Jdi na obsah Jdi na menu


II. třída - březnové projekty 23.3.2021

Žáci druhého a třetího ročníku jsou již třetí týden doma na distanční výuce, ale rozhodně nezahálí. V rámci jednotlivých hodin pracují na nejrůznějších projektech, které svým obsahem propojují vždy několik vybraných předmětů. Jsem velice ráda, že se žáci do těchto projektů zapojují s chutí a nebojí se vymyslet a obohatit zadání svým originálním přístupem a nevšedním nápadem. Žáci obou ročníků pracují tento měsíc na rozsáhlejším projektu „divadlo“, které propojuje především jednotlivé výchovy. Mnoho z žáků se ale pustilo do rozsáhlejších výstupů, které svým obsahem a ztvárněním přesahují až do oblasti scénografie a nebáli se využít i aktuálně používanou platformu, jako je video. Stejně tak se oba dva ročníky věnují aktuálně započatému ročnímu období a prostřednictvím pracovního listu mapují, jak se příroda kolem nás probouzí. Někteří z žáků již vyrábí a posílají jarní zahrádky a nestydí se sdílet fotografie během celého procesu.

Každý z ročníku při tom plní menší projekty, odkazující k aktuálně probíranému učivu. Díky těmto projektům se žáci zábavnou formou více seznámí s probíranou látkou a s pomocí rodičů se tak učí vyhledávat a třídit potřebné informace. Projekty straších žáků se zabývaly lidským tělem
a tím, jak fungují jednotlivé orgány, ale také velice oblíbeným tématem – vesmír. Projekty se jim velice vydařily. Mladší žáci naproti tomu aktuálně mapují vývoj člověka – jak se oni sami změnili (vyrostli) od doby, co se narodili. Už nyní jsem velice zvědavá na výsledné práce a moc se na ně těším. Věřím, že projektová výuka žáky nejenom baví, ale že se prostřednictvím těchto zadání dozvědí jeden od druhého zajímavé informace.

Andrea Špindlerová