Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠTĚŇATA.

                          

p1020218.jpg

dsc_0131.jpg

   Izanka  - Bizzy z Tenmného hvozdu                           Joy -  Trust Your Heart Connals Joy

<STRÁNKA ŠTĚŇAT>

VÍCE

 

19.9.11

V pátek odcestoval  mazilek Hero do Oder, bude  se věnovat agility. Hodně stěstí .

Doma zůstala fenka Hope ,kterou jsem se rozhodla ponechat. Na podej je ještě tikolorní pejsek Hawk, snad časem  najde šikovného pánička. Prozatím u nás budeme rozvíjet  pasení a agility, pro tyto aktivity už má vlohy. Chodíme k ovečkám a kačenkám,  běháme po parkuru agility tunýlky , honíme aportky. 

13..9.11

Doma už jsou jen Hope, Hero a Hawk, opět jsem neodolala a fotila. Krásný den , ještě přijela Šárka , to je vždy celá smečka jak u vytržení a malí prcci taky. ZDE

dsc_0056.jpg

 

10.9.11

Dnes odcestavala malá divoška Happy Girls , bude pást ovečky ,ale taky to bude domácí mazlíček.

dsc_0153.jpg

8.9.11

Highlander už je taky v novém domově až v Praze, cestu zvládl bez  problémů, doufám, že se rychle zvykne na nové prostředí.

 dsc_0011.jpg

O víkendu odcestovali do nového domova Heavenly, Honey Mon a High Energi, mám už první zprávy,  všem se daří dobře. Tak  děťátka moje ,  moc nezlobte a doufám ,že  noví pánečci budou mít pro vaše štěněčí lumpárny  pochopení.

dsc_0042.jpg

2.9.11

Poslední společné foto štěňat.  Neodolala jsem a opět fotila , štěňata jsou rozkošná . Izanka    se stále  nechce vzdát kojení . To by nebyla Iza, ta neumí dělat nic na polovic. Když pase tak  nevnímá svět kolem sebe ,když agilití tak na 100% a když kojí tak do roztrhání  těla.   Ještě jsem si nevšimla ,že by jen trochu byla zlá na svá štěňata, když ji drtí cecíky. Koncem prázdnin k nám začaly chodit za štěňatama a na cvičiště malé slečny , neteř Míša se svými kamarádkami. Takže čtyřnohá mrňata mají o program postarané a dospěláci si taky přijdou na své. 

 dsc_0111.jpg

31.8.11 

Včera jsme byli na očkování, čipování a zdravotní prohlídce .Štěňátka jsou v pořádku, zdravá, naočkovaní , načipovaná a  dosud  3x odčervená .  

30.8.11

Přidala jsem další fotky, naštěstí horka už skončily. Štěňata jsou  spokojená a neskutečně divoká, je problém je uhlídat,ničeho se nebojí -  všude lezou. FOTO

dsc_0075.jpg

 

26.8.11

Dnešní foto, i když by fotky byly pěknější na sluníčku, neriskovala jsem štěňata vystavovat slunci. Neskutečné vedro se dá vydržet jen ve stínu, prckové jsou spokojení ,čilí .zdraví a hraví  Izanka ještě přikrmuje - kojí.  FOTO

přidány fotka od Zuzky Ravaszové 4.týdenní štěňata FOTO

dsc_0120.jpg

 

14.8.11

Dnes přijeli na návštěvu naše kamarádky Zuzka a  Adélka, přišla taky Lucka . Pesani a štěňata měli pestré odpoledne. Socializace taková jaké má být a k tomu ještě holky  fotily a fotily. Nechtělo se mi to přebírat ,tak jsem na rajče šupla všechno. 

ZDE a  ZDE od Julie Vackové

dsc_0357.jpg

13.8.11

Štěnátka se pomalu vybarvují ,začínají lumpačit, jsou čím dál divočejší, Izanka stále přikrmuje mlíčkem, ale už prcky musím omezovat, bo cecíčky má dost poškrábané. Předběžně jsem kontrolovala kouličky u kluků a vypadá to zatím  dobře , takže budu kontrolovat průběžně. Foto i váhy doplním v neděli.   

