dvakrát za sebou. Je chlípník. „Co to děláš?“

Matt soustředěně prohrabuje věci. „Někde, někde… kde to je…?“ Otevře jednu zásuvku a vytáhne něco. „Jsi krásný,“ řekne při pohledu na Zacka. Posadí se na postel a dotkne se jeho údu. Vezme ho do úst.

„Nemohu se toho nabažit.“

„Mám své hranice,“ řekne Zack napůl opřený o ruce s roztaženými nohama. Ale dělá mu to dobře. „Co jsi hledal?“

„Jen mastičku,“ zamumlá při pohledu na opět vztyčený úd. Políbí ho na špičku. „Lehni si.“

Zack si lehne, ale potom se přetočí na záda. Matt otevře nádobku a nabere bílou mast na prsty. Pomaličku je přikládá k otvoru. Zack zkoumá, co to mu dělá. Když prsty zajede dovnitř, mimoděk stáhne svaly na zadku. Matt pozoruje, jak se stahuji, aby vzápětí povolily. Vyklouzne ven a opět vklouzne dovnitř. Skloní se a líbá ho na záda.

Zack pouze vnímá jeho ruce, i jak je uvnitř něj. Neví, zda se mu to líbí nebo ne, ale nakonec usoudí, že to není tak hrozné. Matt si namaže úd a opatrně zatlačí. Zack se otočí.

„Ty Matte, jsi si jistý, že to jde?“

Polibek na kříž. „Určitě. Bolí tě to?“

„Jistěže ne,“ zalže, přestože je to nepříjemné. Jenže Matt má v živé paměti, že ho to poprvé bolelo, i když to odmítal. Přesto chce jít dál. Pomalu zatlačí opět a přestane. Zack chvilku čeká, kdy už dojde k tomu. Pořád nic. Zatraceně lepší jedná velká bolest než tohle. Počká, kdy na něj zatlačí a pohne zadkem. Není si jistý, zda to jde. Bolí to svinsky. Matt strnule čeká.

Jsem uvnitř něj. Obklopuje mě. Nádhera. Nevěřím tomu. Skloní se a něžně ho líbá na záda.

„Bolelo tě to.“

„Jo,“ zavrčí. „Nic příjemného.“

„Promiň.“

„U kojota, ještě jednou, zvednu se a odejdu. Poprvé to vždy bolí, ne?“ není si jistý, ale s ženskými to tak je.

„Ehm asi ano.“ Pohne se, ale strnulé záda mu napoví, aby ještě v něm zůstal. Zack se hýbne a Matt vykřikne. Doslova cítí explodující částečky svého těla. Nemůže tomu uvěřit. „Dokonale,“ zasípá. Udělal se a přitom nic neudělal. Brečel by i smál se. Je šťastný i zklamaný.

„Aby nebylo.“

Matt počká a svalí se z něj. „Úžasné.“

„To jsem rád.“ Zack se přetočí a uvědomí si, že ho to bolí. Nakloní se a políbí Matta. Lehne si vedle něj. Podívá se dolu na vztyčený úd a potom na spokojený Mattův úsměv. Sklouzne ještě níž. Takže byl v jeho zadku. Divná představa, ale zdá se, že Matt je na vrcholu blaha. Mohl by to zkusit taky. Hrábne po mastičce.

„Matte, chci to taky.“

„Co? Ježíš, promiň, hned to bude.“ Zvedne se na čtyři, prohne v zádech jako kočka. Zatraceně! Nikdy mu tak dobře nebylo. Zbožňuje, když ho má v ústech.

„Myslím, že ne.“ Zack se nadzvedne a povalí Matta na postel. Ta zaprotestuje.

„Co chceš dělat?“

„Vyměníme si role?“ řekne mu do ucha a pohladí záda. Matt se otočí.

„Proč ne?“ vezme polštář a podloží si břicho. Je zvědavý a trochu v něm pobublává smích nad tou situaci.

„Čemu se směješ?“

„Ničemu. Té situaci. Zacku, miluji tě a jsi krásný. Jsem šťastný.“ Vypne zadek a zakrouží jim. „Stejně jednou se pro mě svlečeš.“

„Přes moji mrtvolu.“ Matt rozkoší si vzdechne, protože do něj vklouzne prst. Zack ho upřeně pozoruje. Líbí se mu to. Namaže si vztyčený úd a přiloží ho k dírce. Připadá si divně, že by to měl dělat, ale chce to a jeho úd taky. Zatlačí a opatrně vklouzne. Zaúpí slasti. Nikdy snad ještě tak těsně nebyl sevřen. Povytáhne ho a zarazí. Matt se chytí prostěradla a zasténá.

