Jdi na obsah Jdi na menu
 


1 díl z cyklu Agentura Prsten a růže

27. 4. 2008

1.

Agentura Prsten a růže

 

„Auuu!“ vykřikne mladý muž sedící v černém křesle. Žena v šatech prozrazující větší břiško, že je těhotná, mu na oko s rozkoší připlácne kus krvavého masa.

„Brette, jen si klidně hořekuj. Kdybys ses tam neobjevil...“

„A sakra co jsem měl dělat, když tchýně se tam málem porvaly? A to kvůli takové pitomosti jako je stejný náramek. Bože to bolí. Proč vždy tak dopadnu?“ zahořekuje a drží si kus masa na oku. Tolik to bolí. A nejen to oko, které se zítra zabarví do mnoholičných duhováých barev. Bude muset najít někde sluneční brýle nebo nevystrčí z domu ani nos.

Lucinda se posadí na obyčejnou židličku a pohladí si vystouplé břiško. Tolik se těší na miminko. Její první. Pak se zahledí na svého bratra. Je z nich čtyř nejmladší, ale taky nejhezčí. Bože kdo kdy řekl, že muž není dokonalý? To určitě neviděl jejího bratříčka. Blond vlasy trochu neposlušné s dokonalým střihem na ramena. Obličej že by záviděl Michalengelo svým andělům nebo spíš démonům. Smyslné rty, nos rovný a ystouplé lícní kosti. Brada rozhodná ale ne zaražená do krku nebo že by trčela dopředu Eiffelovka. Prostě z něho kape mužství jako z jejího vodovodního kouhoutku, který její drahoušek Peter nebyl schopen opravit a taky neopraví. K tomu štíhlá pěkná postava s dlouhýma nohama a když na sebe vezme džíny, není ženské, která by se po něm mlsně neohlédla. Svalnaté, ale přiměřené tělo a dole... viděla ho bez plavek. Prostě její bratříček je zosobněným snem každé ženské od dvou let až do sta. A v tom je  problém. Obrovský problém!

Jejich rodina vlastní firmu Prsten a růže. Svatební agenturu a každý v rodině mají svoje místo a dělá co může. Ona má na starost květiny a vyhledávání míst k svatbám. Jako různé překrásné zakoutí, kostely staré domy nebo imuzea, nebo naopak netradiční místa jako koňská farma nebo uprostřed jezera na loďkách. Maminka Myrta vede úspěšně účetnictví. Její nejstarší sestra Kathy má za úkol shánět zákazníky a dojednávat smlouvy a její nejmladší sestra Christina zas děál od příprav stolů, jídleníčku až po svatební šaty a všechno okolo toho. Baví je to nesmírně a když se vdaly občas vypomahájii i jejich mužští. Než založili firmu všechny tři, až na bratříčka Bretta, který zrovna studoval, se provdaly.

Svatby měly úspěch a tak když je požádala jejich kamrádka jestli by nezorganizovali pro ni svatbu souhlasili a tak vznikla jejich agentura. Pro Bretta nebylo využití dokud nezjistili i jeho talent.

Nikdo neví jak, ale ten okouzlující mizera prostě dobře působí na hosty, uklidňuje matinky a družičky, tančí s ženami o které by nikdo nezavadil a podobně. Jednoduše anglický džentlman neboli zvíře, které vyhynulo před dávnými časy a dosud nebylo nahrazeno a takové zvířatko je snem každé ženy.

Vždyť i ona si ho bere na nákupy, protože poradí a hlavně vydrží chodit po obchodech. K tomu se vyzná v módě a dokáže říct jestli to ženě sluší nebo tak, aby po něm nemrskla kabelku i s peněženkou a neurazila se. A když se potřebuje svěřit je lepší než zpovědní vrba, než kdokoliv jiný, včetně sester, kněze  a kamarádek. Možná je to tím, že vystudoval psychologii nebo ho poznamenalo, že musel žít s čtyřma ženskýma? Neví, ale v tomhle byl zakopaný pes a taky v tom kusu masa.

