Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2013

Za rok 2013 zasahovala jednotka u 164 mimořádných událostí převážně v katastru ORP Mohelnice, několikrát vyjížděla k výpomoci do katastrů okolních ORP - Zábřeh, Moravská Třebová, Uničov a Litovel.

Z celkového počtu se ve 43 případech jednalo o požáry budov, dopravních prostředků či průmyslových technologií, 38x to byla dopravní nehoda, z toho jedna hromadná a 8 s vyproštěním osob, 50x technická pomoc, což mj. zahrnuje 15 akutních otevření bytů, 7 likvidací obtížného hmyzu a v 10 případech spolupracovala s ostatními složkami IZS, dále odstraňovala ve 13 případech úniky nebezpečných látek do životního prostředí a 15x záchrana osob a zvířat z výšek hloubek, výtahů či jiných uzavřených prostor.

Při těchto zásazích byly usmrceny 3 osoby, 31 jich bylo lehce, středně nebo těžce zraněno (nutné ošetření ZZS) a 30 jich bylo přímým zásahem zachráněno.

Nejrušnějším měsícem byl srpen s 23 výjezdy, naopak nejklidněji proběhl březen - 8 výjezdů. Podle směn bylo 51 událostí na směně „A“, 55 výjezdů absolvovala směna ,,B“ a 58x vyjelo „Céčko“.

Kromě zásahové činnosti bylo hlavní pracovní náplní udržování techniky v akceschopném stavu, byla dokončena dlouhodobá repase cisterny CAS 32, naší „velké“, dále udržování technických prostředků, které si také vyžadují péči, a úprav se dočkala také budova stanice, kterou již snad v následujícím roce čekají větší stavební úpravy. Samozřejmostí byla odborná příprava hasičů, jak profesionálních, tak i dobrovolných, k čemuž kromě kurzů, školení, instrukčních zaměstnání a výcviků na vodě, ve výšce nebo v ohňovém kontejneru patřilo také několik taktických a prověřovacích cvičení.

Již tradičním se stalo navštěvování kulturních a společenských akcí v Mohelnici a okolí u příležitostí dětských dnů, hasičských akcí, výročích a oslavách a kulturních akcích, bylo provedeno i několik požárních asistencí na těchto akcích. Několikrát byla výšková technika použita k různým výškovým pracím, převážně na majetku Města Mohelnice. Vzhledem k vysokým letním teplotám bylo také několik dní prováděno kropení hlavních komunikací a vysazené zeleně ve městě a v areálech firem Siemens a Hella.

Jako každý rok jsme se i letos zúčastnili pohárové soutěže v požárním sportu, tentokrát v Paloníně a soutěžní družstvo nás také reprezentovalo na soutěži ve Vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, tentokrát v Šumperku. A závěru roku patřil také tradiční Vánoční turnaj složek IZS v malé kopané.

2013-iii.jpg

 

 

 

 

2013-iv.jpg

 

 

 

 

2013-ii.jpg

 

 

 

 

 

2013-i.jpg