6.8.11

Štěňátka změnila bydlení jsme venku v ohrádce a jsme moc spokojené, Izanka stále vydatně koji ,ale už dostáváme i granulky, maso ,tvaroh...  FOTO -  Jana Braunerová .

 

img_3112.jpg

  

31.7.11  Už třetí týden zlobíme mamču Izu, ta to zvládá s přehledem, trochu už dostáváme  na přilepšenou krupičku  a  mlíčko s piškotama. Doplnila jsem váhy a fotky jednotlivým štěňnatům do fotogalerii.

 Dnešní foto.

dsc_0046.jpg

25.7.11 Nové fotky , štěnata  jsou neskutečně živá ,  docela byl problém udělat slušné fotky. Doplnila jsem  váhy a fotky jednotlivých štěňat.  Foto

dsc_0260.jpg

21.7.11 Začínají se nám otvírat očka, moc se nám daří ,  mamča Iza se vzorně stará, jsme napapané a opečovávané.

18.7. Doplnila jsem váhy štěňátek, přírůstky jsou vyrovnané, myslím že i v pořádku, Prcci  nebudou žádní válečci ,ale  jsou čiperní a vypadají i spokojeně.Pěkně  mám tmavnou čumáčky i u merláčku ,takže s pigmentací by  neměl být problém. FOTO

p1130668.jpg

 

10.7. Máme na světě 8 štěňátek   4♂ a 4♀. 5 zbarvením bluemerle s pálením 3 trikolor,   váhově vyrovnaní přes 300g. Všichni standartní zbarvení, jen jeden bluemerle pejsek má šírokou lysinku. Foto .

 

p1130447.jpg

56.den březosti, Izinka se nám pěkně zakulatila ,bříško má  plné a  tvrdé.

p1130439.jpg

                                                            potvrzena březost 10.6.11

očekáváme stěńátka v barvách trikolor a bluemerle s pálením.

krytí 10.5.11 FOTO 

 oba rodiče HD A , DNA CEA normál,  FX  příbuznosti 0

Izanka -  DNA TNS,CL normál

Joy - ED A, OCD free

u štěňat předpoklad zdraví,lelhčí sportovní kostry a kratší srsti

štěňata vhodná především na sporty a pasení

 

Otec štěňat ISDS + FCI rodokmen, mladý ,rychlý a obratný pes. Dosud složené zkoušky: ZVOP,HWT CS,OBZ,OB1. Jeho matka pochází z  jedné z nejznámějších pracovních ch.s. v Americe - Rising Sun. Jeho otec v sobě nese krev pracovních psů ze Skotské ch.s. Astra . Mezi jeho slavné předky patří Rising Sun´ s Lucky Penny, WTCh Rising Sun s Hanna, WTCH ris n Sun Ross,Astra Twed,Astra mars,Eriri Nan, či v Evropě známy Rising Dark Raider. Po svých rodičích podědil výborné přirozené vlohy pro pasení i rychlé a obratné nohy. Od malička se věnujeme přípravě na závody obedience. Má krásný nadšený projev i obrovskou chuť pracovat. Nedávno jsme začali trénovat  i agility. Výborně ,okamžitě teaguje, má krásnou techniku skoku i vysokou rychlost.Doma se dokáže celé hodiny něžně mazlit,ale venku na to nemá čas, tam je možnost skákat ,aportovat cokoliv. Nemá reakci na střelbu ani bouřku. 

 

Matka Štěňat FCI rodokmen , velmi temperamentní, přímo neunavitelná,všestranná borderka. Dosud složené zkoušky. A1,A2,A3, ZVOP,HWT CS,IHTCS1. V povaze naprosto vyrovnaná, ničeho se nebojí a velký mazel. Neustále vyžaduje ,aby se s ní pracovalo a to jak v agility u oveček nebo jen obyčejné blbnutí. Věnujeme se pasení ,ale hlavní prioritou je agility. Izu trénuje a závodí s ní Lucka Konečná . Při tréninku agility je velmi pozorná, velmi ráda a rychle se učí,je velice hbitá a rychlá. Patří v tomto sportu k nejlepším psům u nás, což dokládá účast na MS agility 2010. Výsledky i videa v její stránce.Samozdřejmě ji využíváme při pasení ovcí,chová se jako typická pracovní borderka - plíživý pohyb, .....)