Bohužel většina nevěst když porovnala vzhled, řečnivos, galantnost a další vlastnosti se s vým budoucím manželem stávalo se dost často, že nechala svého drahouška u oltáře a vrhla se Brettovi kolem krku s výkřikem: Miluji tě Brette! Bohužel než se Brett vyhrabal z jejích náručí a spodniček, většinou dostal nákladačku a když to byl jako teď mistr ve střední váze tak to bylo horší. Nikdo se se neodvážili k němu ani přibližit, dokud Brett nezůstal ležet  na zemi. Bránil se to je pravda, jenže profesionál od amatéra se vždy pozná.

Mistr ve střední váze – box, chytil svoji milou za ruku a dovlekl k oltáři. Zatímco svatba probíhala dál, tak Bretta odtáhli do smístnosti, kde většinou jsou ukádany omdlele matinky, nevěsty a družičky, popřípadě na závěr lidi, kteří to přehnali s mírou alkoholu ve svých tělech a začali vykřikovat, že se ožení taky.

Takhle by se mohlo zdát, že je k ničemu, jenže jeho schopnost uklidnit lidi je prostě neuvěřitelná. Jen nebýt těch zvratů, když se bliží událost jak ženy tak muže. Pro ženu nejhezčí den na světě, pro muže těsná vázanka a myšlenka kdy už to skončí a on se bude moci napít.  Proto taky Bretta na ceremoniály, odklízejí k baru nebo z dohledu nevěsty. Pravda nefunguje to vždy, ale občas ano. Povzdechne si. Je to těžké mít tak přitažlivého bratříčka.

„Lucy nad čím přemýšlíš?“ Brett otevře zdravé oko a sundá si kus té hověziny z oka.

„Nad tím jak tuhle agenturu nezruinovat,“ tvrdě pronese. „Je to naše obživa.“

„Já vím, je mi to líto, ale ...“

„Vím, že za nic nemůžeš. Za to mohou geny, že.“

„Přesně tak!“ Brett se rozzáří jako sluníčko. Lucinda si znovu povzdechne, a ještě k tomu ten úsměv. Dokonce ani jeho vlastní rodina není imunní proti jeho kouzlu a její švagři a manžel dodnes mu přezdívají tygří andílek. Ono se za tím nevinným chlapeckým úsměvem skrývá docela chladný kalkulující muž s mozkem břitvy. Možná ho trochu rozmazlili.

Jak to vyřešit, aby všechno bylo v pořádku a nemuseli likvidovat firmu a hledat si nějakou únavnou práci?

„Musíš se oženit a bude klid.“

„Co?!“ vyhrkne spokojený Brett a pohodí maso na stůl. „V žádném případě, Lucy.“

„Tak navrhni něco jiného!“

„Nevím co, ale svatba ani náhodou. Chci se zamilovat. Jako vy.“ Lucinda si povzdechne. V tom má pravdu. Ženy ho vždy oblétovali, ale jeho srdce jako by bylo kusem kamene. Ne a ne si nějakou vybrat a po nějaké době přestaly o něho mít zájem. Taky mít vedle sebe kámen, i když nádherné stavěný a prostě dokonalý a co si šuškaly mezi sebou v posteli je to prý Don Juan, Casanova, tygr a cukříček dohromady. Žádná si nestěžovala spíš naopak. „Co je na tom těžkého pochopit. Chci ztratit srdce, letět v oblacích a...“povídá Brett aniž si všimne kalkulujícího pohledu své sestry.

„Jsi romantik? Od kdy?“ Brett zafuní.

„Asi od té doby co máme tu střelenou agenturu a já hýčkal tu družičku... ehm...Keira se jmenovala, v náručí a uklidňoval ji, že její buclatost nebude vadit a že bude mít partnera při tanci družiček. Víš, nedávno jsem ji potkal. Někdy někde tu buclatost ztratila a vedla se za ruku s pěkným chlapem. Asi to má vliv i na mně. Šaty, prstýnky a obleky hostiny a to všechno kolem toho. Láska se vznáši na hebounkém obláčku.“

„Tak dobře musíme vymyslet něco jiného.“

„Je v pořádku!“ zvolá Christina s Kathy.

„Vypadalo to moc zle.“

„Dobrý, díky za starostlivost. Jak jde svatba!?“ Obě klesnou na pohovku a přitáhnou si k sobě láhve s vodou. Napiji se.

„Dobře. Nevěsta září a ženichovy chmury se tou rvačkou zřejmě vyjasnily. Cukrují jak dvě hrdličky. Jsem unavená.“

Mobil.

