Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 3. 2017

Ahoj,

Takže jsem se vrátila z prvního ročníku Fujoshi/Fundashi a konečně jsem se dostala k tomu, abych sepsala své zážitky. Musím hned na úvodu říct, že jsem se neskutečně bavila.

Pravda nebylo to bez chyby, zvláště kvůli cestě, která do Počátku nebyla zrovna jednoduchá, ale co si budeme říkat: Kolikrát se vám dostane možnosti volně si pokecat o věcech, které vás zajímají? Moc ne. I přednášky na festivalech anime a mangy už prakticky vymizely, a pokud jsou, tak pořád o tom stejném.

Cesta mi trvala něco okolo 5 hodin z domova. Stíhala jsem všechno perfektně a vlastně to nebylo tak hrozné. Hodina ve vlaku, potom chvilka v metru a nakonec něco přes 2 hodiny v autobuse, kde už byly další oběti tohoto festivalu. Když pominu osobu, co seděla vedle mě, chrápala, šlo to. Jelikož už jsem věděla z nultého ročníku, kam mám jít, tak jsem tam zamířila. Zrovna jsem přišla, když se razilo na pizzu.

Opět jsem se viděla se Špendlou, Luc /korektorka a malířka/ a další pár lidi včetně Tami, která mi párkrát vytrhla trn z paty, že se ptala. Taky moc ráda jsem viděla organizátorky a řekla bych, že vychytaly pár chybiček, co byly v nultém ročníku.

V pizzerii jsem si moc nevšimla, kolik času jsme čekaly, ale jak jsme si povídaly, ubíhalo to. Po večeři jsme umístily obrázky od Milwy do rámu a letos zase byly trochu jiné. Příští rok uvidíme.

Před spaním jsem nalákala pár lidiček na čínský seriál – není slash, což je škoda – Ice fantasy. Upřímně, kam se hrabe naše evropská produkce. /a ti chlapi…ňam/

Někteří spali v penzionu, noc 370 korun, což je krásná cena, zvláště, že tam byla lednička koupelna, pokoj. Já jsem spala na karimatce v prostorách a až na ten pitomý větrák, to šlo.

Druhý den ráno se začalo budíčkem… Vážně jsem ze začátku nevěděla, co to je, ale pokud by byl někdo zvědavý, přijeďte příští rok. Pak nám organizátorky připravily luxusní snídaní. Ty co si zakoupily premium vstupenku, mohly ztloustnout u švédského stolu plného dobrot.

galerie-1.jpg

Program

Jak vidíte na nástěnce jsou sponzoři, na konci byla malá tombola a ceny pobavily, zvláště z manga shopu. A taky soutěžní úkol - stvořit básničku s těmihle pěti slovy.

Potom se začalo. Nejvíc mě zaujala přednáška od Luc Yaoi skvosty, Historie yaoi od Dahaky  a klišé v yaoi. I Autorské čtení jsem si moc užila. Na konci byla i beseda s autory/Amater, Chihiro, Darci, Dahaka a Giuditta Bering, takže jste se jich mohli zeptat na cokoliv, a že otázky nebyly zrovna nevinné. Například: Kam až ochotny jsme zajít a co bychom nikdy nenapsaly. Nebo zda jsme už někdy napsaly porno a další. Otázka přišla i od zástupce mužského pohlaví, který se ptal, zda máme rádce, kterých se ptáme na různé věci.

Večer bylo společné foto v kinosále.

galerie.jpg

 

Na stěnách galerie visely překrásné obrázky od Luc, Milwy.

galerie-2.jpg

 

A samozřejmě nechyběla ani knihovnička všeho možného. Od knih, mang až po časopisy a mezi nimi i vytisknutý Timing Riki/2 díly/.

Člověk tam potkal spoustu příjemných lidi, setkal se s lidmi, kteří píšou, a mohl opravdu volně kecat o čemkoliv, a že se tam probíralo hodně témat.  

Taky se tam prodávala hra Sbal si svého ukeho – nevím, proč není i druhá varianta – a taky se hrála. Myslím si, že všichni se u toho parádně bavili. Jen je škoda, že nemám s kým si ji zahrát.

Co se týče prostor tak velký kinosál s velmi pohodlnými sedačkami a malým stolkem na psaní. Menší prostor pro workshopy a besedy. K dispozici je i lednička a malá kuchyňka s mikrovlnkou. Opravdu luxusní prostředí.

galerie4.jpg

Moc nás tam nebylo, spíš bych ho označila za komorní festival, ale nelituji toho, protože takhle jsme se lépe poznaly. Co se týče přednášek, jak to skončilo, tak to skončilo, nikoho čas netlačil, což se mi velmi líbilo.

Bohužel druhý den jsem nemohla zůstat, jelikož jsem měla akci v Praze, a čehož nesmírně lituji. V tu chvíli vážně jsem chtěla mít klon.

Opět musím pochválit práci organizátorek a rozhodně se chystám na další ročník, ať tam budu přednášet nebo ne. I přes cestu se tam vyplatí zajet.

 

Všem děkuji a hlavně organizátorkám a myslím, že příští rok to bude zas o kousek lepší. Snad jsem na nic nezapomněla.

 

Amater

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

FUJ FEST

(blue-kitty, 15. 4. 2019 10:49)

Zpětně děkuji za všechny organizátory za recenzi festivalu. Doufám, že jsme za ten čas nezklamali a chtěli bychom se omluvit, že reagujeme na toto s takovým zpožděním.

Jinak bych chtěla upozornit, že se opět koná festival v Praze - Řeporyje 4-5.května 2019. Můžeme opět počítat s účastní a možná i přednáškou nebo workshopem?