„Ještě!“

Zack ho sevře v bocích a všechno mu vypadne z paměti. Je mu dokonale, jak jeho touha šplhá vzhůru. Miluje ten pocit a potom prázdno. Zjistí, že je úplně v Mattovi a křičí slasti. Udělal jsem se do něj. Vytáhne ho a lituje, že je konec. Lehne si vedle Matta, který mu vklouzne do náruče. Políbí ho.

„Líbilo se ti to?“ optá se zvědavě.

Zack pootevře oko. Je mu na spaní. Bylo to… úchvatné „Proč musíš kecat?“

Matt mu kreslí obrazce na boku. „Protože jsi to nikdy s mužem nedělal a já chci vědět to. Mně se to líbilo.“

„Víc než s tím nadutým zlodějem?“

Matt přestane kreslit. „Ano,“ přizná klidně. „Tamto nebylo tak vzrušující. Měl jsem pocit, že s tebou se vznáším a padám. Líbilo se mi to a chtěl bych to pořád. Být uvnitř tebe bylo… nemám slova proto říct, že to bylo krásné.“

„Líbilo se. Stačí.“

„Bude muset. Chce se mi spát. Chci takhle zůstat navždy.“ Ruka mu sklouzne ke klínů, který jemně dráždí.

„Už nemohu. Přestaň.“

Matt ho místo toho políbí. „Chtěl bych tě namalovat.“

„Ani nemyslí! Žádný obraz, žádná fotografie, žádná…“

„Fotografie?“ Matt se nad něj zvedne. „Fotografie?“ přejede zálibně jeho tělo.

„Ne.“

„Ale no tak Zacku. Dám se taky vyfotit. Nebo pořídím si fotoaparát. Naučit se to nebude tak těžké.“

„K čemu by ti to bylo?“ nechápe Zack. Prohlíží si jeho nadšenou tvář. Striptýz, fotky… musí se bránit.

„No, až nebudeš se mnou, tak si ji vytáhnu a udělám se u toho.“

Zack otevře ústa. To jako vážně? Ale podle jeho výrazu to myslí vážně. „Matte, jsi perverzní.“

Matt ho se smíchem políbí. „Ani nevíš jak. Hluk?“ otočí se k oknu. Oba vstanou a poodkryji závěs. Uvidí nějaké lidi, kteří se smějí, ale hlavně Hardyho.

„Do pekla!“ zakleje Zack. „Matte, dej tu ruku pryč, co když někdo to uvidí? Ježíš, jsi k neutahaní,“ zasípá, ale bedry vyjde jeho ústům vstříc. Kolikrát se udělal? Počítá, ale číslici tři se nemůže dopočítat. Ozve se zabušení. Oba se otočí ke dveřím.

„Matte, dost, on by byl schopen je vyrazit.“

„Ale, co s tím?“ pohladí mu vztyčený úd a jemně pofouká. „Mám ho rád v puse.“

„Ehm…“ Tak na to nevím, co říct. Rychle začne shánět oblečení. Za chvilku jsou oblečení. Podívají se na sebe a v jiné ložnici vyklouznou ven. Sice se musí spustit, ale povede se jim to.

„Hardy, co tu mlátíš do mých dveří?“

Hardy se po nich otočí. „Kam jste zmizeli?“

„My? Zaslechli jsme nějaký divný zvuk a tak si řekli, že to prozkoumáme. Byla to slepice Starej Edith. Nic víc. A co nám chceš?“ Cítí se skvěle. Uvolněně. Tomu se říká sex. Určitě si to zopakuje, co nejdřív.

„Jsou sakra dvě hodiny? Kde jste tu hodinu a půl byli?“

„Obcházeli Popler. Co potřebuješ?“

„Ale nic. Svatba skončila. Ještě se tam sedí a vypráví, ale je konec.“

„Jsem rád. Už jsem si myslel, že jste se zdejchli za ženskými. Máte hlídku a já jdu spát. Jsem šerif. Dobrou noc.“ Nechá je u dveří a sám se vydá do svého domku, bručíc něco o neznabozích a flakáčích.

„Co teď?“

„Půjdeme obejít Popler. Za chvilku se sem vrátí Mary, Rosie a Grizzly a…“

„Nebude nic. Z domu bude nádraží.“ Oba vykročí na obhlídku. Po chvilce narazí na opilce, kterého odnesou do hospody u Charleeho. Podívají se na místo, kde probíhala svatba. Udiveně kroutí, hlavou, když vidí je uklízet ten nepořádek a ještě se u toho smějí a něco vyprávějí.

„Marie, Katy.“

„Matte, Zacku, nechcete nám pomoci?“

„Proč ne? Když nám řeknete, co přesně máme dělat? Aspoň nám uběhne čas. Vsadím se, že Hardy by to zjistil na to tata.“

„Jo to by bylo velmi nemilé.“ Odnášejí koše do restaurace, která opět vypadá normálně. Matt se dívá na místo, kde byl ten mladík. Zack mu vtiskne motýlí polibek na krk.