„Sandro... co ne to nemůžeš já... ozvu se ti pří....“ zavře mobil. „Sakra, doprdele!“ zařve.

„Kathy drahoušku nekřič.“ Dovnitř nakoukne zrzavá hlava Thomase. V jeho neskutečně modrých očích je láskyplný pohled.

„Promiň Tome. Jen Sandra mně dopálila. Zrušila svatbu a to jsme se tím tolik dřeli. Dokonce jsme sehnali kněze, který by je oddal na té pitomé skále!“

„Jak zrušila?! Vykřiknou všichni v různých intonacích. „Jako úplně nebo jen to nebudeme dělat my?“ Thomas zavře dveře.

„My.“

„Sedni si Thomasi,“ řekne Lucinda. „Možná budeš vědět jak z toho ven.“

„Poslouchám.“

„Brett se musí oženit, ale nechce bez lásky, což chápeme všichni. Musíme najít jinou cestu jak tuhle situaci zvrátit. Za poslední měsíc je to třetí zrušena svatba. Nemůžeme si dovolit aby zrušili i další. Takže porada co s tím. Víme jen jedno. Vyšachovat Bretta z toho celého není možné. Má přilíš velký talent pro firmu,“ řekne trochu kysele.

„Díky moc,“ zavrčí Brett a připlácné si maso na oko s monoklem. Opře se do židle a zvrátí hlavu.

„Tak má někdo nějaký nápad?“

„Přemýšlím,“ zamumlá Christina a pak se uculí. „Mám to!“

„Cože?“ všichni se nadzvednou.

„Nebudu předstírat šílence. V žádném případě.“ Ale všichni Bretta a jeho slova ignorují.

„Jednouše mu najdeme ne ženu, manželku nebo snoubenku, ale...“

„Koho?!“ nedočkavě vyhrkne Lucinda.

„Gaye. Jednoduše muže který má rád muže a náš bratříč...“

„Coooooooo!?“ vyjekne Brett, když mu to dojde. „Já chodit s klukem? S moji přezdívkou Casanova Louisiany? Nemyslíš vážně.. ne...“ stáhne se když vidí jejich pohled. Thomasovi cukají koutky rtů a zvedne se z pohovky. Nenápadně vycouvá a oni zaslechnou řehot ztlumený zavřením dveří. Sestry s podivným úsměvem si ho prohližejí.

„Výborně Christino. Znáš někoho takového?“

„Náhodou jo a k tomu vím, že potřebuje si přivydělat. Je to roztomilý klučina. Po nocích zpívá v klubu Blue love.“

„Neeee.. slyšíte mně!“ řve Brett. „Žádný chlap, žádný...“

„Můžeš ho zkontaktovat?“ Lucinda si pohladí břiško. „Neřvi Brette rozrušíš malou,“ houkne na něho.

„Jasně. Hned mu zavolám. Bude nadšený.“ Lucinda vstane z křesla a přistoupí k Brettovi. Sebere mu maso z oka.

„Brette máš nás rád.“ Brett kývne. „Máš rád svou neteřinku u mně v břišku,“ říká líbezným úsměvem. Brett váhávě přikývne uzřívši oprátku kolem svého krku. „Máš nás rád všechny, že. Takže to uděláš. Nechce jistě, abychom neměli dát jim co do úst. Aby žebrali po ulicích.A školné a jesle a to nemluvím o pojišťovně. Jídlo a taky musíme je oblékat a dnešní oblečky na děti jsou tak drahé a jak rychle rostou. Takže Brette my nebo...“ všechny vstanou a postaví se za Lucindu.

„Dobře, já se vzdávám.“ Sebere kus masa a zoufale si ho připlácné na oči. Nechce vidět ty tři fúrie jak ho tady tyranizuji a tlačí někam kam on nechce ani za pozlaceného Oskara.

„Holky jde se rozjet akce Brett ve firmě zůstane.“ Začne organizovat Kathy. „Lucindo zavolej mamce a řekněme to svým chlapům. Bude se tvrdit, že je to dlouho utajované a Christino sežeň toho kluka. Zaplatíme slušně.“

„Jasně! Akce jako za stara, kdy jsme tu odpornou Elizabet zničili!“ a všechny vypochoduji ven.