„Jednou…“ zaprosí, celý rozzářený. Vidět ho jak se pro něj svléká. Olízne si rty.

„Ne.“

„Ale no tak Zacku, udělám, co budeš chtít.“

„Opravdu?“

„Jistěže.“

Zack zvažuje, ale potom rázně odmítne: „Ne. Jdeme pro další koše.“ K páté hodině ranní, když zívali nudou, Matt rozhodně zatáhne Zacka na tmavé místo.

„Potřebuješ vzpruhu.“

„Víš, jak to minule dopadlo!“

„Ale Zacku. Je pět hodin ráno. Nikdo soudný není vzhůru a já ti chci ulevit a vzít si ho do pusy a neříkej, že to nechceš.“

„Ehm, tak jo.“ Nechápu, že se dám vždy překecat, myslí o dvě minuty později, když jednoho honáka koupe v žlebu pro vody. Koně se na něj udiveně dívají, co to provádí.

„Jistě chápeš, co znamená nevidět!“

„Zacku to už by stačilo ne?“ navrhne opatrně Matt, když je chudák Ray vyrušil. Má plnou pusu vody.

Zack pustí roztřeseného Raye, který se odplíží, jak nejrychleji může.„Ne a s tebou končím.“

„Cože?“

„Venku končím. Už nikdy. Jedině…“

„Dobře a na poušti?“

„Ne.“

„Prales, džungle, hory…“

„Ne, ne, ne… Matte, slyšíš slovu ne?“

„Jistěže ne, Zacku. Kdyby ano, myslíš, že tu jsme a děláme tohle?“ Matt zamilovaně se skloní k Zackově klínu, kterého se dotkne.

Zemřu vyčerpáním, ne na tuberkulózu usoudí s tichým zasténáním Zack o pár minut později.

„Vidíš, líbí se ti to a teď jdeme spát. Je šestá.“ Oba zamíří domu. Matt si rozloží s úsměvem na pohovce a Zackovi přenechá postel. Ještě se protáhne.

 

Tútú funí lokomotiva, která těžce supí, z komínu se valí hustý dým. Na peróně chaoticky pobíhá spousta lidí, kteří přijeli na svatbu. Mezi nimi nápadní dva chlápci v oblecích, které vyprovází osobně Marie. Podá jim ruku a zamává. Ti ji opětují.

S těžkými kufry do vlaku nastupuje taky v modré sukni a modrém kabátku Ingrid Hansen. Klobouček se závojem ji chrání tvář. Lítostivým pohledem ji vyprovází Hardy.

O kus dál do vagonu se nakládají dva koně. Jeden hnědák a druhý vraník černý jako peklo, ale člověk by řekl, že jeho srst se leskne do stříbra.

„Vypadáš unaveně, Docu.“

„Jsem Zack! Jo jsem. Už, abych byl odtud.“ Nastoupí do vagonu se, kde mají kupe sami pro sebe. Středem městečka cválá kůň. Lokomotiva se hne a jezdec pobídne koně k vagónům. Sladí tempo, i když lokomotiva nabírá rychlost. Skočí a kůň běží vedle vlaku, až zastaví s těžce oddechujícími boky.

„Tak vyprávěj, jak ses měl. Vypadáš dobře.“ Povídá Wyatt.

„Díky moc. Nebylo nic moc. Takže víš, kde se schovává? Chci ho dopadnout, zabít a je to.“ Potom by mohl dál provádět s Mattem ty šílené věci.

„Jo vím. Jen ho vykouřit z doupěte… eh?“ V rukou se mu objeví dvě zbraně.

„Tak jsem tu. Dobrý den.“ Do kupe vejde s úsměvem Matt. Zavře dveře. Podívá se po ohromených cestujících. „Dalo to fušku tu potvoru dohonit, ale přece ji nenechám odjet samotnou. Co kdyby se mi někde ztratila. Jsem unavený. Nevadí, že si zdřímnu? Oh Zacku, dobrý den. Další zbraň se vždy hodí no ne?“ posadí se a jemně odstrčí zbraň se slonovinovými plátky. Stáhne si klobouk. Když ráno zjistil, že Zack zmizel, ihned mu došlo, kde může být. Nenechá ho odjet. Potřebuje pravidelný dohled ve všech směrech a to mu může zajistit pouze on. Pravda jeho obličej je naštvaný, ale před Wyattem si nic nedovolí. Rozhodně by měli si vyzkoušet to ve vlaku. Kam asi jedou? Napadne ho.

Komentář

 

popler__dance.jpg