„Mohu se oběsit!?“ zařve za nimi Brett.

„Ne. Barbie s Kenem tě mají moc rádi, strýčku. Chyběly by jim hračky a zmrzlina taky!“ řekne ve dveřích Kathy a naráží na své děti Barbaru s Kennethem.. Brett masem hodí po dveřích. Jsou to... bože tohle nezvládnu. Prášky, nebo provaz možná žíly, ale zavrhuje jednu sebevraždu za druhou. Nakonec si povzdechne a posadí se zpět do ždile.

Opít se. To je to pravé pro chlapa!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

*sbožnej pohled*

(E..., 4. 5. 2008 20:36)

ó, konečně KONEČNĚ sem si našla chvilku na čtení! todle mi chyběloooooo! *zběsile přikyvuje* to bylo úplně úplně perfektní, čenichám další oblíbenej cyklus O3O.. chudáček brett no i když...ok, zatím chudáček xD ten nápad se mi strašně líbí, bylo to vtipný a zase jako obvykle perfektně napsaný...kašlu na fyziku, du číst dalšíííí *zářej jí očička jak děcku na vánoce*

Já se taky přimlouvám!

(Nex, 1. 5. 2008 13:49)

Ten nápad je skvělý a má budoucnost. První vydání může být fanouškovské, ale třeba projeví zájem i nakladatelé. (...lehce popíchnutí ;) ) Ať žijí Ami a Fussi-chan! Vivat povídky! Vivat knížka! Vivat knížkY!

P.S.

(Fussi-chan, 28. 4. 2008 20:23)

samozřejmě bych tuhle knížečku nosila všude s sebou jako nejcenější poklad a na nejrůznějších akcích prezentovala před ostatními fanoušky tohoto žáru. Možná sem trochu divná, ale... každá knížka má prostě svoje osobitý kouzlo... Když si ju můžeš vzít do ruky, lehnout si na zahradu mezi stromy a nechat se unášet na křídlech fantazie... Mohla bych je třeba nechat vydat i ve velkým. A rozeslat zájemcům (spoléhaje, že je naše pošta "neodloží" na nejbližší skládce XD)!! *očička jí doslova a do písmene září* Prosím prosím!!!

jůůůůůůů

(Danika, 28. 4. 2008 20:19)

já sem úplně koukala, když sem uviděla své jméno! Moc díky, zvedla si mi sebevědomí (po dnešní generálce s dramaťákem se mi to dost hodí xP). A zpátky k povídce- ten nápad je dokonalý a neokoukaný! Už se nemůžu dočkat, co se z toho vyklube! Já se táááááák těším! Až přijedu z Náchoda, chci tady další díl!

Arigatou!!!

(Fussi-chan, 28. 4. 2008 20:18)

Dekuju, dekuju, dekuju, dekuju moc!!! To je prvně co mi někdo věnoval povídku. A zrovinka Ami-chan... Moje písmenková královna. Aghhh!!! Sem nadšená!! Jak prcek o vánocích (proč prcek Fussi? přiznej, že se pitvoříš jak magor nad každým dárečkem... XD)

A teď ten komentář: XD
To je skvělý!!! Tahle rodinka si získala moje srdíčko (přesněji řečeno vmáčklo se mezi moře dalších milovaných postaviček)(a lidiček). Dokonalej sourozeneckej vztah! Vážně jako já a brácha XD! Ať žijí zákeřné milující sestry!!! XD

A Ami, měla bych na tebe jednu malilinkou otázečku nebo možná spíš prosbičku... Vlastně návrh... (Prosím, neomlaťte mi to někdo o hlavu, ano? XD) Co bys řekla tomu, kdybych tvoje povídky zkopírovala, opravila případné chybičky a překlepy, nasázela a doplnila příslušnými obrázky a nechala svázat jako knížečku? *očička mi září*
Prosím prosím prosím!!! Pošlu ti taky jednu XD Někam XD snad XD

Já vím... je to trochu ulítlej nápad... Dle mého ale naprosto skvělej... zasloužíš si to! ^~

= )

(Neli, 28. 4. 2008 12:10)

Hmm já slintala celkem taky. Jen kdyby byl tmavovlasý. No jo rodinka. Od ní je vždy nejvíc podrazů. =D Ale co si stěžuje? Najde konečně svojí lásku no ne?!